En minuts recension

Roomba Combo J7 Plus (stiliserad som Roomba Combo j7+) är en uppenbarelse. Det är utan tvekan en av de bästa robotdammsugarna (öppnas i en ny flik) på marknaden just nu, tack vare de fantastiska funktionerna vi har kommit att förvänta oss från iRobot och det faktum att den också kan rengöra. Den första i sitt slag, den har en ny infällbar moppdynamekanism som markerar en avsevärd förbättring jämfört med de bottenmonterade moppdynorna vi är vana vid att se på robovacs, med vilka det fanns en risk att väta mattorna.

Annars liknar den den vakuum-bara iRobot Roomba J7 Plus på nästan alla sätt, vilket inte är en dålig sak, med tanke på att vi var imponerade av dess smarta, sugkraft och designdetaljer som de två gummiborstarna som förhindrar att håret trasslar. . borststången. Kartläggningen är utmärkt, och allt eftersom roboten lär sig mer om ditt hem kommer den att föreslå områden som kan behöva mer uppmärksamhet.

Som en av pionjärerna på marknaden för robotdammsugare är det ingen överraskning att se den höga kvaliteten på iRobot. Även om den här modellen inte är riktigt lika överlägsen som Roomba S9 Plus när det gäller sugkraft, håller J7 Plus sig fortfarande och plockar relativt enkelt upp damm och skräp från hårda golv och mattor.

Det är en otroligt smart maskin, beväpnad med en hel rad spännande smarta funktioner, inklusive objekt- och smutsdetektering. Dessa drivs av en inbyggd AI som kan upptäcka de vanligaste föremålen som stör ditt hem och husdjur och städar upp runt dem utan incidenter. Dessutom kan den ta upp partiklar så små som 0,7 mikron och kan upptäcka och undvika djurspillning, vilket gör den perfekt för djurägare. Observera att iRobot regelbundet uppdaterar sitt operativsystem, så du kan förvänta dig att se nya funktioner som läggs till din bot i framtiden.

Som med andra iRobot-modeller hänvisar suffixet "Plus" till införandet av en större basstation som hjälper till med automatisk smutsborttagning. Efter varje rengöring, eller närhelst den interna 14oz/0,4L soptunnan är full, kommer dammsugaren att tömmas i en 57oz/1,7L påse i sin ursprungliga bas, som kan hålla upp till 60 dagars smuts, beroende på hur ofta du rengör dina golv Men att använda den här funktionen innebär att du måste överväga den långsiktiga kostnaden för att byta ut väskorna.

Alla dessa funktioner gör iRobot Roomba J7 Plus till en av de mest komplicerade handsfree-robotdammsugarna vi har testat, och under vår användning märkte vi också en minskning av tiden för städning – en riktig välsignelse när livet blir inblandat. Den här robotdammsugaren är dock väldigt dyr för $1,099.99 999 / £2,199 / AU$ XNUMX XNUMX, så du betalar definitivt för förmånen att städa med lite underhåll.

El iRobot Roomba Combo j7+ sentado en su base

iRobot Roomba Combo j7+ laddas i sin docka (Bildkredit: Future)

iRobot Roomba Combo J7 Plus pris och tillgänglighet

  • Listpris: 1,099.99 € / 999 € / AU 2,199 €

iRobot Roomba Combo J7 Plus robotdammsugare och mopp är för närvarande tillgänglig online och kan köpas direkt från iRobot Store och Amazon för $1,099.99 / £999.99 / AU$2,199. Förutom den självtömmande basen kommer Plus-modellen med två AllergenLock-påsar, ett extra filter och en extra sidoborste. Om du vill komma på basen kommer standard Roomba Combo J7 att sätta tillbaka $799 / AU$1,699; i skrivande stund är endast Plus-paketet tillgängligt i USA.

Det går inte att förneka att den här städaren är dyr, och om du inte gillar de många klockorna och visselpiporna på denna tjusiga robotdammsugare, kommer det definitivt inte att vara väl använda pengar. Men speciellt i jämförelse med budgetdammsugare, gör denna dammsugares smarta och låga underhållsförmåga det väl värt det för dem med en hektisk livsstil eller en motvilja mot städning. Dessutom lägger städfunktionen bara till $200 / £100 / AU$400 till priset för standard J7.

Naturligtvis finns det löpande kostnader att ta hänsyn till också. Du måste byta ut de självtömmande basstationens vakuumpåsar om du tänker använda den här funktionen regelbundet och vill ha en grundlig rengöring med din moppdyna istället för vatten, du kommer att vilja plocka upp några från iRobot. – Godkänd rengöringslösning också.

Värde: 4/5

iRobot Roomba Combo j7+ med sin soptunna borttagen

iRobot Roomba Combo j7+ utan sin soptunna (Bildkredit: Future)

iRobot Roomba Combo J7 Plus Design

  • Automatisk tömningsbehållare
  • Infällbar moppmatta
  • 14 oz / 0,4 liters soptunna

På många sätt är iRobot Roomba Combo J7 Plus en spegel av sitt vanliga syskon med enbart vakuum, Roomba J7 Plus. Det är en helsvart skönhet med ett mattsvart fodral och en bronsskiva på den släta toppen. Det är också här du hittar dess mycket minimalistiska kontrollsystem: en knapp som du kan trycka på för att pausa och starta dammsugaren eller hålla i fem sekunder för att skicka hem den. Mäter 13,3 x 13,3 x 3,4 tum / 33,8 x 33,8 x 8,6 cm (H x B x D), den har relativt bra utrymme men kommer att kämpa med några låga möbler.

Den stora skillnaden är förstås den infällbara moppen, som sitter ovanpå dammsugaren baktill. När den kallas, lyfts moppdynan upp och fälls ihop under enheten i en smidig och otroligt tillfredsställande rörelse - det är en sann designprestation. Du kan enkelt fästa moppdynorna på armen genom att skjuta och klicka på tryckknapparna.

Roomba Combo j7+ toppmonterad mopparm med bifogad moppdyna

Höjning av den toppmonterade mopparmen på Roomba Combo j7+ med en bifogad moppdyna (Bildkredit: Future)

Den främre halvan av vakuumet är omgiven av en plaststötfångare, som har ett fönster genom vilket robovacens sensorer kan upptäcka dess omgivning och hinder. Längst ner finns två dubbelriktade hjul och ett länkhjul, en trearmad sidoborste för att rengöra skräp ur hörn och bort från väggar, och två gummiborststänger. Dessa stänger är designade för att vara flexibla, fungerar på alla typer av golv utan att skada dem och förhindrar att hår trasslar.

I den bakre halvan finns dammbehållaren på 14 oz / 0.4 liter, som kan matas ut genom att trycka på pekplattan bredvid den. Det är också här du hittar vätskekammaren, och till skillnad från andra robotdammsugare och moppar är Roomba Combo J7 Plus rengöringslösningskompatibel och levereras med ett prov iRobot-rengöringslösning som inte skadar din enhet. iRobots hjälpsektion (öppnas i en ny flik) föreslår att Bona Hardwood/Hard Surface Cleaner också är säker att använda.

Baksidan av iRobot Roomba Combo j7+, med en knapp för att mata ut dammbehållaren och vattenbehållaren.

Behållarens utmatningsknapp kan vara lite krånglig att använda, men den gör enheten mer motståndskraftig (Bildkredit: Future)

Som med tidigare modeller kommer Combo J7 Plus packad med många snygga funktioner designade för att göra ditt liv enklare. Istället för att manuellt styra suget kan den smarta robovac upptäcka de smutsigaste områdena och öka strömmen om det behövs, vilket fungerar som en utmärkt batteribesparande funktion om du vill ha en djuprengöring men inte kan övervaka vakuumet för att justera din suginställning. i de smutsigaste rummen. Den inbyggda kameran hjälper roboten att navigera intelligent, men upptäcker även hinder och faror, från strumpor till trappor. Och naturligtvis kommer den här modellen med det officiella iRobot Pet Ownership Promise, även känt som POOP, för att upptäcka och undvika sällskapsdjur och på så sätt undvika obehagliga städjobb.

Denna modell har iRobots rena bas med automatisk smutsborttagning. Tyvärr kan du inte rengöra dina moppkuddar eller fylla vattenreservoaren, men eftersom det gör i stort sett allt annat låter vi det glida. Själva basen mäter 12,55 x 13,39 x 15,35 pouces / 31,9 x 34 x 39 cm och kräver en 1,5 ft / 0,5 m utskärning av chaque côté och 4 ft / 1,2 m framåt. Precis som dammsugaren är basen helt svart med texturerade detaljer, och en brun läderetikett ger enkel åtkomst till papperskorgen.

Under baskåpan finns en förinstallerad och en extra rengöringspåse i ett snyggt litet fack som minskar behovet av ytterligare externt förvaringsutrymme, även om extra utrymme för att hysa en extra mopp och sidoborste hade varit välkommet. Vakuumpåsarna kan hålla upp till 60 dagars smuts, enligt iRobot, och LED-indikatorn på framsidan av kapseln blir röd när dammpåsen är full.

Design: 5/5

iRobot Roomba Combo j7+ rengör kanten på en matta

Combo J7 Plus fungerade bra mellan kakel och matta (Bildkredit: Future)

Prestanda iRobot Roomba Combo J7 Plus

  • Fantastisk pickup på mattor och hårda golv
  • Objektdetektering fungerar utmärkt
  • Moppen fungerar bra när den är blötlagd.

Som vi noterade tidigare i denna recension, uppfyller iRobot Combo J7 Plus-dammsugarna samma höga standarder som den rena J7 Plus-modellen. Den fungerar bra på hårda golv och plockar upp både fina skräp och större smulor, men speciellt vid större spill gör sidoborsten ofta att släpa skräp över golvet, vilket förlänger rengöringstiden.

Roboten kommer att spåra stora spill av fint pulver som de i vårt mjöl- och kextest över golvet, och när den översvämmas av sådant skräp dumpar vakuumet tillbaka en del av det på golvet när det går till laddstationen för att lossa. . När han återvände till marken för att avsluta jobbet, plockade han mest upp resterna; dock gick en del av den havre som kastats bort. Naturligtvis är frekvensen med vilken din robotdammsugare kommer att plocka upp stora mängder koncentrerat skräp ganska minimal. Vid regelbunden rengöring är dammsugaren mycket systematisk och lyckas suga upp vanlig hushållssmuts; vi har aldrig sett honom skapa en röra.

Bild 1 av 3

Golvet med havre och mjöl utspridda medan iRobot Roomba Combo j7+ rensar upp ett stort spilliRobot Roomba Combo J7 Plus rensade systematiskt upp i röran... (Bildkredit: Future)Golvet med havre och mjöl utspridda medan iRobot Roomba Combo j7+ rensar upp ett stort spill...tills den blir för full, sedan kommer den hem och gör mer skada... (Bildkredit: Future)Golvet översållat med havre och mjöl efter att iRobot Roomba Combo j7+ rensade upp ett stort spillMen med tanke på storleken och densiteten på röran, gjorde iRobot Roomba Combo J7 Plus ett bra jobb med att rensa det mesta. (Bildkredit: Future)

Som nämnts ovan finns det inget manuell sugeffektkontrollalternativ på Combo J7 Plus. Istället upptäcker den intelligent nivån av smuts på golvet och justerar därefter. Boten kommer att upprätthålla en slingrande väg runt ditt hem när den städar, men om den upptäcker ett stökigare utrymme, kommer den att stanna för att gå igenom det innan den fortsätter på vägen. På samma sätt, när du hittar dig själv...

Dela detta