WhatsApp kan sparka ut dig från länkade enheter av säkerhetsskäl

Implementeringen av stöd för flera enheter har visat sig vara en av de mest populära funktionerna i WhatsApp hittills. Även om det fortfarande bara är möjligt att logga in på ett konto på en telefon, har användare starkt anammat möjligheten att också logga in på webbversionen av chatten eller skrivbordsappen.

Men nyligen märkte användare att de automatiskt kopplades bort från vissa av de enheter de loggade in på. Utöver att detta kastas ut från ditt konto får du ett varningsmeddelande som säger: "Dina enheter har kopplats bort på grund av ett oväntat besvär. Vänligen anslut dina enheter igen."

Så vad händer? Det första du bör säga är att du inte har gjort något fel! Automatisk utloggning är en del av en säkerhetslösning som WhatsApp använder för att lösa ett problem som har uppstått nyligen.

Nackdelen innebar att data inte alltid passade ihop när man använde flera enheter. Efter att ha åtgärdat problemet genom att implementera en server-side fix kräver WhatsApp att användarna loggar ut från sina konton och tillbaka in för att ändringarna ska träda i kraft.

tvingad ut

Istället för att skapa ett meddelande som ber användarna att vidta denna åtgärd, vilket nästan säkert skulle innebära att en stor del av befolkningen skulle ignorera det, beslutade WhatsApp att ta kontroll över situationen och tvinga användare att logga ut.

Inte alla WhatsApp-användare påverkades av problemet, så även om du utnyttjade kompatibiliteten med flera enheter, betyder det inte nödvändigtvis att du kommer att raderas från ditt konto.

Det är viktigt att komma ihåg att du inte har blivit utloggad på grund av något du har gjort, och det betyder inte att det är något problem. Allt du behöver göra är att logga in igen och du kan fortsätta att använda WhatsApp på flera enheter som tidigare. Allt du behöver för att återansluta enheter genom att skanna en QR-kod, precis som du gjorde när du konfigurerade flera enheter för första gången. Det är så här enkla sätt

Via WABetaInfo

Sofia Wycislik-Wilson

Sofia är en teknikskribent som har skrivit om mjukvara, hårdvara och webben i nästan tjugo år, men hon ser fortfarande så ung ut! Efter år av skrivande för tidningar har hennes liv flyttat online och fortsätter att drivas av teknik, musik och natur.

Efter att ha skrivit för sajter och tidskrifter sedan XNUMX, genererat ett brett utbud av recensioner, guider, tutorials, broschyrer, nyhetsbrev och mer, fortsätter han att skriva för en mängd olika målgrupper, från nybörjare till avancerade användare och företagskunder. Alltid villig att prova något nytt, han gillar att dela nya upptäckter med andra.

Sofia lever och andas Windows, Android, iOS, macOS och i stort sett vad som helst med en strömknapp, men hennes speciella intresseområden inkluderar säkerhet, inställningar och integritet.