Xbox Series S vs Xbox One S: De billigaste Xbox-konsolerna jämfört

Xbox Series S vs Xbox One S: De billigaste Xbox-konsolerna jämfört Xbox Series S och Xbox One S de kan se ut som med blotta ögat, men under det vita plasthöljet finns två väldigt olika konsoler. Xbox Series S har designats med nästa generation i åtanke: den kan få en upplösning på 1440p, uppskalad till 4K, 120 fps och inkluderar grafiska funktioner som ray tracing. Xbox One S, å andra sidan, är mycket mindre kraftfull, men det billiga priset gör det till ett bra instegssystem om Xbox Series S är för dyrt. Om du inte är säker på vilken Xbox "S" du ska köpa, jämför vi Microsofts två billiga konsoler nedan för att hjälpa dig fatta ett välgrundat beslut om vilken du ska köpa. Nu går vi.

Xbox Series S vs Xbox One S pris och släppdatum

(Bildkredit: Microsoft) Xbox Series S och Xbox One S har liknande priser, även om vi förväntar oss att Xbox One S kommer att sjunka avsevärt i pris under de kommande månaderna. Xbox Series S kommer att säljas för €299 / €249 / €499AU när den lanseras den 10 november 2020 och är den billigaste nästa generationskonsolen som finns. Xbox One S har varit tillgänglig ett tag och debuterade den 2 augusti 2016. Priset ligger kvar på €299 / €249 / AU €499 men kan ofta hittas för mycket mindre, särskilt under reaevenemang som Black Friday. . . Återigen förväntar vi oss att priset på Xbox One S kommer att sjunka när Xbox Series S kommer ut på marknaden.

Specifikationer för Xbox Series S vs. Xbox One S

(Bildkredit: Microsoft) Specifikationerna är där de två konsolerna skiljer sig markant. Xbox Series S är Microsofts mest prisvärda nästa generations konsol, och även om den kanske inte matchar Xbox Series X när det gäller ren teknisk skicklighet, lovar den att erbjuda en massiv uppgradering jämfört med Xbox One S. Här är de viktigaste specifikationerna för Xbox Series S att veta om: Xbox Series S kan vara otroligt liten, men det finns mycket kraft inuti. Konsolen kommer att rikta in sig på 1440p-upplösning istället för inbyggt 4K och kan spela upp 120fps. Även om dess GPU är betydligt mindre kraftfull än Xbox Series X, är den utrustad med en nästan identisk processor och 10 GB GDDR6 RAM. Det är mindre än 16 GB i Xbox Series X, men betydligt mer än Xbox One S, som bara har 8 GB GDDR3. En viktig sak att notera är att det inte finns någon skivenhet på Xbox Series S och att du bara har 512 GB lagringsutrymme att spela spel på. Till skillnad från One S kommer den dock med en blixtsnabb NVMe SSD istället för en blixtrande långsam mekanisk hårddisk, och den är utbyggbar med Seagates 1TB lagringsexpansionskort. Xbox One S kan se likadan ut då, men den är tekniskt sämre än Xbox Series S. Det är ett bra alternativ om du vill spela exklusiva Xbox som du missat som Gears 5 eller Forza Horizon 4, eller om du vill spela exklusiva Xbox som du missat ... Du vill bara ge Xbox Game Pass en virvel, men om du vill ha en konsol som är byggd för att hålla i cirka fem år, vill du använda Xbox Series S. Här är Xbox One S-specifikationerna du behöver veta: Xbox One S har bara en verklig fördel jämfört med Microsofts nya modell: 4K HD Blu-Ray-spelaren. Om du letar efter en billig 4K Blu-Ray-spelare som även låter dig streama Netflix och spela spel är One S ett bra alternativ. På alla andra avdelningar överträffar dock Xbox Series S Xbox One S när det gäller teknisk kraft och banbrytande design. Xbox One S är dock ett fantastiskt nybörjarsystem. Det är litet, det är tyst och det kommer sannolikt att vara extremt prisvärt inom en snar framtid. Ja, det kommer inte att kunna leverera spel av högsta kvalitet, men om det inte är ett problem är det värt att köpa. Priset är ungefär samma som S-serien just nu, vi rekommenderar att du går med Microsofts nya nästa generations konsol om du har möjlighet.

Xbox Series S vs Xbox One S-spel

Även om du inte köper en Xbox Series S, du kommer att kunna spela nästan alla nya spel på den gamla Microsoft-konsolen. De kommer inte att prestera lika bra eller se lika bra ut, men du behöver inte uppgradera till viktiga titlar som kommer till Xbox Series X och S som Halo Infinite. Xbox One S är konsolen att gå till om tanken på att ladda ner ett spel snurrar i huvudet, eftersom det är den enda konsolen av de två som har en skivenhet. Du kan förvänta dig att de flesta spel siktar på 30–60 bilder per sekund på Xbox One S och 60–120 bilder per sekund på Xbox Series X. Xbox One S-spel kommer sannolikt att nå 900p vid 1080p upplösning, medan Xbox Series S kommer att rikta in sig på 1080p till 1440p, vilket är kan uppgraderas till 4K. Ett område där Xbox Series S gynnas avsevärt är laddningstider. Tack vare sin ultrasnabba SSD kommer spel att laddas mycket snabbare än de skulle göra på Xbox One S, så om du hatar att vänta på att dina spel ska starta eller bara vill förbättra din befintliga upplevelse, är Series S något för dig. . vägen att följa. . Det är också säkert att framtida spel så småningom kommer att överträffa Xbox One S: utvecklare kommer att bli alltmer beroende av kraften i det nya systemet under åren, och installationsbasen för nya Xbox-konsoler kommer att växa.

Xbox Series S vs Xbox One S Bedömning

(Bildkredit: Microsoft) Med jämförbara priser (för nu) och liknande elegant design, kan Xbox Series S och Xbox One S lätt förväxlas med ett ögonkast. Dyk dock djupare och kraftgapet mellan Microsofts två billiga konsoler blir ganska tydligt. Xbox One S kommer snart att se ut som ett äldre system, oförmöget att leverera nästa generations klockor och visselpipor som strålspårning och blixtsnabba laddningstider, men det är ändå ett frestande värdeförslag, särskilt. om du kan hitta ett bra Xbox One.S-erbjudande. Xbox Series S är dock konsolen för dem som vill uppleva nästa generations spel till ett bra pris. Det är naturligtvis endast digitalt, så du kommer att vara utlämnad till din internetuppkoppling när det gäller att ladda ner spel. Om det är ett problem kan Xbox Series X vara det näst bästa.