Varför Garmin Edge 1040 Solar inte är ett måste, åtminstone för nu

Varför Garmin Edge 1040 Solar inte är ett måste, åtminstone för nu

I går presenterade Garmin Edge 1040, dess nya flaggskeppscykeldator som, precis som Garmin Forerunner 955, kommer med solenergi och icke-solar laddningsalternativ.

Det är inte den enda förändringen: Garmin rapporterar att Edge 1040 kommer att erbjuda rekommenderade effektmål för att hjälpa dig att bättre navigera i banor genom att lägga mer ansträngning där det gäller – ett mått på "ansträngningsnivå". » realtid, förbättrad multi-band GPS-spårning, och naturligtvis en USB-C-kabel istället för den gamla mikro-USB.

Det nya flaggskeppet ser av allt att döma ut att vara en fenomenal, funktionsspäckad cykeldator. Om du vill ha en batteridriven cykeldator som håller dig i månader, med den senaste tekniken och exakt GPS, är detta din cykeldator.

Men för de flesta av oss är den för lik Garmin Edge 1030-serien för att vara en stapelvara just nu.

Även om de nya förbättringarna är fantastiska, är Garmin Edge 1030-serien, särskilt Garmin Edge 1030 Plus, fortfarande en nästan extremt funktionsrik enhet, och ännu viktigare, nu när ersättningen är klar har kostnaderna redan börjat stiga. go ner. Vi ser redan rabatter på €200 och uppåt på webbplatser som Wiggle (öppnas i en ny flik).

Garmin borde 1040

(Bildkredit: Garmin)

Även om 1030 behöver laddas oftare (den erbjuder fortfarande hela 24 timmars användning jämfört med 30:s 1040) och använder den sämre mikro-USB-kabeln, finns det för många likheter att ignorera. Skärmen är identisk, den äldre enheten är bara några millimeter mindre, båda är IPX7 vattentäta, och säkerhets- och spårningsfunktionerna är identiska.

Edge 1040 har dubbelt så mycket internminne, men om 32 GB inte räcker för dina rutter, data, åkturer, körhistorik och mätvärden, är du förmodligen den avancerade användaren, som alltid skulle få 1040 oavsett.

När man går bort från bygget är träningsplanerings- och analysfunktionerna ganska identiska också, åtminstone enligt spec-checklistorna på Garmins webbplats. Tillsammans med ändringarna som nämns ovan har båda datorerna anpassade skärmar, avancerade träningspass, intervallträningsplaner, uppskattad VO2-max, återhämtningstips, virtuell ridkompis...listan fortsätter.

1040 ser ut som en fantastisk utrustning. Men precis som de nya Garmin Forerunner 955 och 255, om du inte är en avancerad användare är det värt att vänta på att Amazon Prime Day-erbjudanden ska nå den äldre modellen, eftersom förändringarna är ett steg upp.