VIZIO 2020-serien är en ständigt förbättrad marknad

VIZIO 2020-serien är en ständigt förbättrad marknad
Alla är törstiga i öknen. Från telefoner med försvinnande kameror till robotar som ger dig extra rullar toalettpapper till andningsbara konceptbilar, CES 2020 har ingen brist på produkter, även för en snabb blick på din uppmärksamhet. Gå in i VIZIO showroom på Vdara Hotel and Casino på ARIA campus i Las Vegas, och du kommer att känna att allt ser likadant ut på ytan. Därmed inte sagt att de nya VIZIO TV-apparaterna inte är värda pengarna. Det är de verkligen. Och det betyder inte att det inte finns något anmärkningsvärt med 2020 års sortiment. Det är det verkligen. Men man får också en känsla av att detta är väldigt normalt för VIZIO. Att VIZIO i detta futuristiska universum av 8K-tv-apparater och modulära skärmar nöjer sig med att göra sin egen grej. För att göra bra TV-apparater för normala människor till överkomliga priser, har normala människor råd med dem. Förmodligen. Vi har fortfarande ingen information om priser för årets V-, M- och P-seriespel. Vi har fortfarande inget pris på den underbara VIZIO OLED-TV:n. Vi vet inte hur väl deras nya urval av soundbars kommer att fungera för oss. Men spendera bara några minuter med ett av VIZIOs nya kit så går du därifrån och tänker "jag vill ha det här." Så, med förbehållet att inte veta hur dyr toppen kommer att bli, här är en uppdelning av var den står 2020, och vad fortsatta förbättringar kan göra i en värld där alla försöker göra ett stort plask.

2020 års utbud av VIZIO TV-apparater

VIZIOs första OLED-TV är underbar.

VIZIOs första OLED-TV är underbar. (Bildkredit: CordCutters) Låt oss börja med den låga delen. V-seriens TV var (och är fortfarande) den billigaste 4K UHD-serien. Den saknar avancerade bildkvalitetsfunktioner på högre nivåer. Serien har inte lokal nedbländning, en kontrastförbättringsfunktion, men använder fortfarande full bakgrundsbelysning för en jämn och enhetlig bild. V-serien drar nytta av många andra klockor och visselpipor, som Chromecast, AirPlay 2, Siri, Google Assistant och Alexa. Den innehåller också en ny IQ-Active-processor och en V-Gaming-motor. Med tanke på att 2019 års V-serie toppar på cirka 850 € för 75 tum (och går upp till 40 tum för cirka 240 €), förväntar vi oss att denna trend fortsätter i år. M-serien är dock där jag skulle börja leta. Tv är långsiktiga köp. De är stora och lite jobbiga att byta ut. Då skulle jag spendera lite mer och få lite mer för pengarna. För det första är den industriella designen av Quantum M-seriens TV-apparater bättre. Det finns två smaker av den nya M-serien att välja mellan, M8 erbjuder 90 lokala dimningszoner. (Fler nedtonade områden innebär att vissa delar av skärmen kan vara mörkare medan andra delar är ljusare. Det är bättre att ha fler nedtonade områden.) M8 har också en hög maximal ljusstyrka och når 800 nits. Och förvänta dig inte att priset kommer att knäcka banken här heller. Om du verkligen vill påskynda saker och ting är P-serien fortfarande där den är. Och det finns en betydande förändring i själva P-serien. P9 är fortfarande en fantastisk TV. Den finns i 65 eller 75 tum, med upp till 240 lokala dimningszoner (beroende på om du får den största av de två modellerna) och en maximal ljusstyrka på upp till 1200 65 nits. P-serien uppgraderar också processorn till det nya IQ Ultra-schemat. Och VIZIO går längre. P-serien Quantum Den har 75 lokala dimningszoner i den stora änden och har en maximal ljusstyrka på upp till 85 nits. Det är galet. Det är underbart. Ta också av glasögonen och ta bort "VIZIO"-märket och välj logotypen längst ner till höger. Detta är med all sannolikhet (igen, vi är ovärderliga) TV-uppgraderingen du har om du vill ha VIZIO-uppgraderingsalternativet.

VIZIO första OLED

Den nya VIZIO OLED-TV:n erbjuder äkta svärta. Och fästet kan användas för att montera den nya Elevate soundbaren.

Den nya VIZIO OLED-TV:n erbjuder äkta svärta. Och fästet kan användas för att montera den nya Elevate soundbaren. (Bildkredit: CordCutters) Men det är inte OLED än. Och det här är det största plagget VIZIO har i rockärmen denna CES: sin första organiska lysdioddisplay. Kommer du ihåg alla de där lokala dimningszonerna vi pratade om tidigare? OLED inaktiverar enskilda pixlar. Svarta utrymmen är verkligen svarta. Denna typ av kontrast gör färgerna ännu mer levande. Om du har råd med en OLED-TV vill du ha en OLED-TV. Och VIZIO kommer att finnas i 55 eller 65 tum. Vad som är riktigt snyggt. Innerkulan är att denna OLED-TV, som inte har ett snyggt serienamn eller något, gör att VIZIO kan konkurrera mer direkt med tillverkare som har varit på OLED-tåget ett tag, och detta ger den en liten fördel över billigare MicroLED-paneler som du hittar någon annanstans. Den fyller ett hål i toppen av VIZIO-sortimentet och borde ge den en ganska konsekvent utmanare på alla årets bästa listor. Men frågan kvarstår: hur mycket kommer det att kosta?

Roliga men ännu inte riktiga produkter

En utomhus-TV finns inte i VIZIOs produktlinje än, men det är åtminstone en sak som företaget har tänkt på.

En utomhus-TV finns inte i VIZIOs produktlinje än, men det är åtminstone en sak som företaget har tänkt på. (Bildkredit: CordCutters) VIZIO hade några andra uppsättningar utställda som var ett tecken på vad den åtminstone spelade, om inte något den planerade att marknadsföra i framtiden. Den första är en 8K-upplösningspanel. Företag arbetar fortfarande med allt, och det finns inget sätt att VIZIO inte fungerar på 8K. Men det finns heller absolut ingen anledning för en normal konsument att köpa en 8K-TV, så det är en trevlig taktskifte att se någon säga "Ja, det är en sak. Men det är inte heller en sak, du vet?" som VIZIO spelar med är en TV designad för utomhusutrymmen. Återigen, för att upprepa, detta är inte alls en färdig produkt. Det finns inget att meddela. Men det som väckte åtminstone ett kort ögonblick av spänning var utsikterna till att en utomhus-TV med ett annorlunda utseende byggdes för 15 år sedan: skrymmande och ful och något som får dig att vilja köpa en TV för 250 € och offra den till vädergudarna. två år. Vilket, för vad det är värt, är precis vad jag gör på min täckta veranda. Så utsikten till något som är tillräckligt ljust för utsidan och härdat för utsidan, utan kanske, återigen, denna "inte ännu en sak" varning, som liknar ett militärt överskott från 1990-talet, skulle vara en mycket bra sak.

Den nya röstfjärrkontrollen VIZIO

VIZIO har äntligen gjort om sin gamla fjärrkontroll och lagt till röstkommandon.

VIZIO har äntligen gjort om sin gamla fjärrkontroll och lagt till röstkommandon. (Bildkredit: CordCutters) Ingenting förstör en bra TV-upplevelse som en dålig fjärrkontroll. Och det är inte så att VIZIO-fjärrkontroller har varit dåliga, de såg bara likadana ut ett tag och verkar också ha försökt för mycket. Detta ändras under 2020 med den nya VIZIO Voice Remote. Som namnet antyder lägger den också till röststyrning via fjärrkontrollen, vilket saknades. (Stöd för enheter som är kompatibla med Amazon Alexa och Google Assistant finns också kvar.) VIZIO använder SoundHound för att analysera all denna data i molnet, och det fungerade ganska bra i vår demo. Och det var trevligt att se honom använda den typ av kontextuell beräkning som du förväntar dig att se 2020, så att du inte behöver ställa en explicit fråga eller sortera en i taget. Så du kan säga "Visa mig James Bond-filmerna" och det kommer att visa dig James Bond-filmerna. Och sedan kan du säga "Bara de med Sean Connery" och det visar dig de som bara har Sean Connery. "Så här ska saker och ting fungera. Fjärrkontrollen i sig har också förenklats avsevärt. Inga fler digitala knappar, vilket är vettigt för streamingtiden. Det finns ett halvdussin märkesgenvägar, och själva kanalen "WatchFree" av VIZIO har ett utmärkt läge. Och efter det är allt där det ska vara.

SmartCast 4.0

2016 års TV-apparater kommer att uppgraderas till VIZIOs SmartCast 4.0 operativsystem och kommer att dra nytta av dess hastighetsförbättringar.

2016 års TV-apparater kommer att uppgraderas till VIZIOs SmartCast 4.0 operativsystem och kommer att dra nytta av dess hastighetsförbättringar. (Bildkredit: CordCutters) Med ny hårdvara som kommer 2020, var det andra största tillkännagivandet nästa generation av VIZIOs SmartCast-operativsystem. Detta har länge varit ett problem för VIZIO TV - jag hade inga problem att rekommendera VIZIO till någon, men alltid med den varningen att de kanske skulle vilja investera några dollar i en Apple TV (mitt första val) eller en streamingspelare från Roku eller Amazon Brand-TV. Tidigare iterationer av SmartCast har varit för långsamma. Jag vet fortfarande inte om nya SmartCast 4.0 har gjort tillräckligt för att ändra mig. Vår demo var definitivt förproduktion, och det fanns enstaka problem. Men förbättringarna var också ganska uppenbara, och VIZIO behöver beröm för att påskynda sin avancerade hemskärmsupplevelse. Frågor kvarstår dock. Hur kommer tredjepartsappar att bete sig? Och kommer SmartCast att ha alla tjänster du vill se? Det är nära att ha alla specialiteter, och så kanske 2020 blir året då VIZIO börjar ta sig an Roku i allt-i-ett-TV-arenan. Du måste bara se. Men det bör också noteras att VIZIO säger sig förvänta sig SmartCast-uppdateringen på TV-apparater 2016. Uppenbarligen borde den nyare hårdvaran påskynda saker och ting ännu mer, men det är svårt att hitta ett företag. utanför Apple, som håller sin programvara uppdaterad så länge.

VIZIO soundbars 2020

(Bildkredit: CordCutters) Jag har också varit ett fan av VIZIO soundbars under lång tid. Du kan avsevärt förbättra kvaliteten (och upplevelsen) av ditt TV-tittande med bara några hundra dollar i kit, och att ha bakre högtalare och en subwoofer anslutna trådlöst till en soundbar betyder att ditt vardagsrum inte behöver kopplas om. . Den största förändringen för 2020 är en fortsatt förbättring av industriell design. Det är mindre tyg och mer plast. Och allt verkar mer sofistikerat. Soundbars har också fått ett bättre varumärke och anslutit sig till M-Series och V-Series system, vilket ger dig en allmän uppfattning om nivån på ljudutrustning du tittar på. (Och det gör det mycket lättare att spåra dessa saker.) Och så finns det den nya high-end VIZIO Elevate soundbaren. Den har Dolby Atmos och DTS: X. Och den har högtalare som roterar enligt ljudprofilen. Det är en riktigt häftig sak att höra, och typ av rymdålder att se i praktiken. Och ljudet? Spektakulär. Räkna med att VIZIO också kommer att driva hårt med sin nya OLED-TV. Så faktiskt, om du monterar OLED-TV:n på en vägg, blir det bifogade fästet en monteringspunkt för Elevate soundbar. VIZIO har också gjort om sina ljudfjärrkontroller, vilket eliminerar en annan äldre smärtpunkt. Vi har inget pris här heller, men föreställ dig det igen i det prisvärda wow-sortimentet.

L & # 39; grundläggande

(Bildkredit: CordCutters) Det finns en hel del gemensamma drag här som jag har utelämnat. Alla nya skärmar kommer med 4K-upplösning och Dolby Vision och HDR10+ och HLG. De har alla HDMI 2.1-portar, så latensen bör vara lägre och den övergripande upplevelsen bör vara bättre. Apple AirPlay och Homekit är nu standard. Detsamma gäller enheter som stöder Alexa, Google Assistant och Chromecast-integrering. Och TV-apparaterna i M-serien har en ProGraming-motor som ger en ganska dödlig upplevelse med en Xbox One Kombinera det med VIZIO Soundbars och du får deras version av surroundljud som verkligen tar dig in i spelet. Allt är standard nu. Dessa är bordsinsatser för VIZIO-experimentet. Och mellan de nya TV-apparaterna 4, och de nya ljudfälten, och den nya mjukvaran och de nya fjärrkontrollerna är så mycket tydligt: ​​VIZIO mår bra som VIZIO. Detta kommer att fortsätta att göra tv-apparater som är fantastiska och överkomliga till alla typer av priser. Och de kommer att fortsätta att förbättras.