Final Fantasy 16-trailer med monsterroller

Final Fantasy 16-trailer med monsterroller

Det har gått nästan två år sedan Final Fantasy 16-trailern, och sedan dess har Square Enix varit väldigt tyst om detaljer om det nya spelets värld, stridssystem och, ja, allt egentligen.

I den nya Final Fantasy 16-trailern får vi en bra titt på några av RPG:s Eikoner, sammankallade monster som kan slåss tillsammans med eller mot dig, och hur de passar in i spelets actionfokuserade stridssystem. .

Se allt i aktion i den nya trailern nedan:

Det finns ett stödjande blogginlägg (öppnas i ny flik) för trailern på Sonys blogg, och det ger lite sammanhang till det du ser i videon.

I Final Fantasy 16 kommer Eikons att spela en viktig roll i berättelsen. Dessa tillkallade varelser kommer att dyka upp i strid, men kommer naturligtvis också att påverka Valistheas värld, där handlingen äger rum.

Eikonerna som avslöjas i trailern är Phoenix, Titan, Garuda, Ramuh, Shiva, Odin, Bahamut och Ifrit. Var och en av dem är en kraftfull varelse som har en uppsättning olika förmågor, styrkor och svagheter.

I blogginlägget ger Final Fantasy 16-utvecklarna en översikt över karaktärerna som styr Eikonerna. Permanent ekonomisk rådgivare Hugo Kupka, "en gång en anonym fotsoldat i den republikanska armén, hans uppvaknande som den dominerande Titan Eikon drev honom till spetsen för Dhalmekis politik." I denna maktposition gränsar han till sitt folks höjdpunkt och styr folkets vilja. Titan är den långa killen i trailern, den som ser ut att kunna bli nio fot lång.

Under tiden är en av de andra Eikonerna, Garuda, under kontroll av Benedikta Harman. Hon är på ett uppdrag att hitta en andra Fire Eikon och du kommer att gå med henne på detta uppdrag som Clive Rosfield. Harman uppenbarligen "förvandlade sina talanger för svärdsmanskap och underdrift till kommandot över Waloeds elitintelligens."

Trailern visar också ett extremt aktivt stridssystem. Jag erkänner att jag inte är en ivrig Final Fantasy-spelare, så dessa är till stor del turbaserade spel enligt min åsikt (jag vet att de inte har varit det på ett tag), men till och med jag blev förvånad över hur friform de var. De verkade vara striderna som visades i trailern. Det ska bli intressant att se Square Enix säga mer om hur strid fungerar i Final Fantasy 16.

Vi måste dock vänta ett tag för att få tag på spelet, eftersom Final Fantasy 16 inte släpps förrän sommaren 2023.