IBM lägger ner sin Watson IoT-molnhanteringsplattform

IBM lägger ner sin Watson IoT-molnhanteringsplattform

IBM har gett användare av sin Watson Internet of Things (IoT)-plattform ett ultimatum: byta till en annan tjänst eller möta avbrott.

Det är enligt The Register (öppnas i en ny flik), som fick ett e-postmeddelande från en kund som kräver att IoT-plattformen ska vara slut.

"Observera att enheter inte kommer att kunna ansluta till MQTT- och HTTP-slutpunkter och befintliga anslutningar kommer att avslutas. Alla kvarvarande kunder som använder den här tjänsten bör planera att byta till alternativa tjänster före detta datum", lyder uttalandet. .

IBM Watsons elände

Watson IoT-plattformen skapades för att tillhandahålla en central plats för hantering och övervakning av IoT-enheter och har samarbetat med företag som Adesto Technologies, Geniatech Inc och IOTech Systems, som alla kan ses på IBM:s partnersökwebbplats. (öppnar i en ny flik).

IBM ger kunderna bara ett år på sig att flytta till en annan IoT-hanteringsplattform, när slutdatumet den 31 december 2023 närmar sig.

Tidigare i år meddelade vi att Google Cloud också kommer att stänga ner sin IoT Core. Företaget ansåg att "dess kunders behov kunde tillgodoses bättre av ett nätverk av partners som är specialiserade på IoT-applikationer och tjänster", men teknikjätten har vidtagit åtgärder för att göra kundövergångar mindre krävande.

I ett blogginlägg förklarade cloud computing-jätten att "om en avskrivning eller radikal förändring är oundviklig, ligger ansvaret på att göra migreringen så enkel som möjligt.

TechRadar Pro har kontaktat IBM för att ta reda på om företaget kommer att vidta liknande åtgärder.

Det är inte den enda Watson-märkta produkten som IBM beslutade att lägga ner, efter att ha sålt Watson Health i januari. IBMs vd Arvind Krishna sa senare att det berodde på att det inte lyckades skaffa den erforderliga vertikala erfarenheten inom hälsovårdsbranschen, enligt The Register.