LG S95QR: analys på två minuter

LG S95QR utökar definitionen av en soundbar genom att inkludera fyra separata högtalare och erbjuda ett antal kanaler som skulle göra de flesta splitbaserade system på skam.

LG S9.1.5QR:s ovanliga 95-kanalsuppsättning pekar på en ny innovation för denna 2022 flaggskeppssoundbar: en mitthögtalare. Detta förstärker i huvudsak samma ljud som också kommer ut från en mer traditionell främre mitthögtalare på framsidan av soundbaren, med syftet att få dialogen att låta mer som om den kommer från människor som pratar på din skärm.

Hittills har även de bästa soundbars maxat ut på fyra uppströmskanaler, men LG går ett steg längre: Vi har redan sett den nya center-högtalaren i LG S80QY, och vi har blivit imponerade av basen. Nu går LG ett steg längre.

LG S95QR designades i samarbete med premiumhögtalartillverkaren Meridian och inkluderar ett speciellt Meridian Music Mode som omkonfigurerar stereomusik för att dra fördel av S95QR:s ökade kanalantal.

S95QR är enkelt LG:s mest kapabla soundbar hittills, som kombinerar fenomenala mängder kraft och rumsfyllande effekt med enormt dynamiskt omfång och en imponerande, full ljudbild som skapar filmljudspår, bokstavligen runt omkring dig. , även ovanför ditt huvud, för att konkurrera med bäst. Dolby Atmos soundbars tillgängliga idag.

S95QR är också förvånansvärt musikalisk, och lämnar de enda problemen med en ibland för avlägsen känsla av dess surroundljudsuppsättning, ibland för mycket dialog och dess något branta prislapp på $1,699 / £1,499.99 / AU$1,749. Om du vill ha den typen av uppslukande upplevelse för mycket mindre, kolla in Samsung HW-Q930B.

LG S95QR soundbar i vardagsrummet

(Bildkredit: framtid)

  • LG S95QR (svart) på Amazon för 1,496.99 XNUMX € (öppnas i en ny flik)

LG S95QR recension: Pris och releasedatum

  • Släppt juni 2022
  • Officiellt pris: 1,699 1,499.99 € / 1,749 XNUMX € / XNUMX XNUMX AUD

LG S95QR lanserades i juni 2022, till världsomspännande priser som placerar den i toppen av soundbar-världen. Ändå verkar det rättvist nog för en soundbar som har så extrema siffror som 15 riktiga (snarare än virtuella) kanaler, 810W effekt och fyra separata högtalare. En vanlig enkel bar med två eller tre kanaler, S95QR är verkligen inte.

Om du har sett pristrion högst upp i det här avsnittet har du märkt att S95QR:s pris i Storbritannien ser betydligt högre ut (när valutakurserna är inräknade) än dess amerikanska priser. .och Australien. Faktum är att soundbaren nyligen har fått några ganska rejäla prissänkningar i ett antal länder utanför Storbritannien, medan den i Storbritannien fortfarande säljer för sitt ursprungliga lanseringspris i skrivande stund.

LG S95QR soundbar i vardagsrummet

(Bildkredit: framtid)

LG S95QR recension: Funktioner

  • 9.1.5 ljudkanaler
  • Innehåller fyra oberoende talare.
  • Dolby Atmos och DTS:X uppspelning

Även om S95QR fortfarande är kompakt och tillräckligt avslappnad för att kunna kallas en soundbar, rymmer den massor av ljudvärme från sina fyrhögtalare.

Huvudsoundbaren, till exempel, lyckas fylla fram vänster, främre höger, främre mitten, vänster sida, höger sida och tre högtalare. Premium Atmos soundbars har vanligtvis bara två högtalare, men LG har lagt till en tredje som i huvudsak upprepar ljudet som kommer ut från den vanligare främre mitthögtalaren nedan.

De bakre högtalarna har tre drivenheter vardera: två vinklade högtalare framtill för att sprida ljud till baksidan av ditt rum, och en högtalare vardera för att säkerställa att överlägsna systemljud inte bara upptar den främre halvan av ditt rum.

LG:s 9.1.5-kanalsbeteckning för S95QR är kanske tveksam med tanke på att den extra centerkanalens toppdrivna drivrutin upprepar utsignalen från den främre mitthögtalaren, medan de två vinklade drivrutinerna framtill på varje bakre högtalare också de bara återger samma sak. ljud. bara i lite olika vinklar. LG hävdar dock att effekten av dessa drivrutiner fortfarande ger vad som känns som en 9.1.5-upplevelse. Som vi kommer att se senare har det en poäng.

Till den flerkanaliga huvudstången och baksidan finns en köttig subwoofer som har en 8-tums sidohögtalare och en stor port fram för att hjälpa den att flytta massor av luft så effektivt och smidigt som möjligt.

Som du kan förvänta dig av en så dyr soundbar kan S95QR spela Dolby Atmos- och DTS:X-ljudspår (inklusive IMAX-förbättrade versioner) som ger premium surroundljudsupplevelsen för de flesta filmer och, i fallet med Dolby Atmos. , ett växande antal musikspår nuförtiden.

Det finns också stöd för ett brett utbud av musikfiltyper via Bluetooth och Wi-Fi, inklusive alla större högupplösta format, medan LG:s anslutning till premiumljudmärket Meridian innebär att det finns en musikförinställning som implementerar den specialgjorda Meridian-hemligheten. sauce' för att remixa stereomusik till något mer flerkanaligt.

Precis som med förra årets LG soundbars kan S95QR enkelt dra nytta av AI Sound Pro-behandlingen som finns i de senaste generationerna av LG TV-apparater, så att du kan modifiera ditt ljud i farten för att optimera det för olika typer av ljudinnehåll. . .

S95QR:s anslutningar är också överlägsna de flesta soundbars. För det första är den kompatibel med LG:s extra WowCast-ljuddongel som tillval, som möjliggör trådlös streaming av Dolby Atmos-ljudspår från eARC-aktiverade TV-apparater. Till skillnad från den liknande trådlösa ljudströmningsfunktionen som introducerades av Samsung som ett alternativ för sina soundbars i år, kan WowCast-systemet också hantera förlustfria snarare än komprimerade Atmos-mixar.

S95QR:s HDMI-genomföring hanterar både spel med variabel uppdateringsfrekvens och automatiskt byte av låg latensläge (ALLM) signaler från spelkonsoler. Men efter att ha kommit så långt är det synd att spelstödet inte sträcker sig till 4K 120 Hz. Spelljud, inklusive Dolby Atmos-ljudspår, till S95QR via HDMI:s ARC/eARC-funktion.

S95QR:s HDMI-genomföring stöder också 4K High Dynamic Range-signaler i HDR10-, HLG- och Dolby Vision-format, men misslyckas frustrerande nog med HDR10+.

LG S95QR soundbar i vardagsrummet

(Bildkredit: framtid)

LG S95QR recension: Ljudkvalitet

  • Massivt kraftfullt
  • Sann surroundljudsupplevelse
  • Han älskar musik lika mycket som film.

Viktiga specifikationer

Ljudkanaler: 9.1.5
Ljudformatkompatibilitet: Dolby Atmos, DTS:X
Indikerad högtalareffekt: 818 W
Anslutning: 2x HDMI-ingångar, 1x HDMI eARC, optisk digital ljudingång, USB-port, Wi-Fi och Bluetooth 5.0
Ytterligare funktioner: Passthrough-stöd inkluderar 4K, Dolby Vision HDR, VRR, ALL; Stöd för Hi-Res Audio och Meridian Music-läge; Dela AI-ljudbehandling med LG TV-apparater

Det tar inte lång tid att lyssna på S95QR för att berätta att det bekvämt är den bästa soundbar LG någonsin har gjort. I själva verket, för filmer och spel i synnerhet, är det en av de mest tillfredsställande hemmabiosoundbars vi har sett från något märke, punkt.

Tre saker sticker ut särskilt med en mängd av våra favoritfilmsljudspår: kraften i ljudet, ljudscenens rymlighet och det dynamiska omfånget det kan producera utan distorsion eller obalans.

När du tittar på dem en efter en, kan den enorma kraften i soundbaren bokstavligen kännas i effekterna av ljudspårets kraftfulla ögonblick när de kommer in i ditt rum och blåser ditt hår med filmisk avsikt. även de mest subtila detaljerna i den andra. Allt utan hårdhet eller subtilitet, samtidigt som ljudet skjuts från alla kanaler till de yttersta delarna av ditt vardagsrum.

Denna förmåga att projicera ljud så långt bort från soundbarens fyra fysiska element är verkligen anmärkningsvärt, och skapar ett så framgångsrikt tredimensionellt ljudutrymme runt dig med Dolby Atmos-mixar att du glömmer att högtalarna finns där. Vilket är mer eller mindre det perfekta Dolby Atmos-scenariot.

När det kommer till dynamiskt omfång producerar den nya subwoofern djup bas som underbygger stora actionscener med stor närvaro och tyngd, men är också mer villig att kliva in under inspelningen. justera dess vikt och djup för att följa subtila förändringar i dynamiken i en scen.

I den andra änden av saker och ting kommer topparna igenom utan att låta taggiga eller sibilerande, och med precis tillräckligt med blod för att säkerställa att de inte överröstas av tung bas.

Como era de esperar, un rango dinámico tan extremo como el S95QR proporciona suficiente espacio de rango medio para que se escuche la parte principal de la banda sonora de una película. Esto asegura que haya una sensación extremadamente abierta, bien balanceada y expresiva, incluso en momentos muy densos de la banda sonora, mientras que el diálogo permanece claro en todo momento.

Utöver dessa mer uppenbara charm är S95QR också mycket imponerande på att exakt placera ljuddetaljer. Om ett ljud ska komma från det övre vänstra hörs det från det övre vänstra hörnet. Om ett fordon sticker ut från vänster sida av bilden kommer du att höra dess ljudövergång på vänster sida av ditt rum. Bäst av allt, med soundbar-standarder, om ett plan flyger ovanför, hör du faktiskt det flyga över huvudet.

Los controladores de doble ángulo en cada altavoz trasero se conectan para crear un escenario de sonido trasero con un sonido increíble, mientras que los altavoces en la barra de sonido principal y los traseros prácticamente logran encontrarse en algún lugar en el medio, por encima de su cabeza. Incluso si el sonido que producen no es necesariamente tan preciso y detallado como lo sería si tuviera altavoces reales en el techo.

Den extra dialogkanalen gör också sin del på många sätt, och lyfter tydligt sångljuden vertikalt så att de håller sig mer övertygande till handlingen på skärmen.

También es un alivio encontrar los nuevos canales provistos por LG que aparentemente ayudan al S95QR a evitar la puesta en escena a veces vaga y desequilibrada que experimentamos…

Dela detta