Huawei Mate X lanseras i Kina: Är ett globalt lanseringsdatum låst?

Huawei Mate X lanseras i Kina: Är ett globalt lanseringsdatum låst?

Huawei Mate X, en hopfällbar telefon från den berömda kinesiska tillverkaren, tillkännagavs i februari 2019, men lanseringsdatumet för enheten är okänt. Men det är nu möjligt att köpa för konsumenter i Kina, vilket förebådar en nära förestående global lansering.

Först förväntade vi oss att Mate X skulle lanseras i juli, men efter att dess rival, Samsung Galaxy Fold, utvecklade hållbarhetsproblem med uppspelningsenheter vid den tiden, sköt Huawei upp lanseringen. för att se till att dina enheter inte hade samma problem.

I Kina är priset på Mate X satt till 16,999 2,400 CAD (ungefär 1,870 3,500 USD, XNUMX XNUMX GBP, XNUMX XNUMX AU€, även om vi förväntar oss att priserna skiljer sig från region till region). ; Övrig). Så det är förvisso en dyr enhet, men det är osannolikt att du köper den här nya tekniken ändå, åtminstone för närvarande.

Hur är det med den globala lanseringen av Huawei Mate X?

Eftersom Huawei är ett kinesiskt företag är det logiskt att Mate X skulle vara den första i det här landet, men den kan också släppas över hela världen mycket snart.

Anledningen till att Mate X blev försenad var att låta Huawei se till att dess design var hållbar: om företaget är tillräckligt säker på att släppa den för kinesiska konsumenter, kommer den förmodligen att vara lika giltig för resten av världen. Det betyder att vi kan se det. kommer snart.

Men om du bor utanför Kina kan du få en chock - även om det tillkännagavs före Huawei-förbudet är Mate X fortfarande i chock, så det kommer inte att finnas några Google-appar (inklusive Play Store). ). Det betyder att om du vill ha Netflix, Spotify eller många appar och spel på sociala medier så måste du ladda ner dem själv, vilket kan vara lite krångligt.

Detta kan komma att förändras i framtiden när Huawei utökar sitt apputbud, men för närvarande, förvänta dig inte att vika ut din Mate X för att se Google Maps mer detaljerat eftersom detta inte kommer att vara tillgängligt på enheten.

Via CNet