Medan Samsung och Apple verkar vara låsta i head-to-head slagsmål i high-end surfplattor sortiment med Galaxy Tab S6 och den närliggande iPad Pro 2020 av de senare har Samsung Galaxy Tab A-enheterna inte riktigt utmanat den nedersta raden av iPads mycket.

Förmodligen försöker lösa detta problem, Samsung lanserade Galaxy Tab S6 Lite, en mer prisvärd version av icke-Lite-enheten med låga specifikationer och pris, vilket gör den till en direkt konkurrent till iPad 10.2 från 2019.

IPad 10.2 är en del av det (relativt) lägre Apple-surfplattans sortimentet under iPad Air, Mini eller Pro, riktat till människor som vill ha en ny surfplatta för allmänna uppgifter utan att spendera mycket pengar. Detta är också vad Samsung Galaxy Tab S6 Lite försöker göra.

Därefter, vilken av dessa billiga tabletter är rätt för dig? Vi kommer att förklara de olika specifikationerna och funktionerna för de två så att du kan bestämma dig.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite vs iPad 10.2 Pris och tillgänglighet

1608207449 Samsung Galaxy Tab S7 Lite och Tab S7 Lite Plus

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (Bildkredit: Samsung)

Om du vill spendera så lite som möjligt på en av dessa surfplattor kostar iPad 10.2 €329 / €349 / AU$529 för sitt 32GB-alternativ. Det är dock inte mycket lagringsutrymme, och du kan få 128 GB för €429 / €449 / AU$689.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite kostar lite mer för det mesta på €349 / €349 (cirka AU$690) men det är faktiskt för 64GB, så du får lite mer lagringsutrymme för pengarna. Det finns också en LTE-version i vissa regioner, tillgänglig för €399 (cirka €410, AU$790).

En viktig sak att nämna är att medan Samsung-surfplattan kommer med en S Pen för att göra anteckningar, klottrar och rita, kräver iPad 10.2 att du köper Apple Pencil separat för €99/€89/AU$145.

Så det ser ut som att du betalar lite mer för iPad 10.2, speciellt om du vill dra full nytta av alla dess funktioner, men eftersom höga priser är en funktion av Apple-enheter är det nästan förvånande att skillnaden i kostnad inte gör det. t. är äldre.

Design och display

Samsung Galaxy Tab S6 Lite har måtten 244.5 x 154.3 x 7 mm, medan iPad 10.2 mäter 250.6 x 174.1 x 7.5 mm, så de skiljer sig inte så mycket. På samma sätt är deras vikter, 467 g respektive 483 g, inte heller signifikant olika (få människor kan känna en skillnad på 16 g).

Du kommer inte att känna mycket av en skillnad i konstruktionsmaterial eftersom de båda har glasfronter och aluminiumsidor och ryggar. Det betyder inte att enheterna ser likadana ut, eftersom iPad 10.2 har tjockare linser och en fysisk hemknapp, till skillnad från Galaxy Tab. Dessutom är baksidan av iPad lite mer rundad i handen.

1632398426 Recension av nya iPad 102 2021

IPad 10.2 (Bildkredit: framtid)

På baksidan har båda surfplattorna sin enda bakre kamera uppe till vänster (om du håller den i stående läge), och till skillnad från många smartphones nuförtiden har båda surfplattorna ett 3.5 mm hörlursuttag. Samsung Galaxy Tab S6 Lite kommer med en USB-C-port för laddning och dataöverföring, men iPad 10.2 använder Apples egenutvecklade lightning-kabel.

När det gäller skärmar får du en 10.2-tums panel på iPad 10.2 (därav namnet), men Samsung Galaxy Tab S6 Lite har en 10.4-tums skärm, vilket gör den lite större. Den senare panelen är också lite längre med ett bildförhållande på 5: 3 istället för iPad 4: 3.

iPad-skärmen är en pekskärm med högre upplösning på 1620 x 2160, bättre än surfplattan Samsung 1200 x 2000. Det är sällsynt att Samsung förlorar i en head-to-head-skärm, men det kan vara en uppoffring som måste göras för att behålla lågt pris. Du kan se andra billiga surfplattor här.

Kamerans och batteriets livslängd

Kameror är ofta inte särskilt imponerande på surfplattor eftersom du inte kommer att använda din bärbara fotograferingsenhet på grund av dess storlek, men du kan hitta olika användningsområden för en skiffer snapper.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite och iPad 10.2 har 8 megapixel bakre kameror och på grund av en lika identisk mikronstorlek, är vi benägna att säga att de kommer att erbjuda en liknande upplevelse. Vi har inte använt Samsung-enheten än, så vi kan inte vara säkra.

På framsidan av Samsungs skiffer finns en 5MP-sensor, medan det bara finns 1.2MP på iPad, så videoklippen som du spelar in på Galaxy Tab har en högre upplösning.

När det gäller batteristorlek har Samsung Galaxy Tab S6 Lite en strömförsörjning på 7,040 10.2 mAh, medan iPad 8,827 har en motsvarighet på XNUMX XNUMX mAh. På grund av dess mindre skärmstorlek och större batterikapacitet förväntar vi oss att den håller lite längre innan du behöver ladda.

Vi vet verkligen inte laddningshastigheten på iPad 10.2; Den levereras med en 12W-laddare, men andra laddare med högre effekt levererar den snabbare. Som jämförelse har Samsung Galaxy Tab S6 Lite en snabb laddning på 15 W. Samsungs skiffer kommer att vara snabbare för de flesta, men om du har tekniken för en ny iPhone kan du förbättra. hastigheter med iPad.

Funktioner och specifikationer

Låsning är en viktig funktion för vissa människor, och även om iPad 10.2 har Touch ID som låter dig använda ditt fingeravtryck för att låsa upp enheten, måste du lita på lösenord eller PIN-skydd för Samsung Galaxy Tab S6 Lite. Det är mycket mindre bekvämt för personer som vill ha snabb åtkomst till sin enhet.

IPad 10.2 är utrustad med Apples A10 Fusion-chipset, som inte är företagets senaste men fortfarande är en kraftfull processor som kan jämföras med avancerade smartphones från några år sedan. Detta kombineras med 3 GB RAM-minne.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite å sin sida kommer med Exynos 9611-processorn som precis som med Apple A10 är en hyfsad processor. Generellt sett har vi funnit att Apples styrkretsar erbjuder snabbare bearbetningshastigheter än Samsungs Exynos. Dock är 4 GB RAM mycket bättre än iPad.ipad

Programvarumässigt har iPad 10.2 iPadOS, en rad iOS 13 med några tweaks för att göra den bättre optimerad för surfplattor. Några av dessa inställningar verkar dock utformade för att få surfplattan att fungera som en bärbar dator, vilket vissa användare kanske inte tycker är användbara.

Vidare, Samsung Galaxy Tab S6 Lite har Android 10 med Samsungs One UI på toppen: Android har ännu inte visat sig vara ett anständigt operativsystem för surfplattor, och One UI kan vara ganska konfronterande på grund av dess utseende, men människor som använder Samsung-telefoner kommer att vara vana vid det.

Vissa tekniska användare älskar Android-enheter, andra iOS och deras ekosystem, och det ensamma kan vara tillräckligt för att svänga några människor som är lojala fans.

Att bära ut

Att välja mellan Samsung Galaxy Tab S6 Lite eller iPad 10.2 kan vara så enkelt som att titta på telefonen du använder. Om det är en iPhone eller Android-enhet har du antagligen redan bestämt dig för att gå med i samma ekosystem. Det finns nog bara några få utvalda personer på staketet.

IPad 10.2 har en skärm med högre upplösning och en bättre processor, så om det här är viktiga faktorer för dig är det värt att titta på iPad.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite har en främre kamera med högre upplösning, ett billigare pris om man tar hänsyn till S Pen och mer RAM.

Så beroende på varför du letar efter en ny billig surfplatta, kolla in vilken skiffer som fungerar bäst för den här funktionen eftersom det sannolikt är den bästa enheten för dig. Eller kanske vänta tills du har granskat Galaxy Tab S6 Lite helt för att få vår fullständiga dom.

 

 

 

Dela detta