två minuters recension

Hur många funktioner vill du ha från din datorskärm? Bara pixlar? Eller alla funktioner? Man kan säga att den nya Samsung M8 Smart Monitor ger dig allt.

Den är byggd kring en 4-tums full 32K-panel. Till det lägger den till finesser som USB Type-C-anslutning med strömförsörjning och en magnetisk clip-on webbkamera. Den riktigt ovanliga delen är den fullständiga Smart TV-funktionaliteten med nätverk. Vad mer kan du önska dig av vilken 4K-skärm som helst för din PC eller Mac?

Kanske mer premiumpanelteknik? Som Samsung-skärm är det ingen överraskning att detta är en VA-panel snarare än den vanligare IPS-typen (för PC-skärmar). Men det är inte nödvändigtvis en dålig sak.

VA har generellt överlägsen kontrast, om inte alltid de bästa betraktningsvinklarna och responsen. Men vad du kan förvänta dig men definitivt inte får är sann HDR-kapacitet eller någon lokal nedbländning. Det finns HDR10-signalbehandling. Men det är allt.

AVTRYCK

Skärmstorlek: 32 tum
Paneltyp: VA
Upplösning: 3840 × 2160
Ljusstyrka: 400nits
Kontrast: 3000: 1
Svarstid: 4ms
Uppdateringsfrekvens: 60Hz
Färgtäckning: 99 % sRGB
HDR-kompatibilitet: HDR10
Anslutning: USB-C x2, MicroHDMI

Samsung M8 Smart Monitor Review: Pris och tillgänglighet

  • 699 $ (699 GBP, 1199 XNUMX AUD)
  • Anständigt värde

När det gäller den elaka frågan om pengar, för $699 (£699, AU$1,199) verkar Samsung M8 faktiskt vara ett anmärkningsvärt värde så länge du vill ha alla extra funktioner.

Om SmartTV och webbkameror inte är din grej finns det billigare 4-tums 32K-skärmar.

Samsung M8 Smart Monitor recension: Design

  • Funky och färgglad stil.
  • Packad med funktioner
  • SmartTV-funktionaliteten är ojämn

Med 400 nits ljusstyrka och 3000:1 kontrast, medan Samsung M8 måste vara tillräckligt kraftfull, är det också en exceptionellt snygg skärm som finns i pastellvitt eller rosa, blått och grönt.

Om det låter lite som Apples iMac så är det nästan säkert Samsungs avsikt. Hur som helst, med smala ramar på tre sidor av panelen och en ny textur i chevron-stil på baksidan av chassit, är detta inte din vanliga tråkiga svarta PC-skärm.

Samsung M8 Smart Monitor på ett skrivbord i en hektisk kontorsmiljö

(Bildkredit: framtid)

Den kommer dock inte ens i närheten av hårdvarukvaliteten på Apples frodiga Studio Display. Det är sant att det här är en mycket dyrare bildskärm. Men den smarta monitorn Samsung M8 ser inte bara ganska billig ut, utan det höjd- och lutningsjusterbara stativet är mycket sällsynt.

Ändå är denna bildskärm onekligen full av funktioner. USB-C-porten möjliggör enkelkabelanslutning till din PC eller Mac med laddning på 65 W. Enkabeldockningsstationen gör livet så mycket enklare och ditt skrivbord så mycket snyggare. Det finns också HDMI för äldre enheter som saknar USB-C, observera bara att porten på baksidan av Samsung M8 smart monitor är mikro-HDMI. En supportkabel medföljer, men du kommer inte att kunna använda en vanlig HDMI-kabel.

Webbkameran är en annan mycket intressant funktion. Den fästs magnetiskt på skärmens ovansida och inkluderar även ett lock, återigen magnetiskt, vilket ger fullständig fysisk säkerhet. Den har en lutningsjustering, vilket ska göra det lättare att rikta in sig utan att flytta skärmen. Tyvärr lutar den bara uppåt, när det man egentligen vill är att sänka den lite. I teorin skulle detta kunna fixas med digital ramcentrering och ansiktsspårning. Men det fungerar bara med Googles Duo-app för videosamtal för närvarande.

Samsung M8 Smart Monitor på ett skrivbord i en hektisk kontorsmiljö

(Bildkredit: framtid)

Sedan är den riktiga showen full SmartTV-funktionalitet med en fjärrkontroll med alla vanliga appar och genvägar för Amazon Prime, Netflix och Disney+. SmartTV-funktionalitet inkluderar även en webbläsare och trådlös anslutning som stöder skärmspegling, inklusive Apple AirPlay.

Den har till och med produktivitetsappar som Microsoft 365 och stöder tangentbord och mus. I ett nafs kan du göra grundläggande datoranvändning på Samsung M8 utan, ja, en dator.

SmartTV-plattformen körs dock inte på skärmens ursprungliga 4K. Därför är bildkvaliteten på gränssnittet lite mjuk och suddig. Samsung M8 smartmonitor stöder dock åtminstone full 4K vid streaming av video via SmartTV-appar. För att komplettera multimediafunktionerna ger inbyggda högtalare rimlig volym, men noll dynamiskt omfång. Detta är inte en överraskning med tanke på den tunna skärmen. Du skulle vilja ha externa högtalare om du planerar att göra en seriös fjärrmediekonsumtion, det är säkert.

Samsung M8 Smart Monitor Review: Prestanda

  • Imponerande och med mycket kontrast.
  • Begränsade betraktningsvinklar
  • Inte den snabbaste panelen någonsin

Allt detta lämnar för att överväga den mindre frågan om bildkvalitet. VA-panelen har för- och nackdelar. Det är direkt uppenbart att betraktningsvinklarna inte är lika breda som de bästa IPS-skärmarna. Ännu värre är att bakgrundsbelysningen inte är särskilt konsekvent, med tydlig nedtoning i hörnen på skärmen.

Trots ett "Spelläge" med två nivåer av pixelmättnad är även panelens hastighet och respons tillräcklig. Ta hänsyn till 60Hz-uppdateringsfrekvensen, och M8 är inte ett självklart val för hardcore-spelare. Som sagt, VA-panelen ger mycket kraft tack vare en stark bakgrundsbelysning - enligt SDR-standarder snarare än HDR - och massor av kontrast. Eftersom skärmar utan lokal nedbländning går, är detta så nära en HDR-upplevelse du kan komma.

Samsung M8 Smart Monitor på ett skrivbord i en hektisk kontorsmiljö

(Bildkredit: framtid)

Naturligtvis, som en 4-tums 32K-skärm är pixeltätheten anständig på 140 DPI och det finns gott om skrivbordsutrymme att arbeta med. Typsnitten är snygga och skarpa och videoinnehållet ser bra ut.

När det gäller färgnoggrannhet hävdar Samsung 99 % sRGB-täckning och bildskärmen erbjuder cirka 90 % av DCI-P3 digitala biografomfång. Så det är inte extremt hög trohet, men det kan klara av lätt innehållsskapande. Återigen, en IPS-skärm är ett bättre alternativ om exakta färger är avgörande.

Ska jag köpa /Samsung M8 Smart Monitor?

Samsung M8 Smart Monitor på ett skrivbord i en hektisk kontorsmiljö

(Bildkredit: framtid)

Köp den om...

Köp inte…

Tänk också på

Första recension juni 2022

Dela detta