Textsajten Genius anklagar Google för att ha stulit låttexter

Textsajten Genius anklagar Google för att ha stulit låttexter
Enligt Wall Street Journal har Genius anklagat Google för att ha stulit hans arbete för sina egna sökresultat. När du söker efter en låttitel med hjälp av Google visar sökmotorn ofta sina texter i ett informationsområde högst upp i sökresultaten, tillsammans med videorna, släppdatum, låtarna och information om var man kan lyssna på dem. Enligt Engadget (som också rapporterade artikeln) hävdar webbplatsen att Google "inte bara skadar din trafik med sina brevkort, utan ibland fångar Genius-ord ordagrant", vilket den kan bevisa. tittar på ordens apostrof. Detta beror på att Genius växlade mellan raka och böjda apostrof "i form av en tatuering": webbplatsen hävdar att det fanns "mer än 100 förekomster" i Google-brev genererade av sökresultat som innehöll exakt samma apostrof. Det är roligt att notera att dessa apostrofer har en hemlig betydelse: de ska vara "på plats" när de konverteras till punkter och streck i morsekod.

En sökning i En sökning på "We Are The Champions" på Google visar texten till låten och en YouTube-video. (Fotokredit: Queen Official/EMI)

Google svarar

Google svarade på anklagelserna med ett uttalande att "ord som visas i informationsområdena och kunskapspanelerna i Google Sök är licensierade från olika källor och är inte extraherade från webbplatserna." "Vi tar datakvalitet och skapares rättigheter på största allvar, och vi håller våra licenspartners ansvariga för villkoren i vårt avtal, och vi undersöker denna fråga med våra datapartners, om vi upptäcker att våra partners inte följer villkoren i vår god praxis, vi kommer att säga upp våra kontrakt." Genius säger att Google "bryter mot antitrustlagstiftningen och dess användarvillkor" och påstår sig ha uppmärksammat sökmotorn på problemet 2017. Det här ärendet kommer sannolikt inte att lyckas i domstol, eftersom Genius inte äger upphovsrätten till sångtexterna till låtarna. själva har du endast rätt att publicera dem. Google för sin del erkänner inte att ha blivit gripen på bar gärning. Men att undersöka problemet med sina partners och avsluta affärer med de som inte följer "bästa praxis" kan båda gott för Genius, vars trafik har lidit enormt sedan Google. Jag började lägga upp texter på din sökning. resultat. Ändå är det inte dåligt för Genius. Spotify-prenumeranter har tillgång till Genius-genererade texter i Spotify-appen under låtar. Företaget har också anslutit sig till Apple Music. Via Engadget