Efter en allvarlig motreaktion från utvecklare har GitLab avslutat sin plan för att automatiskt ta bort inaktiva projekt från gratisanvändare efter ett år.

Anonyma källor berättade för The Register (öppnas i en ny flik) att planen ursprungligen var planerad att lanseras i september 2022, där GitLab hävdade att flytten skulle spara över 1 miljon euro, men att den nu har dragits tillbaka efter att användarna har ropat upp.

GitLab, en av GitHubs konkurrenter med öppen källkod, tillhandahåller en DevOps-plattform som gör det möjligt för kodare att utveckla, säkra och använda kod, med hjälp av språk som Python och JavaScript.

Varför flytten?

Twitter fylldes snabbt av uppståndelse från utvecklare efter att beslutet läckt ut.

En användare som heter Sam Guichelaar sa i ett inlägg, "92% av projekten jag är värd på GitHub skulle anses vara inaktiva och tas bort från GitLab."

"Det inkluderar saker som jag vill gå tillbaka till i framtiden eller saker som jag vill bevara."

"GitLab tar bort dem skulle vara absolut oacceptabelt," tillade han.

Gitlab avslöjade inte det faktiska skälet bakom att vända beslutet, men The Registers icke namngivna källor sa att den resulterande motreaktionen på sociala medier åtminstone var en del av beslutet.

Alla användare var inte så kritiska till Gitlab-flytten.

En Twitter-användare, som heter Schykle, kallade beslutet "helt rimligt" (öppnas i en ny flik), och sa "betala för permanent lagring, eller placera det i ett arkiv någonstans eftersom det är bokstavligen dött, inte ett underhållet projekt." aktivt".

Beslutet med öppen källkodsplattform skulle endast ha tagit bort helt intakta projekt, en liten modifiering skulle ha räckt för att rädda dem enligt källorna.

Det är inte bara GitLab som hotar GitHubs dominans på sistone.

Amazon släppte nyligen en ny Amazon Web Services (AWS) AI-kodningsguide, kallad CodeWhisperer, som konkurrerar direkt med Githubs AI-baserade kodningsverktyg Copilot.

Dela detta