Innehållsskapare kan nu dra nytta av sin Facebook-profilsida

Innehållsskapare kan nu dra nytta av sin Facebook-profilsida

Meta tillkännagav ett nytt professionellt läge för Facebook-användarprofiler som gör det lättare för innehållsskapare att kommersiellt utnyttja sina inlägg på sociala medier.

Medan Professional Mode först kommer att vara tillgängligt för premiumanvändare i USA, planerar företaget att utöka det till andra länder under de kommande månaderna samtidigt som det ger tillgång till fler handelsalternativ och plattformsverktyg.

Innehållsskapare som bestämmer sig för att använda det professionella läget med sina Facebook-profiler kommer att erbjudas ytterligare sätt att tjäna pengar på det sociala internet och mycket information som tidigare bara var tillgänglig med Facebook-sidor.

En av de främsta fördelarna med Facebooks nya Pro Mode är möjligheten att delta i företagets nya bonusprogram Reels Play, där de bästa innehållsskaparna kan tjäna upp till XNUMX € per månad baserat på visningarna av deras korta videor. Tyvärr är tillgång till detta program nu endast genom inbjudan och Meta kommer att ha sista ordet när det gäller att avgöra vilka kreatörer som kvalificerar sig för att tjäna bonusar. Däremot kan intresserade kreatörer registrera sig här för att få mer information om programmet.

Professionellt läge

Även om Meta inte gav specifika detaljer om andra alternativ för kommersiellt utnyttjande av det professionella läget i blogginlägget som tillkännagav det, noterade företaget att det kommer att göra information på professionell nivå tillgänglig för kreatörer som bestämmer sig för att uppdatera sina Facebook-profiler.

Denna information liknar den som sidägare redan har tillgång till och innehåller även detaljerad information om en författares inlägg, publik och profil. Till exempel kommer de att kunna se det totala antalet delningar, reaktioner och kommentarer på sina inlägg, samt utvecklingen av deras följare över tid. Med denna information i handen kommer de att bättre kunna skräddarsy sitt innehåll till både sina prenumeranter och själva plattformen.

Det bör noteras att om en innehållsförfattare beslutar sig för att uppdatera sin befintliga Facebook-profil professionellt, kommer de säkert att bli en offentlig person på det sociala internet. Detta innebär att vem som helst kommer att kunna följa dem och se det offentliga innehållet som publiceras på deras flöde. Men de kommer fortfarande att kunna markera meddelanden som offentliga eller endast för vänner, till exempel med en privat profil.

Under tiden kommer innehållsskapare som använder Facebook Pages att dra nytta av den nya Facebook Pages-upplevelsen, som ger dem tillgång till en professionell instrumentpanel. Företaget arbetar också med en tvåstegsbyggare för sidor som låter kreatörer schemalägga inlägg och dela dem i uppsättningar.

Meta kommer sannolikt att berätta mer om sitt nya professionella läge för Facebook-profiler när den här nya upplevelsen börjar rulla ut för innehållsskapare i andra länder än USA.

Vi visar också upp de bästa verktygen för hantering av sociala medier, de bästa webbplatsbyggarna och de bästa handelsplattformarna online.

Via TechCrunch