Innehållsförteckning

En minuts recension

LG C2 OLED har stora skor att fylla. Dess föregångare, C1 OLED, toppade många teknikkritikers listor över de bästa TV-apparaterna du kunde köpa 2021, inklusive vår. Vi är dock glada att kunna rapportera att LG:s senaste OLED inte gör någon besviken, eftersom företaget gör användbara, stegvisa ändringar av sitt populära paket snarare än en total översyn.

Med en ultratunn design och supertunna ramar, rymmer C2 OLED mycket skärm, och den här skärmen visar upp det bästa av OLED-teknik, ger utmärkta nivåer av kontrast, rik ljusstyrka och levande färger. Efter att ha testat den med allt från vanliga SD-program till Dolby Vision-storfilmer, har C2 OLED visat sig vara mer än kapabel att hantera nästan allt innehåll du kan kasta på den, och en av de bästa TV-apparaterna du kan köpa idag.

 • LG C2 OLED (42-tums silver) på Walmart för 996.99 € (öppnas i en ny flik)

Förbättringar för 2022 inkluderar den nya Alpha a9 Gen 5-processorn, som är designad för att leverera bättre objektförbättring och dynamisk tonmappning än sin föregångare. Utöver det får du "virtuellt surroundljud", med stereoinnehåll från TV:n som konverterar stereoinnehåll till 7.1.2-kanaligt ljud. Även om vi inte såldes på anspråken om virtuellt surroundljud, är ljudprestandan bra för en platt-TV, och ett antal olika ljudlägen innebär att du borde kunna hitta en ljudprofil som passar dina behov.

LG C22 OLED:s förbättrade webOS 2 smart TV-plattform erbjuder alla streamingtjänster du kan förvänta dig, allt packat i en lättnavigerad hemskärm. Den här startskärmen kan nu anpassas för varje medlem i ditt hushåll, vilket gör det ännu enklare att hitta nya program och filmer att titta på.

Även om alla dessa uppgraderingar är välkomna, är vi inte säkra på att vi skulle rekommendera att köpa C2 OLED om du redan har C1 OLED hemma - dessa förbättringar är inkrementella, men inte obetydliga och kanske inte motiverar en uppgradering. nytt set.

Men om du letar efter en ny OLED-TV på marknaden är LG C2 ett bra exempel på tekniken, som erbjuder betydligt bättre ljusstyrka än de bästa OLED-TV-modellerna från tidigare år.

(Bildkredit: LG)

LG C2 OLED: pris och tillgänglighet

 • Vissa storlekar tillgängliga nu
 • Priser liknande 2021
 • Australiskt pris och releasedatum kommer att bekräftas

LG C2 OLED är en del av LG:s 2022 TV-sortiment, med de flesta modellerna i sortimentet som lanseras i mars 2022 med vissa storlekar som kommer lite senare. Till att börja med lanserade vi 48-, 55-, 65- och 77-tumsmodellerna i mars, 83-tumsmodellen kom senare i april och slutligen den efterlängtade skärmstorleken på 42 tum i maj. Vissa av dessa storlekar finns redan tillgängliga i Storbritannien.

När det gäller priser tittar vi på liknande priser som 2021:

 • 42-tums OLED2C42PUA kostar 1399 1399 € / 1800 XNUMX € (cirka XNUMX XNUMX AUD)
 • 48-tums OLED2C48PUA kostar 1499 1399 € / 1960 XNUMX € (cirka XNUMX XNUMX AUD)
 • 55-tums OLED2C55PUA kostar 1,799 1,898 € / 2,350 XNUMX € (cirka XNUMX XNUMX AUD)
 • 65-tums OLED2C65PUA kostar 2499 2699 € / 3270 XNUMX € (cirka XNUMX XNUMX AUD)
 • 77-tums OLED1C77PUA kostar 3499 3699 € / 4590 XNUMX € (cirka XNUMX XNUMX AUD)
 • 83-tums OLED2C83PUA kostar 5499 5499 € / 7200 XNUMX € (cirka XNUMX XNUMX AUD)

Du kommer att märka att 48-tums- och 42-tumsmodellerna har samma pris. Det kan bero på brist på lager för 42-tumsmodellen, eftersom det är första gången LG gör en OLED-panel i den här storleken. Vi skulle inte bli förvånade om priset på den mindre C2 OLED-panelen sjönk under åren. komma. månad. Som sagt, det är värt att komma ihåg att vissa 42-tumsmodeller redan har skickats, men utan den nya OLED EX-panelen på grund av lagerbrist, så det kan vara värt att vänta tills dessa problem är lösta.

Australiska priser och tillgänglighet är ännu inte bekräftade, och vi kommer att uppdatera denna recension så snart vi har officiella priser för den regionen.

lg c2 oled tv på stativ

(Bildkredit: LG)

LG C2 OLED: design

 • Mycket lätt och slimmad konstruktion.
 • 4 x HDMI 2.1, 3 x USB, eARC, optisk utgång, LAN
 • Ny 42-tums skärmstorlek

LG C2 OLED är otroligt lätt och tunn; Enligt företaget är 65-tumsmodellen 50 procent lättare än 1 C2021 OLED, tack vare användningen av ett nytt kompositmaterial som LG säger är lika hållbart som den tidigare modellen.

TV:ns ultratunna ram gör att om du väljer att väggmontera OLED C2 så ser du praktiskt taget ingenting annat än skärmen. Om du gillar den minimalistiska stilen kan detta vara den perfekta TV:n för dig.

Du kan också placera C2 OLED på stativet som ingår i kartongen. Detta lutande silverställ ger TV:n en låg tyngdpunkt och bra stabilitet, även om dess relativt stora storlek kan vara ett problem om du vill placera en soundbar framför TV:n. Om du inte alls är intresserad av att använda en soundbar kan du välja en av LG:s attraktiva minimalistiska montrar; C2 OLED fungerar med både galleristativet och golvstativet, vilket är bra alternativ för alla som inte vill ha ett vanligt TV-bänk.

HDMI-portarna på lg c2 oled tv

(Bildkredit: LaComparacion)

Panelen i sig är extremt tunn, ungefär hälften så tjock som vår iPhone 13 mini, med en tjockare sektion på baksidan som rymmer högtalarna och TV-komponenterna.

Tillverkad av ett glassubstrat är LG C2:s OLED-panel något reflekterande, vilket innebär att du kan se din egen bild stirra tillbaka på dig när du tittar på mörkare scener. Det är inte ett problem när man tittar på ljusa, färgglada scener framför skärmen (och vi tror inte att panelen är lika reflekterande som C1 OLED), men det är värt att ha i åtanke. Observera att du måste stänga luckorna. för oavbruten visning av natt- eller rymdscener. Om du verkligen gillar ditt hemmabiosystem, skulle en uppsättning mörkläggningsgardiner inte skada.

På baksidan av TV:n hittar du alla dina anslutningsmöjligheter. Precis som sin föregångare kommer LG C2 OLED att komma ur kartongen med fyra HDMI 2.1-portar som stöder 4K/120Hz. Det finns också stöd för standard G-Sync, FreeSync och VRR, samt en Game Bar-uppgradering, som du kommer att uppskatta om du någonsin ansluter din PC till din TV. Liksom förra årets design finns det inget bra sätt att hantera kablar på baksidan, vilket innebär att du kommer att sträcka dig efter en G2 OLED om du vill ha ett sätt att hålla kablar utom synhåll.

Den goda nyheten är att till skillnad från sin föregångare har LG C2 OLED en helt ny skärmstorlek: 42 tum. Det är LG:s första 42-tums OLED som går över gränsen mellan spelmonitor och fullfjädrad TV. Tillsammans med de spelfokuserade specifikationerna som just nämnts kommer detta att vara ett mycket attraktivt alternativ för spelare.

lg magisk fjärrkontroll

(Bildkredit: LaComparacion)

Den enda nackdelen med att välja en av LG:s mindre OLED, enligt LG:s Tim Alessi, är att det inte finns några större ljusstyrkavinster jämfört med icke-Evo-modeller, på grund av pixelpitch. Du får fortfarande 120Hz OLED-panelen och alla designfördelar vi pratade om tidigare, men du kommer inte att se några av prestandafördelarna vi kommer att prata om nedan.

Du får LG Magic Remote med i kartongen, som kommer med en inbyggd mikrofon som låter dig söka efter innehåll med din röst. Det finns knappar som tar dig direkt till Netflix, Disney Plus, Prime Video och Rakuten TV, och knappar för att ringa Google Assistant och Alexa.

Drivs av två AA-batterier, fjärrkontrollen är lätt och lätt att hantera, och vi gillar möjligheten att använda rörelsekontroller i Wii-stil och den mer traditionella riktningsplattan för att navigera på TV:n. Det är värt att notera att rörelsekontroller inte fungerar i alla appar (BBC iPlayer fungerar till exempel bara med d-pad), så det kan vara lite krångligt att byta mellan de två i farten.

lg c2 oled startskärm

(Bildkredit: LaComparacion)

LG C2 OLED: Smart TV (webOS 22)

 • Webb OS 22
 • Nya anpassade hemskärmar
 • Enkel navigering

Precis som med den nya LG G2 OLED kommer C2-modellen med företagets webOS smart TV-plattform, och nu, tack vare en ny namnkonvention baserad på dess releaseår, heter den nu webOS 22 (den senaste versionen). kallas webOS 6.0).

Hemskärmen är mycket lätt att navigera och innehåller ett antal användbara widgets inklusive väder, uppdateringar och senaste poster. Under det ser du en karusell av "trending" program och filmer, följt av en lista med appar. Det är här du får tillgång till nästan alla stora streamingplattformar, inklusive Netflix, Disney Plus, Apple TV, Prime Video och HBO Max, samt LG:s Sports Alerts, webbläsare och Media Player-appar. Några av LG:s egna appar körs längre ner på hemskärmen; till exempel ger en webbläsarkarusell dig en användbar lista över rekommenderade webbplatser, inklusive Google, BBC.com och Wikipedia.

Du kommer då att se en översikt över dina anslutningsalternativ och en skärm över alla dina anslutna enheter. Slutligen, längst ner på startsidan, hittar du en översikt över några av de stora streamingplattformarna, vilket ger dig ett snabbt sätt att hitta innehåll utan att öppna apparna individuellt.

En familj som tittar på lg c2 oled tv

(Bildkredit: LG)

Smart TV-plattformen har inte fått någon större översyn från sin föregångare, men den kommer med välbekanta nya funktioner som gör det enkelt för alla i hemmet att njuta av en personlig upplevelse.

Till att börja med har du nu möjlighet att ställa in profiler för varje medlem i ditt hushåll, vilket ger dig unika hemskärmar som visar rekommenderat innehåll baserat på dina preferenser. Det finns också nya familjeinställningar som låter dig övervaka och begränsa skärmtiden, justera ögonvårdsinställningar och ställa in volymgränser.

En annan ny funktion värd att nämna är Always Ready, som vi använde flitigt i våra tester. När du inte aktivt tittar på TV visar den här funktionen illustrationer eller väder- och nyhetsrapporter, samtidigt som röstigenkänningstekniken är aktiv, så att du enkelt kan be TV:n att göra saker som att spela musik utan att röra fjärrkontrollen.

Sammantaget är webOS 22 extremt lätt att använda och navigera, vilket ger dig en tydlig och koncis översikt över allt ditt innehåll på ett ställe. Och med honom...

Dela detta