Microsoft varnar (*11*) för att inte installera denna Windows 11-uppdatering

Microsoft varnar (*11*) för att inte installera denna Windows 11-uppdatering

Vi såg igår att Microsoft av misstag skickade Windows 11 till vissa datorer som inte uppfyllde systemkraven, och mjukvarujätten har nu klargjort att detta var ett misstag och att testare som av misstag erbjuder en uppgradering inte bör installera den nya. system på datorer som inte stöds. datorer. Material.

Vi pratar om testare (känd som Windows Insiders) eftersom detta var för Windows 11-förhandsversionen för årets stora uppdatering, och det hände när Windows 11 22H2 trycktes till releasekanalen.

Som upptäckts av Windows Senaste (öppnas i en ny flik), erkände en Microsoft-representant felet på Twitter och informerade Windows Insiders om att icke kvalificerade äldre datorer av misstag presenterades med uppgraderingsalternativet. installationsfel

Vi undersöker ett problem för insiders där bannern för Windows 11, version 22H2 visas för icke kvalificerade datorer och håller på att lösas. Om du väljer att installera kommer det att resultera i ett fel. 8 juni 2022

Se mer

De faktiska rapporterna från personer som installerade Windows 11 varierar dock, med vissa upplever problem som Microsoft förutspått, men andra säger att operativsystemet fungerade bra på deras maskin som inte stöds.

När buggen upptäcktes i går var Microsoft snabb med att dra uppdateringen och hälla kallt vatten på det oundvikliga prat om huruvida mjukvarujätten övervägde att släppa på hårdvarukraven för Windows 11. de una manera o de otra.

Windows Senaste rapporterar dock att vissa icke kvalificerade datorer fortfarande ser uppdateringsbannern. Om så är fallet uppmanar Microsoft dig (*11*) att inte uppgradera, naturligtvis.

Analys: Ännu en röra...

Det var lite rörigt, verkligen. Att erbjuda en uppgradering av misstag är illa nog i första hand, men det faktum att det fortfarande råder förvirring om att testare ges möjlighet att skaffa Windows 11 när din dator inte uppfyller minimikraven är illa nog. .

Detta återspeglar inte så bra på Microsofts QA-kontroller som en del av testprocessen, eftersom Windows-buggar länge har varit ett tråkigt ämne när det gäller prevalens (och svårighetsgrad i vissa fall) sedan lanseringen av Windows 10.

Det hjälper inte heller att uppdateringen verkar fungera bra för vissa (*11*), trots vad Microsoft säger om stoppfel. En Twitter-invånare skrev (öppnas i en ny flik): "Jag blev förvånad i går kväll när min Surface Book erbjöd sig att ladda ner Win 11 eftersom jag inte var berättigad tidigare. Installationen är klar och du verkar nöjd. Är det något jag behöver kontrollera som jag kan göra?" Jag jobbar inte?"

Och däri ligger faran: även om en sådan Windows 11-uppdatering kan tyckas fungera bra, kommer användaren inte att veta om det finns något konstigt som lurar i bakgrunden. Bara för att saker och ting verkar gå bra till en början betyder det inte att någon form av tidsinställd bomb inte går av, eller att ett stort säkerhetshål kan lämnas öppet för exploatering och kan orsaka förödelse på värdsystemet. på ett eller annat sätt. Det är inte svårt att föreställa sig att prestandaproblem kan uppstå, även om det inte finns en plötslig explosion av någon sort.

Så sammantaget skulle vi föreslå att risken inte är värt det för dem som fortfarande kan dra nytta av detta uppgraderingserbjudande, som tydligen fortfarande flyter runt för vissa (*11*) och, som Microsoft rekommenderar, den bästa kursen av action är definitivt att hålla sig kvar.

Dagens bästa laptop-erbjudanden

https://t.myvisualiq.net/impression_pixel?r=hawk-cache&et=i&ago=212&ao=803&aca=123513&si=1943169&ci=234568&pi=356748&ad=-4&advt=1943169&chnl=-4&vndr=1481&sz=8336&u=|d|94En  yo