T-Mobile 5G är redo för en stor hastighetsuppgradering

T-Mobile 5G är redo för en stor hastighetsuppgradering

T-Mobile har uppnått hastigheter på mer än 3 Gbps på sitt fristående 5G-nätverk (5G SA) genom att kombinera flera spektrumkanaler genom operatörsaggregation.

Den amerikanska mobiloperatören kombinerade två partier av spektrum i 2,5 GHz-bandet med ett i 1900 MHz-bandet för att effektivt skapa 210 MHz mellanregisterkapacitet för att uppnå önskad överföringshastighet.

T-Mobile säger att detta är första gången en operatör har åstadkommit en sådan bedrift i ett liveproduktionsnätverk med hjälp av en kommersiell enhet – i det här fallet en Qualcomm-driven Samsung Galaxy S22 – och att kunderna kunde se fördelarna tidigare. sedan.

Bredband 5G FWA

T-Mobile använder redan operatörsaggregering på delar av sitt nätverk, och kunder kan komma åt båda 2,5 GHz-kanalerna.

Den ytterligare tredje 1900 MHz-kanalen kommer att läggas till senare i år, vilket gör att alla med en Galaxy S22 kan dra fördel av den totala överföringshastigheten.

"Det här testet visar den otroliga kraften hos mellanbandsspektrum och representerar ytterligare ett stort steg framåt för fristående 5G", säger Neville Ray, teknikchef på T-Mobile. "Endast T-Mobile erbjuder ett fristående, rikstäckande 5G-nätverk till kunder idag, och vi leder vägen med nya prestandahöjande funktioner som driver otroliga hastigheter och levererar vår vision om att skapa det högsta kapacitetsnätverket i landet."

T-Mobile säger att dess 5G-nätverk nu täcker 315 miljoner människor i USA, av vilka 225 miljoner kan komma åt den snabbare "Ultra Capacity 5G"-tjänsten. Den senare siffran förväntas nå 260 miljoner i slutet av detta år och 300 miljoner år 2023.

Den magentabesatta operatören har börjat rulla ut Voice over New Radio (VoNR) (öppnas i en ny flik) på utvalda platser, vilket gör det möjligt för användare att ringa och ta emot telefonsamtal med 5G, och hävdar att det kommer att säkerställa en bättre och bättre 5G-upplevelse. mer konsekvent.