WandaVision spoilers följer.

Det är rättvist att säga att fem år har varit konstiga för WandaVisions Monica Rambeau.. Efter att ha varit ett av de många offren som dammas av av Thanos "Blip", återuppstod han bara för att få veta att hans mamma, Maria, hade dött under tiden.

Sedan, efter att ha återvänt till aktiv tjänst som agent på SWORD, var hennes första jobb ett fall av försvunna personer i New Jersey som gjorde henne till en komedikaraktär vid namn Geraldine. Att leva ett liv i burkskratt har sannolikt inte varit en del av din karriärväg.

Sedan sitt första avsnitt har WandaVision varit den mest okonventionella historien i Marvel Cinematic Universe. Ändå, ankomsten (och avgången av) Monica Rambeau i retroförorten Westview gjorde existensen av Wanda och Vision sitcom ännu konstigare.

Här förklarar vi ursprunget till Monica Rambeaus serievarför är det en en så viktig karaktär i WandaVision och hur han passar in i den större MCU:n.

Monica Rambeau är på väg att sugas in i en helt ny värld i WandaVision. (Bildkredit: Marvel / Disney)

Var såg vi Monica Rambeau före WandaVision?

Monica Rambeau gjorde sin MCU-debut i Captain Marvel, redan på 1990-talet., och är dotter till kapten Maria Rambeau (spelad av Lashana Lynch, som så småningom kommer att synas i Bond-filmen No Time To Die). Maria var pilot i det amerikanska flygvapnet (anropssignal Photon) och Hon var Carol Danvers bästa vän innan hon blev Captain Marvel.

11-åriga Monica var avgörande för att övertala sin mamma att gå med Captain Marvel och Nick Fury för att hjälpa Skrulls i deras krig mot Kree, hon hjälpte också Danvers att välja färgschemat för sin kaptenskostym. Marvel. Medan Monica refererar till Danvers som "tant Carol", kallar Danvers pojken "Löjtnant Trouble".

I filmen spelades Monica av två systrar: Azari Akbar var inkarnationen av fem, medan hennes äldre bror Akira Akbar spelade henne vid 11 års ålder.

WandaVision avsnitt 3

Spelet är klart för Geraldine "Stranger and Stranger" på WandaVision. (Bildkredit: Marvel / Disney)

De bästa Disney + erbjudanden och paket för dagen

TOPP. 1
Disney +
Disney +
En förstklassig annonsfri upplevelse; Obegränsade nedladdningar på upp till 10 enheter; Över 100 titlar i 4K UHD och HDR

 

Vad hände med Monica Rambeau mellan kapten Marvel och WandaVision?

Efter att ha hamnat i en Skrull/Kree-konflikt under Captain Marvel, var Maria Rambeau medveten om existensen av utomjordingar och grundade senare SWORD (Sentient Weapon Observation Response Division), en underrättelsetjänst med uppdraget att hantera utomjordiska aktiviteter. Hon var också deras regissör, ​​SWORDs svar på Nick Fury på SHIELD.

Maria fick diagnosen cancer runt 2018, men trots att hon var i remission efter operationen dog hon två år senare.

Monica växte upp runt SWORD och dess huvudkontor och följde så småningom sin mamma in i familjeföretaget. Liksom sin mamma blev hon kapten i det amerikanska flygvapnet, innan hon gick över till att bli SWORD-agent.

Monica (nu spelad av Teyonah Parris) satt vid sin mammas sjukhussäng och var en av de miljarder som utplånades av Thanos ökända fingerknäpp. När han återvände från "Blip" fem år senare fick han veta att Maria hade gått bort och att tidigare kollega Tyler Hayward (som dyker upp i WandaVision-avsnittet "We Interrupt This Program") nu var tillförordnad chef för SWORD.

Bara tre veckor efter "Blip" återgick han till aktiv tjänst, men blev besviken över att höra att hennes plikter var begränsade till operationer på jorden: Maria hade infört regler som kräver att någon återvänder till SWORD efter att ha blivit avbruten.

Monica accepterade motvilligt ett uppdrag i den lilla staden Westview, New Jersey, där FBI hade bett om hjälp med ett mycket märkligt fall av försvunna personer.

WandaVision avsnitt 2

Monica/Geraldine blir vän med Wanda i avsnitt 2, men de goda tiderna varar inte (Bildkredit: Marvel/Disney)

Varför är Monica Rambeau viktigt för WandaVision?

En av de viktigaste tomterna i WandaVision är SWORDs ansträngningar att lokalisera och extrahera Monica från Westview.

Medan Monicas mandat i huvudsak var att följa med en SWORD-drönare när den undersökte en stad avskuren från resten av världen, fann hon sig själv fångad av fallet, bokstavligen.. När drönaren försvann bestämde han sig för att ta en närmare titt och insåg att ett mystiskt energifält omgav staden. När hon gick ut på fältet släpades hon in och lämnade FBI-agenten Jimmy Woo för att lägga till Monica på hans växande lista över försvunna personer.

Av någon fortfarande oförklarlig anledning blev Monica Geraldine., en karaktär från en vintage sitcom, klädd i tidstypiska kläder. Det enda beviset på hennes förhållande till SWORD var halsbandet som var en del av hennes 70-talsensemble.

Men efter att ha blivit vän med Wanda MaximoffTill en början som en allierad som tog sig an den dominerande Dottie, hjälpte Monica/Geraldine till födelsen av Wanda och Visions tvillingsöner, Billy och Tommy.

Detta förhållande tog dock form, när Monica/Geraldine oavsiktligt utbröt att hon visste att Wandas tvillingbror Pietro hade dödats av Ultron (i slaget vid Sokovia i Avengers: Age Ultron). Wanda insåg omedelbart att Monica/Geraldine var "en outsider och du går in här just nu", och förvisade ingriparen från hennes idylliska komeditillvaro.

När Monica vaknade var hon utanför energifältet (även om hon fortfarande hade på sig sina 70-talskläder) och sa omedelbart till Woo och astrofysikern Darcy Lewis: ”Det är Wanda! Det var allt Wanda! - anspelar på det faktum att Wanda verkar ha kontroll över vad som händer med Westview.

Men Hur mycket påverkade Monicas närvaro Westview? I avsnitt 3, "Nu i färg", misstänkte Wanda och Visions grannar, Agnes och Herb, att hon var ny i stan, utan familj, ingen make och inget hem. Herb försökte också lägga till att "Hon kom hit för att vi" är alla... "men hon lyckades aldrig avsluta sin mening."

Nu när vi vet att folket i Westview är riktiga människor med en sitcom-karaktär, Kan Monicas korta närvaro i stan vara katalysatorn för dem att inse hennes konstiga vintage-tv-fängelse?

Och som den enda personen på utsidan med livserfarenhet i sitcomsvärlden kommer hon säkerligen att ha en stor roll att spela för att avgöra varför Wanda till synes har tagit över staden och hur SWORD och FBI kan rädda folket. lokalbefolkningen av hans skratt.

WandaVision avsnitt 3

Monica återvänder till den verkliga världen efter att ha fördjupat sig i den amerikanska komedins historia. (Bildkredit: Marvel / Disney)

Hur visas Monica Rambeau i Marvel-serierna?

MCU har en lång historia av att leka med ursprunget till seriefigurer genom att föra dem till den stora skärmen, och Rambeaus är inget undantag.. Faktum är att Monicas bakgrund är drastiskt annorlunda, även om karaktärens historia i Marvel-serierna kan ge en hint om saker som kommer.

Maria, bosatt i New Orleans, var ingen pilot i serierna; istället var hon en sömmerska som träffade Monicas brandmansfar, Frank, när de två tjänstgjorde i militären. I själva verket var kanske hennes största roll att vara Monicas mamma.

Monica gjorde sitt första framträdande 1982, i Amazing Spider-Man Annual. Hon var en officer vid Port of New Orleans Patrol som förvärvade flera superkrafter relaterade till förmågan att omvandla till röntgenstrålar, ultraviolett, infrarött och andra våglängder av det elektromagnetiska spektrumet.

Bland hans långa lista av krafter kan han avleda ljus för att ändra sitt utseende, vilket effektivt ger honom förmågan att förändra formen; kan passera genom fast material; bli osynlig; och, naturligtvis, flyga.

En sådan här skicklighet kommer förmodligen inte att gå obemärkt förbi, vilket är anledningen till att hon, efter att ha blivit dubbad till Captain Marvel, blev medlem i Avengers för en tid. Under de närmaste åren fick han olika namn, inklusive Pulsar, Spectrum och Photon, hans mammas anropssignal i filmen Captain Marvel.

Vad är nästa för Monica Rambeau i MCU?

Monica kommer helt klart att leva för att kämpa en dag till efter WandaVision, eftersom Teyonah Parris kommer att återvända i den kommande (fortfarande namnlösa) Captain Marvel 2. Frågan är, kommer hon att förbli en vanlig människa, eller valde hon superkrafter för att bli Pulsar, Spectrum eller Photon?

Förlåt Monica, Captain Marvel är redan upptagen.

Nya avsnitt av WandaVision finns tillgängliga varje fredag ​​på Disney Plus.

Dela detta