TCL 55C835: 1 minuts recension

TCL C835-serien med 4K-TV bygger på nyckelteknologierna från den tidigare C825-serien med en process av förbättringar och tillägg.

Bakgrundsbelysningen är fortfarande Mini LED, men här i en fjärde generation som ökar ljusstyrkan till 1500 nits peak OLED, och nu med en mycket högre nivå av LED-kontroll som också utökar dynamiskt omfång. De tusentals små lysdioderna i vårt 835-tums TCL C55-granskningsexempel är grupperade i 240 lokalt dimbara zoner, medan 835-tums C65 har 288 zoner och 75-tums har 360.

Denna LED-lampa exciterar ett lager av kvantprickar för att leverera RGB-färg med 100 % av DCI-P3-återvunnet utrymme, större än till och med de senaste QD-OLED-panelerna och lätt att tro när du ser vad den här TV:n gör med den. . djupa gröna och ocean blues.

Google TV ersätter Android TV som det smarta gränssnittet, samlar in rekommendationer och ger tillgång till nästan oändliga appar. Fjärrkontrollen ger omedelbar tillgång till sex av dem från dedikerade knappar (kanalerna varierar beroende på marknad) och möjliggör även enkel röstinteraktion från den bekväma soffan. Spelare stöds väl upp till 120/144Hz och upp till 6ms ingångsfördröjning för de snabbaste uppdateringsfrekvenserna.

Standardinställningarna ger imponerande resultat och stöder material med högt dynamiskt omfång i HDR10 eller Dolby Vision, för vilka Dolby Vision IQ automatiskt kan justera inställningarna för att matcha din rumsmiljö. Men du kan fortfarande borra ner för att justera rörelse eller färgtemperaturer, och våra bästa upplevelser med den här TV:n är actionprogram som AppleTV:s Make Or Break och Netflix Formula 1: Drive To Survive med skarpa detaljer och en extraordinär nivå av realism. OLED. prestanda som gör denna TV till ett fynd.

(Bildkredit: LaComparacion)

TCL C835: pris och releasedatum

TCL TV-apparater kan skilja sig åt beroende på marknad, särskilt mellan Storbritannien/Europa och modeller listade i USA och Australien. I år ser vi att de europeiska och brittiska versionerna av C835 är tekniskt identiska (den tidigare C825 hade en viktig skillnad i Storbritannien), medan Australien fick sin första smak av det nya sortimentet, med C835-serien officiellt tillgänglig från 1 juni 2022 .

Prissättning pågår fortfarande utanför Australien, där den reviderade 55C835 är noterad till AU$1,999 1,380 (ungefär 1,125 65 €/835 2,999 €), 2,065C1 till 685 75 AU$ (vilket omvandlas till cirka 835 3,999 €/€ 2,755 2,250 $) och XNUMX € i XNUMX cirka XNUMX XNUMX €/XNUMX XNUMX €). ).

TCL 55C835: design

 • nästan inga glasögon
 • bra men inte superfin
 • stor fjärrkontroll

TCL C835 är nästan ramlös, med en liten 2-3 mm bildram och en 1 cm tjockare bottenram. Mini LED-bakgrundsbelysningen undviker all verklig tunnhet på djupet, men den översta tredjedelen av TV:n sträcker sig ändå bara 3 cm djupt, fördubblas till 6 cm för botten med kretsar och anslutningar. Som vanligt med TCL är dessa anslutningar alla på höger sida, vilket kan frustrera dem som ersätter en TV med de vanligaste anslutningarna på vänster sida.

Fjärrkontrollen är berömvärd om den är enkel, med dessa sex unika tjänstspecifika nycklar och en övre cirkel för att aktivera röststyrning.

Uppackning och installation var ganska lätt med 55”; il ya un elevator pour deux personer pour soulever le téléviseur de sa boîte, mais all les bords sont quelque peu excessivement protégés par un plastfilm afin que vous puissiez le pencher en toute sécurité tout en fixant le support central, une operation facile à sex screw .

TCL 55C835 på sitt mittstativ

(Bildkredit: LaComparacion)

TCL 55C835: funktioner

 • Google TV
 • Mini-LED bakgrundsbelysning
 • Dolby Vision IQ

Google TV-gränssnittet som används här är baserat på Android 11 och kommer att göra många användare bekväma med det välbekanta gränssnittet och hur det kommer åt favoritappar, återställnings- och prenumerationstjänster och viktiga inställningar. TCL lade också till sin egen "kanal", som faktiskt är dussintals livekanaler, såväl som hundratals on-demand-shower, inklusive dokumentärer.

Viktiga specifikationer

Tillgängliga storlekar: 55, 65 och 75 tum
Displaytyp: Mini LED LCD
Upplösning: 4K
HDR-stöd: Dolby Vision, HDR10, HLG
Ljudstöd: Dolby Atmos, Dolby Digital, DTS
Smart plattform: Google TV
HDMI-anslutningar: 4

Googles intelligens gör det också enkelt att konfigurera, ansluter TV:n till ditt hemnätverk och visar hur du använder fjärrkontrollen för röstaktivering.

Det som utmärker denna TV är kvaliteten på dess bildbehandling och leverans, först Mini LED-områdena som skapar ljuset, sedan kvantpunktsfältet som omvandlar blått ljus till vitt, genom en ny typ av VA-panel. LCD för TCL som tillåter en bred betraktningsvinkel och slutligen en antireflexbeläggning som hjälper prestanda i ett ljust rum.

Dolby Vision IQ syftar också till att optimera prestandan genom att använda en ljussensor i TV:n för att justera inställningarna till omgivande ljus när du tittar på något Dolby Vision-material. Du kan dock enkelt byta till Dolby Vision Dark eller Light, varifrån du kan justera andra menyer, som att begränsa eventuell överdriven rörelsebearbetning och återställa standardfärgtemperaturen från "varm" till "neutral" för mer realistiska resultat.

Anslutningarna är alla på höger sida, med fyra olika HDMI-ingångar: från HDMI 1 som kan köras med 48 Gbps för 4K/144Hz spel, HDMI 2 markerad som 4K/120Hz och de andra två förmodligen HDMI 1.4b, bra för 4K /60 Hz underhållning. HDMI 4-ingången erbjuder även HDMI eARC-ljudströmning till en ansluten mottagare eller ljudfält. En optisk digital ljudutgång finns också tillgänglig, tillsammans med ett analogt stereo minihörlursuttag.

Det finns två USB-A-platser för filuppspelning eller lagring för att tillåta live-TV-paus, inspelning och tidsändring, men inga schemalagda inspelningar av en EPG. Det finns en antennanslutning plus ett Ethernet-nätverk (eller inbyggt dual-band Wi-Fi) och en AV-minijackingång med en medföljande splitterkabel om du vill ansluta en videokamera eller VHS-kassettdäck (nåja, vissa av oss fortfarande hålla fast vid det). dessa saker).

Bildkvalitet på TCL C835

(Bildkredit: LaComparacion)

TCL 55C835: bildkvalitet

 • spännande ljusstyrka
 • slående färger
 • Välskött dynamiskt omfång

Vi hade väldigt små problem med att få spektakulär bildkvalitet från TCL C835, oavsett om vi streamade 4K HDR från sina egna Google-appar eller spelade upp via HDMI från en AppleTV 4K eller UHD Blu-ray-spelare.

De bästa resultaten påminde oss om testrullarna som TV-tillverkare använde för att visa oss när 4K-TV kom: "en dag kommer alla TV-apparater att se så här bra ut", sa de, och nu är det sant, med Disneys naturdokumentärer Plus eller den magnifika buzzen. Film från surfserien Make or Break från Apple TV Plus levererad på TCL som video med enastående klarhet och livfullhet. Under en sekvens tagen i Newcastle, NSW, stoppade vi en bild av en sportstadion och flyttade oss närmare skärmen. Hundratals, kanske tusentals människor fyllde båset, och nästan varje ansikte kunde ses individuellt. Otrolig detalj (se bilden ovan).

Vi hittade lite behov av färgjustering, men vi höll ett öga på rörelseinställningarna, som kontrollerar oskärpa och jitterreducering på skalor från 0 till 10. Högre inställningar för dessa introducerar det alltför rena "video"-utseendet. där det ser mer interpolerat ut. . ramar än de riktiga. Men de lägre inställningarna, som automatiskt väljs i "Movie"-läge, gav märkbara ryck i långa panoreringsbilder eller när kinematografin inte var perfekt. En ganska hög 6 eller 7 för båda inställningarna var en kompromiss mellan material, med Clear LED Motion-omkopplaren också aktiverad, eftersom den verkade minimera eventuella mjuka videoeffekter och ge den mest exakta färgpaletten.

Det var mer anmärkningsvärda resultat när man skalade upp från standard Blu-ray och till och med DVD. TCL implementerade Deep Learning AI superupplösningsskalning i år, medan enkel "AI" ytterligare anpassar parametrar till specifika scenarier som gräs, ansikten och annat detekterat innehåll. Det är svårt att bedöma hur mycket det hjälper eller hindrar förstås, men äldre Star Trek-avsnitt kom ut nästan lika briljant som deras remastrade versioner.

El

(Bildkredit: LaComparacion)

TCL 55C835: ljudkvalitet

 • välbalanserat ljud
 • bakre subwoofer
 • Onkyo högtalare

Det inbyggda ljudet här är bättre än din genomsnittliga TV, med hjälp av nedströms stereodrivrutiner som backas upp av en praktisk "subwoofer" mitt på baksidan av TV:n. Detta avrundar ljudet så att det kan hantera dagtid och tillfälliga tittarbehov bra, och ger till och med en bra musikspelare.

För högkvalitativ musik eller filmljud med verklig effekt måste du uppgradera till ett riktigt stereo- eller surroundljudsystem; TCL accepterar Dolby Atmos- och DTS-ljudspår och kan skicka dem till ett externt ljudsystem via HDMI eARC.

TCL 55C835: smart TV och menyer

 • Google TV
 • Alla sändningar och tv för att komma ikapp
 • TCL:s egen kanal

Google TV erbjuder ett välorganiserat, välbekant gränssnitt med enkel åtkomst till alla större videotjänster och catch-up-kanaler. Det syftar till att vara smart med att fylla din startskärm med innehåll från dina utvalda tjänster och har gjort det här med ett minimum av YouTube-hypen som verkade rådande i Android TV:s tidiga dagar. Som sagt, det inkluderade inte innehåll från alla tillgängliga tjänster, i synnerhet utelämnade TCL:s egen kanal med live- och on-demand-innehåll.

Google TV kommer också med Google Assistant inbyggd. TCL TV själv reagerar inte på ett "Hey Google"-kommando, utan använder fjärrkontrollen som en mikrofonförlängning. Tryck på Google Voice-knappen på fjärrkontrollen, håll den intryckt och tala, så kan du göra användbara förfrågningar som "Switch to HDMI 1" eller "Mute", "Turn on mute" med mera. Med tanke på dess videointegration svarar Google på frågor som en Google Smart Display snarare än en smart högtalare, och den har liknande egenheter.

För den som föredrar en alternativ rösttjänst kan C835 även anslutas till Alexas smarta enheter.

Förutom fysiska ingångar och appar kan du strömma video till din TV med Chromecast, MiraCast och från och med i år AirPlay 2-video från Apple-enheter.

Ingångspanelen på TCL 55C835

(Bildkredit: LaComparacion)

Ska jag köpa TCL 55C835?

TCL C835 TV fick oss att sätta oss upp och tänka. I Mini LED har den skärmteknologi som matchar OLED i effekt och färg, och slår den i ljusstyrka och dynamiskt omfång, så att dina bästa bilder...

Dela detta