Den senaste utgåvan av Pokemon Scarlet and Violet har fans av serien som pratar, men inte nödvändigtvis av rätt anledningar.

Bläddra igenom Twitter-flöden från tekniskt kunniga Pokémon-tränare, som redan har börjat sin resa på Paldea, så hittar du en blandning av recensioner. Bland de vanliga söta Pokémon-klippen och omtänksamma åsikterna finns exempel på några av de galna Pokémon-misstagen som vi sett i den 26-åriga serien hittills, av vilka vi har upplevt några själva. I sin recension av Pokémon Scarlet och Violet sa TRG:s Cat Bussell att spelen var "fulla av ramhastighetsfall, prestandaproblem och mer än en och annan bugg."

Lyckligtvis för den japanska utvecklaren Game Freak, men många Pokémon-fans ser den roliga sidan av dessa buggar och fel; i själva verket är vissa till och med användbara. Från hjälpsamma fusk till fåniga, vi har samlat de konstigaste Pokémon Scarlet och Violet buggar och glitches som vi har upptäckt online här för dig att njuta av.

pokemon-ster mos

Att spela Pokémon är lika enkelt som att cykla; om du gjorde det en gång kan du göra det igen. Men Scarlet och Violet får spelarna att undra: tänk om den cykeln var osynlig?

Det är vad Twitter-användaren OoCPokemon visar oss i klippet ovan, där spelaren ses åka på en osynlig maskin som ser ut som en cykel.

Men vänta: tänk om cykeln inte var en cykel, utan en legendarisk Pokémon som heter Koraidon eller Miraidon? Tänk om du kunde köra den genom dina vänners kroppar (utan att skada dem förstås) samtidigt som du trycker ytterligare en och en halv meter som någon sorts otäck cykelälskande Slenderman?

en tråd med mina favoritpokemon scarlet lila maskinvaruprestandaproblem som börjar med detta :D pic.twitter.com/BYaGoKe8J618 november 2022

Se mer

Båda ovanstående problem verkar slå in när du byter till din pålitliga Pokemon-slash-fordonsvän direkt ur lådan: Koraidon för Pokemon Scarlet-ägare och Miraidon om du har skaffat Pokemon Purple. Spelare har stött på några allvarligt konstiga problem när de spelar co-op, så det är värt att slå sig ihop med en vän för att se vilket nytt helvete deras stackars överarbetade Nintendo Switch frammanar.

insekt ögon

Jag kan inte göra det längre eftersom jag är rädd för Pokémon w pic.twitter.com/GV1lg7ii9EN21 de noviembre de 2022

Se mer

Åh, och på tal om co-op, det här problemet gjorde förmodligen många spelares ögon vidgade när de först stötte på det. Kocha8164 på Twitter delade det här bisarra klippet från spelet där en av de två karaktärerna på skärmen verkar ha sina fysiska tillgångar totalt borthuggna, ögonen hoppade ut ur ansiktet som på en gammal Cartoon Network-show.

Det är både läskigt och roligt, men vi ser hur den här kunde bli tråkig efter ett tag.

Vad går upp...

Detta är förmodligen det dummaste, men mest användbara fusket på Scarlet/Violet. Du kan enkelt bestiga kullar du inte borde bara genom att backa. pic.twitter.com/RRwveA1m9j 20 november 2022

Se mer

Men om du letade efter något lite mer seriöst, har Twitter-användaren ZullieTheWitch dig täckt med denna buggsökare som verkligen kommer väl till pass.

Enligt klippet ovan kan du rigga spelet så att du kan ta dig upp på hög mark helt enkelt genom att hoppa på en vägg och snabbt backa. Detta gör att du kan hoppa över områden på kartan helt, vilket inte nödvändigtvis är bra om du utforskar spelet för första gången, men det kommer att spara mycket tid om du behöver gå tillbaka.

trippelt tjafs

Denna karaktär utsattes för solens gravitation. pic.twitter.com/k7NoG37blTNovember 20, 2022

Se mer

Slutligen ger denna senaste dom ny innebörd åt termen "luftgitarr". Twitteranvändaren Kalhan R delade ett klipp där en av hans karaktärer verkade kämpa med sina rörelser, hans armar och huvud fladdrade komiskt.

Saknar ingenting

MissingNo är en inofficiell Pokémon-glitch i Pokemon Red och Blue

(Bildkredit: Game Freak)

Det är för tidigt att säga om Pokemon Scarlet och Violet kommer att toppa listorna över de bästa Pokemon-spelen genom tiderna, men bara för att spelet är full av buggar betyder det inte att det inte gör det.

Detsamma kan sägas om Pokémon Gos höga ranking, som har sett sin beskärda del av buggar sedan lanseringen 2016.

Även om Pokemon-spelen allmänt ses som negativa, är de ökända för sina problem. Det mest kända av dessa måste vara det mystiska fallet med den 152:a Pokemon Red and Blue Pokémon, MissingNo (öppnas i en ny flik).

Denna bugg skapade en helt ny Pokémon om spelaren följde en specifik uppsättning instruktioner, och MissingNo tillät dig till och med duplicera dina föremål, vilket faktiskt är en annan bugg (öppnas i en ny flik) själv i Scarlet and Violet.

Trots buggar, fel och andra fel som är mycket talande om Switchens mindre muskulösa ramverk, skördade Scarlet och Violet fortfarande myntet efter att ha sålt mer än tio miljoner exemplar (öppnas i en ny flik) på tre dagar.

Det finns en hel del skadekontroll att göra, men om Game Freak kan kompensera för användare som blir avskräckta av buggar och samtidigt tillåta oss att fortsätta denna smygande uppförsmanöver, skulle jag vara glad.

Dela detta