Asus ROG Fusion II 500 recension

Asus ROG Fusion II 500 recension

Asus är genom sitt undermärke Republic Of Games (ROG) ett av de största namnen inom PC-spel, och tillverkar allt från nätaggregat, moderkort och bildskärmar till möss och tangentbord. Under de senaste åren har det börjat lägga till spelheadset till sin repertoar, vilket har fått ett solidt men ospektakulärt rykte.

Dess senaste spelheadset, ROG Fusion II 500, är ​​en medel- till högklassig ansträngning som är kabelansluten (i allmänhet mindre komplicerad, enligt vår mening, eftersom du inte behöver oroa dig för batteritiden) och faktureras som lämplig för alla plattform. vill ansluta, inklusive nuvarande och tidigare generations konsoler, datorer, surfplattor och smartphones.

Asus ROG Fusion II 500 pris och tillgänglighet

Asus ROG Fusion II 500 spelheadset är tillgängligt nu och ger dig tillbaka $179.99 ($199.99 och AU$267.57).

Till detta pris bör du också överväga det bästa PC-spelheadsetet, eftersom det kan finnas något annat du gillar. Om du vill spendera mindre, kolla in de bästa budgetspelheadseten.

Design

Asus ROG Fusion II 500 på ett bord

(Bildkredit: ASUS)

Ändå gör ROG Fusion II 500 ett fantastiskt första intryck: det lyckas vara både lätt och hållbart, en viktig faktor för alla spelheadset som någon gång kommer att kastas runt i rummet i frustration. Billigare headset uppnår ofta denna seghet genom att använda ful, hård plast, men ROG Fusion II 500 gör ett anständigt taktilt intryck, med konstläder på pannbandet och tuff kvalitetsplast på andra ställen.

Headsetet framhäver Asus PC-spelbakgrund med en enastående funktion: stora LED-remsor på varje öronkåpa, som kan designas för att lysa upp på olika grymt sätt (regnbågsblixt, färgförlopp, etc.) via Armory-mjukvaran Asus Crate. Uppriktigt sagt, det är ganska snyggt - du kan inte se lysdioderna när du bär headsetet - och illustrerar snarare att ROG Fusion II 500, trots sina plattformsoberoende påståenden, är designad för användning med en PC.

Det finns inget sätt att ladda ner Armory Crate (som också ger en grafisk equalizer och låter dig uppdatera firmware och ändra olika inställningar) på någon av konsolerna. Och för att lysdioderna ska fungera måste du ansluta en andra kabel, såväl som 3,5 mm hörlursuttaget (som lovvärt är löstagbart istället för att kopplas in i hörlurarna) - en USB-C till USB-C som den har en USB-C till USB-A-adapter. Du kan koppla in den i en av din konsols USB-portar och lamporna kommer att tändas, men du måste sitta obehagligt nära din konsol, och det hela verkar lite meningslöst.

När det gäller verklig användning är det tillräckligt enkelt att justera inställningarna för ROG Fusion II 500 för att passa den typ av spelsession du tycker om: klicka på huvudvolymknappen inåt på vänster öronkåpa för att slå på och av den. surroundljud, det finns en mikrofonavstängningsknapp som är lätt att hitta, och den högra öronkåpan har en ratt som justerar balansen mellan spel och chattljud, för ljud. PC-konfiguration, vilket återigen motsäger headsetets PC-centrerade karaktär. Det är lite svårt att läsa grafen på denna Switch, så du måste förmodligen ta av dig hörlurarna för att vara säker på att du har rätt.

audio

Asus ROG Fusion II 500 på ett bord

(Bildkredit: ASUS)

Att leva utan dess blinkande lysdioder är en liten påtvingning, eftersom ROG Fusion II 500 gör de viktiga uppgifterna som krävs av alla spelheadset lika noggrant, men med mycket bas och kraft. Det lutar mer åt ett neutralt och realistiskt ljud än vissa spelheadset som kan överbetona basen i ett försök till dynamiskt ljud. Däremot låter ROG Fusion II 500 enkelt dynamiskt.

Det här ljudet backas upp av alla möjliga tekniska knep, inklusive inte mindre än fyra digital-till-analog-omvandlare (DAC), var och en tilldelad sitt eget frekvensband, och förseglade högtalarkammare. Detaljerna spelar ingen roll dock - vet bara att Asus-ingenjörernas ansträngningar har lönat sig när det gäller ljudprestanda.

Den har också en utmärkt virtuell implementering av 7.1 surroundljud, som låter skarpt och exakt. Det var tillräckligt bra för att ge en massa avancerad riktningsinformation för inkommande utomjordingar i Rainbow Six Extraction, och kom ofta väl till pass i Elden Ring (när du ofta hör osedda NPC:er ropa ditt namn när du går igenom kartan).

Mikrofonkvalitet

Asus ROG Fusion II 500 på ett bord

(Bildkredit: ASUS)

Medan jag spelade Rainbow Six Extraction, njöt mina lagkamrater också av ROG Fusion II 500:s ovanliga men effektiva inbyggda mikrofonuppställning. Den har ingen mikrofonbom, utan använder istället två dolda "stråleformande" mikrofoner som också riktar sig mot användarens mun. som AI-baserad brusreducering. Den erbjöd tydlig röstchatt och borde kunna göra det även i extremt bullriga miljöer; det utmärkte sig verkligen i måttligt högljudda miljöer som ett gemensamt vardagsrum med musik.

komfort

ROG Fusion II 500 sticker också ut när det gäller komfort. Detta beror till stor del på dess lätthet, men också på mjukheten i dess läderklädsel. Den kommer med ett andra par öronkuddar – till skillnad från vanliga öronkuddar är dessa gjorda av hybridmaterial, snarare än läder, och är designade för att andas, speciellt för att spela maraton MMORPG-sessioner. Vi fann att även med vanliga öronkuddar fanns det inga komfortproblem när du hade hörlurarna på sig i mer än två timmar. Asus anser att ROG Fusion II 500 är idealisk för dem som främst spelar förstapersonsskjutare och MMO (dvs den typen av spelare som verkligen behöver ett anständigt headset), och du kan inte hålla med om denna bedömning.

Gioteck Xbox Controller Camo Skin

(Bildkredit: Gioteck)

Det finns dock en nyckel på gång, som verkligen inte är själva headsetets fel, utan något som påverkar alla spelheadset som säger sig vara plattformsoberoende. Med X-Series och S-Series-konsolerna har Microsoft minskat uteffekten från sina kontrollers 3,5 mm-uttag, vilket resulterar i att ROG Fusion II 500 har en oacceptabel brist på volym. Problemet löstes enkelt genom att klippa ut en Xbox-ljudadapter och lägga till en förförstärkare till Series X-kontrollern (en €25 Turtle Beach Plus-ljudkontroller som vi redan hade). Men om du inte vill köpa extra kit och du främst använder en Series X eller Series S, är det bättre att du använder ett headset som är speciellt utformat för att fungera med dessa konsoler.

ROG Fusion II 500 har alla väsentliga egenskaper som utgör ett förstklassigt spelheadset: fantastisk ljudprestanda, användbart surroundljud, en smart mikrofoninställning som erbjuder fantastisk brusreducering, komfort och byggkvalitet. När det kommer till de aspekterna är det tillräckligt bra för att konkurrera med dyrare hörlurar, vilket är något av en distinktion.

Men det är mer som ett PC-spelheadset som också kan anslutas till konsoler, snarare än ett riktigt cross-platform headset. Asus försök, genom sin Armory Crate-app, att ge dig granulär kontroll över alla sina produkter på ett ställe är mycket vettigt om du är en PC-spelare, men mindre så om du främst spelar på konsoler. Vi rekommenderar starkt headsetet för PC-spelare, och det fungerar utmärkt på alla konsoler du kopplar in för att styra Xbox Series X och S. Det är ett fantastiskt headset, men inte så plattformsoberoende som det låter. den där.

Asus ROG Fusion II 500 på ett bord

(Bildkredit: ASUS)

Köp den om...

Köp inte om...