Podden är populär. Enligt värdplattformen Buzzsprout lyssnar mer än 75,9 miljoner människor i USA på podcasts regelbundet, och prognosmakare förutspår att siffran kan nå 160 miljoner år 2023.

Det är ingen överraskning att folk vill börja podda eller ta sin nuvarande podcast till en professionell nivå. Det kan dock vara svårt att avgöra vilken typ av teknik du behöver för att säkerställa att ljudet du spelar in är bra. Det finns inte bara mycket att välja på, utan det finns många motstridiga råd om vilka prylar, tillbehör och mjukvara som är bra att ha och vilka som är nödvändiga.

Ljudteknikmärket Focusrite lanserade nyligen Vocaster, en ny produktlinje som tar bort stressen med att välja rätt teknik för din podcast. Det finns flera Vocaster-kitalternativ som erbjuder lättanvända funktioner, vilket gör att nybörjare och mellanliggande poddsändare och innehållsskapare kan förverkliga sina idéer och få allt de spelar in att se professionellt ut.

En bild av Vocaster Focusriite-sortimentet

(Bildkredit: Focusrite)

Vilket Vocaster-kit passar dig?

Vocaster-sortimentet erbjuder olika poddsändningslösningar. Det finns fristående gränssnitt för att ge bra ljud till inspelningar, och det finns också studiopaket, som är allt-i-ett-lösningar för alla som vill utveckla sitt poddspel.

Ett ljudgränssnitt är en liten enhet som omvandlar ljudsignalerna från din mikrofon till ett format som din dator kan känna igen. Du kan också dirigera ljud från din dator till dina hörlurar. Ett gränssnitt låter dig använda vilken XLR-mikrofon som helst, erbjuder fler anslutningar och förstärkning och förbättrar i slutändan dina inspelningar så att de blir tydligare och starkare.

Vocaster erbjuder två gränssnittsalternativ. Vocaster One riktar sig till skapare av soloinnehåll, så att du kan spela in ljud från en mikrofon. Vocaster Two är designad för två mikrofoner, så att du kan fånga en konversation i studion, på telefonen eller online.

Vocaster erbjuder även kompletta podcastinglösningar med sina studiopaket. Vocaster One Studio innehåller en professionell Vocaster DM1-mikrofon och Vocaster HP60v studiohörlurar med sluten baksida. Vocastar Two-studion inkluderar en Vocaster DM14v studiomikrofon med sändningskvalitet och samma Vocaster HP60v-hörlurar.

Los produkter Kif de Vocaster Studio One

(Bildkredit: Focusrite)

Här är varför du ska välja Vocaster

Alla Vocasters ljudgränssnitt har flera funktioner som skiljer dem från konkurrenterna. Verktyget Auto Gain låter dig snabbt och enkelt ställa in dina nivåer med mer än tillräckligt med förstärkning för de mest populära sändningsmikrofonerna.

Funktionen Enhance låter dig förstärka ljudet, avslöjar klarheten i din röst och låter dig välja mellan tre röstförinställningar. Du kan trycka på mute-knappen för att stänga av mikrofonen vid oväntade avbrott. Och Loopback låter dig spela förinspelade segment från din dator, som intron, outros, intervjuer, jinglar och bakgrundsmusik, under hela din show.

Oavsett vilket Vocaster-alternativ du väljer får du också Vocastar-programsviten byggd med mjukvarupartnerna Acast, Hindenburg och Squadcast. En komplett svit värd över €600 som hjälper användare att komma igång så att de kan spara, redigera och dela sitt innehåll på bästa möjliga sätt.

En bild av Vocaster Focusriite-sortimentet

(Bildkredit: Focusrite)

det är semesterperioden

Vocasters ljudgränssnitt och studiopaket är viktiga för alla som vill starta en ny podcast 2023. De är också fantastiska presenter till poddsändare och innehållsskapare som vill starta en podcast eller förbättra sitt spel för att lyfta sin show.

Det har aldrig funnits en bättre tid att köpa ett ljudgränssnitt eller studiopaket från Vocaster-serien, eftersom semestersäsongens kampanjer för närvarande erbjuder stora rabatter. Fram till den 31 december 2022 kan du få upp till 20 % rabatt på Vocaster-sortimentet på Amazon och Focusrite eStore.

focusrite vocalster ljudgränssnitt

(Bildkredit: Vocaster)

Erbjudanden Vocaster i USA

  • Vocaster One: 40 € rabatt = annonserat kampanjpris: 159,99 € (vanligtvis 199,99 €)
  • Vocaster Two: 50 € rabatt = annonserat kampanjpris: 249.99 € (vanligtvis 299.99 €)
  • Vocaster One Studio: 50 € rabatt = annonserat kampanjpris: 249.99 € (vanligtvis 299.99 €)
  • Vocaster Two Studio: 50 € rabatt = annonserat kampanjpris: 449.99 € (vanligtvis 499.99 €)

Erbjudanden Vocaster Storbritannien

  • Vocaster One – Annonserat kampanjpris: 149,99 € (vanligtvis 189,99 €)
  • Vocaster Two – Annonserat kampanjpris: 229,99 € (vanligtvis 289,99 €)
  • Vocaster One Studio – Annonserat kampanjpris: 239.99 € (vanligtvis 289.99 €)
  • Vocaster Two Studio – Annonserat kampanjpris: 399.99 € (vanligtvis 469.99 €)

Tillgänglig på Focusrite.com (öppnas i en ny flik) och Amazon

Dela detta