Varje dag lägger du till mer och mer information till din telefon. Varje dag blir det en mer komplett digital representation av dig. Bankkonton, PayPal-appen, till och med lösenordshanterare – de finns alla där, plus konton på sociala medier, foton... listan fortsätter.

Innebörden är tydlig. Din telefon utgör en enorm risk för din integritet och identitet. När data är stulen kan den extraheras från en telefon som sedan kan användas för att stjäla din identitet, vilket gör dig till ett offer för identitetsbedrägeri.

Skydda din smartphone från stöld

Det första steget i att minimera identitetsstöld genom din smartphone gör stölden svårare.

Till att börja med, lämna inte en telefon synligt i bilen. Använd istället ett handskfack eller skjut in det under ett säte. Så om telefonen är utom synhåll är den inte ett mål. Detsamma gäller för alla enheter som lagrar personligt identifierbar data.

Håll din telefon utom synhåll på gatan. Skaka den inte; förvara den i innerfickan på din kappa. Annars, förvara den i en säker ficka i väskan, bär den säkert. Använd ett handsfree Bluetooth-headset för att undvika att behöva ta bort telefonen för att ringa eller ta emot samtal.

Du bör också känna till gatubrottslingarnas taktik när det kommer till att stjäla telefoner. De har olika taktiker för att njuta av ditt personliga utrymme och använda dina saker. Viktiga exempel:

De frågar dig tiden. Även om din första reaktion är att dra ut telefonen för att kontrollera den, utsätter det dig för risker. Identifiera istället en klocka som du ser från din plats eller fortsätt röra dig utan att svara.

Du blir tilltalad på en trång plats. Det kan hända utan att ens inse det. Ett viktigt exempel är ett ögonblick på ett tunnelbanetåg där människor kliver in och ut, dussintals människor som knuffar dig på en gång. Det är en fantastisk möjlighet, så håll din telefon utom synhåll.

Även om många av dessa metoder är ganska uppenbara, är det viktigt att ha dem i åtanke.

Cerradura irrompible

(Bildkredit: KAUST)

Skydda din smartphones hemligheter

Därefter måste du se till att om din telefon blir stulen, avslöjar den inte något som en identitetstjuv kan använda. Olika verktyg och applikationer kan se till att din telefon inte avslöjar dina hemligheter.

1. Kryptera din telefon

Använd din telefons fullständiga diskkrypteringsalternativ för att säkerställa att data inte kan nås utan korrekt autentisering. Alla mobila plattformar har ett krypteringsalternativ, så ta dig tid att ta reda på hur du aktiverar det. Observera att data inte kan återställas när de är krypterade om du glömmer telefonens lösenord.

2. Säker autentisering

De flesta telefoner erbjuder ansiktsigenkänning, fingeravtrycksläsare eller möjligheten att ange ett starkt lösenord. Undvik PIN-koder och fyrsiffriga formulär eftersom de lämnar ett fett märke på skärmen som kan användas för att knäcka koden. För bekvämlighet och pålitlighet har fingeravtrycks- eller fingeravtryckssäkerhet visat sig vara den mest effektiva.

3. Använd ett applåsverktyg

Om din telefon blir stulen och du får åtkomst kommer vissa appar (som kontakter, e-post, molnenheter och sociala medier) att läcka sina hemligheter så snart de lanseras. Du kan ställa in individuella lösenord för känsliga appar med ett installerat applås. Du har säkert insett att detta kan vara irriterande i vissa scenarier, men överlag är det ett bra säkerhetsalternativ.

4. Installera en stöldskyddsapp

Verktyg som upptäcker förändrade omständigheter kan utlösa ett inbrottslarm. Till exempel, om en telefon laddas ur, flyttas eller om SIM-kortet byts utan tillstånd kan ett larm utlösas. Dessa appar erbjuder ofta möjligheten att inaktivera larmet eller till och med skicka det tyst och meddela en utsedd kontakt (eller alla) att telefonen har blivit stulen.

5. Hitta och radera en stulen telefon

Hitta min enhet på Android och Hitta min för iPhone kan användas för att fjärrrensa en stulen telefon. Appar som Cerberus och Prey kan också göra detta och fotografera angriparen med hjälp av telefonens kamera. Du kan fjärrförstöra data via en webbapplikation om din telefon blir stulen.

Alla dessa verktyg kan användas för att skydda din telefon från obehörig åtkomst. Om du inte är villig att använda någon av dem, använd åtminstone deras plattforms diskkryptering och telefondetekteringstjänst.

Akta dig för identitetsstöld av telefonräkningar

En helt annan typ av identitetsstöld omger användningen av mobiltelefoner. Förfalskning av telefonräkningar inträffar när en mobiltelefon köps i ditt namn utan din vetskap. Du kan ha blivit ett offer för detta eller din adress kan ha använts under någon annans namn. Detta är en vanlig taktik för att dra fördel av en överlägsen kreditvärdighet och få finansiering för att köpa en telefon.

Bedrägeri med telefonräkningar uppstår genom att utge sig för att vara ett offer på ett av två sätt:

  • Mörka webbplatser med databaser fulla av stulna kontouppgifter besöks, detaljerna köps och används sedan för att köpa en telefon, med alla räkningar fakturerade till offret.
  • Nätfiske kan användas för att lura offret att avslöja personlig information som behövs för att öppna ett konto. Dessa skickas sedan till en smartphone-återförsäljare, tillsammans med ett falskt ID och en köpt telefon.

Denna typ av identitetsstöld bör kunna upptäckas snabbt. När uttalandet kommer, kontakta mobiltelefonnätet och rapportera kontraktet som bedrägligt.

Din telefon är dig hur du skyddar din enhet mot

(Bildkredit: Pexels)

Skydda din identitet från stöld - säkra din telefon

Med så mycket personlig information i fickan är det vettigt att förstå riskerna och vidta försiktighetsåtgärder för att säkra din telefon.

A estas alturas debería ser obvio: proteger su teléfono es un paso crucial en la lucha contra el robo de identidad. Por lo tanto, siga estos pasos para asegurarse de que nunca le quite los ojos de encima, permanezca completamente protegido contra el acceso no autorizado y no filtre sus datos a los ladrones de identidad.

Dela detta