Användbar för att identifiera kryptovaluta plånböcker och underlätta kryptotransaktioner i metaversen, en blockchain-domän är en adress som är lätt att komma ihåg för att skicka och ta emot kryptovaluta, vilket gör transaktioner lika enkla som att skicka ett e-postmeddelande.

De är vanligtvis en tillgång i en offentlig eller tillståndslös blockkedja, som vem som helst kan ansluta sig till pseudonymt och skyddas av ett smart kontrakt, ungefär som en NFT.

I ett nötskal, blockchain-domäner lagras inte på en server. Istället förvaras de i ett offentligt register eller offentligt tillgängligt register. Dessutom, när en blockchain-domän väl har skapats, lever den för alltid i din kryptoplånbok. Ingen kan ta ut dem eftersom det inte tillkommer några förnyelseavgifter.

Hur fungerar blockchain-domäner?

Precis som domännamn uppfanns eftersom det var svårt för människor att komma ihåg långa strängar av IP-nummer, ger blockkedjedomäner ett mänskligt läsbart namn för kryptoplånböcker.

Till exempel skapade utvecklarna av Ethereum Blockchain Ethereum Name Service (ENS) för att tillåta registrering av .eth-namn på Ethereum Blockchain. Så varför skulle folk registrera en blockchain-domän? Tja, en av huvudorsakerna är att det förvandlar ett hexadecimalt tal till ett mycket lättare namn att komma ihåg. Vill du ha bevis, vilken av följande adresser är lättast att komma ihåg?

0x78743110A1B17c86cH43g09853c0vb2836c205 o Comlaude.eth.

Var finns blockchain-domäner?

I teorin kan varje tillståndslös blockkedja stödja blockkedjedomäner, men idag finns det tre typer av blockkedjedomäner som numrerar nästan sju miljoner poster tillsammans: Ethereum, Handshake och Unstoppable.

Ethereums namntjänst låter dig registrera .eth-namn på Ethereum-blockkedjan och .hns-namn på Handshake-blockkedjan.

Det är dock viktigt att notera att eftersom det finns många konkurrerande blockkedjor fungerar varje blockkedja oberoende av den andra. Till exempel, .eth-namn fungerar inte på Handshake-blockkedjan och vice versa, medan traditionella DNS-domäner fungerar bra i olika webbläsare.

Hur man registrerar en blockchain-domän

Processen varierar från blockchain till blockchain, men registreringsprocessen är inte den lättaste, speciellt i jämförelse med DNS-världen. Om du till exempel vill ha en .HNS-domän öppnar du en kryptoplånbok och fyller den med HNS-mynt, lägger ett erbjudande och säkrar sedan domänen.

Ibland måste du delta i en auktion, och när du väl har säkrat domänen måste du tjäna pengar på den innan du kan använda den. Detta kan innebära att du köper flyktiga gasavgifter (betalningar som görs av användare för att utföra en funktion på ett nätverk), vilket är knepigt, och du måste också ta reda på hur du ska lagra nycklar i plånböcker.

Blockchain-domäner är en tjurmarknad där priserna stiger och inte visar några tecken på att sakta ner. För vissa varumärkesägare är att köpa en blockchain-domän en komplex upplevelse, och det är precis därför vi hjälper varumärkesägare att samordna sina strategier över metaverse, molnspel, NFT-plattformar och blockkedjor. .

Blockchain-domäner växer i popularitet

Till skillnad från traditionella domäner köpta via internetregistratorer som verkar genom det ICANN-reglerade DNS-systemet, styrs blockchain-domäner inte av något centraliserat organ.

De anses vara fria från statlig reglering, tillsyn och kontroll. Det betyder att det inte finns några harmoniserade tekniska standarder och med många konkurrerande blockkedjor finns det ingen enhetlig arkitektur.

Utöver det är de användbara för att identifiera kryptoplånböcker, underlätta kryptotransaktioner och identifiera ägande i metaversen.

De är populära bland entusiastiska invånare i metaverse eftersom de anses vara utanför lokaler och kan användas för att identifiera en NFT-investering, vilket gör den verklig eftersom du kan koppla en blockchain-domän till en NFT.

Blockchain-domäner som ett potentiellt hot

Blockchain-domäner är ett framväxande hot utanför regleringen och kommer sannolikt att öppna dörrar för dåliga aktörer som är ivriga att dra nytta av ett oreglerat utrymme.

Hotbilden förändras ständigt och cyberkriminella försöker alltid undvika upptäckt. Många av dem har börjat använda blockkedjedomäner som en del av sin infrastruktur eftersom de flesta blockkedjedomäner är pseudonymt registrerade, vilket gör registranter omöjliga att hitta om de inte vill hittas. .

Även om förespråkare för blockkedjedomäner nämner vikten av bristande statlig tillsyn eller tillsyn, hävdar vissa brottsbekämpande kommentatorer att denna filosofi är oansvarig.

När de är kopplade till en kryptoplånbok är blockkedjedomäner den perfekta kanalen för skatteflykt och förflyttning av kriminella intäkter. Domännamnsregistranter måste vara upptäckbara för att förhindra dåliga aktörer från att använda blockkedjedomäner i sin kriminella verksamhet.

Strategier att överväga under de kommande 12 månaderna

Tusentals varumärken har redan bokats i blockchain-världen, och varumärken som vill ta del av händelserna hittar sina namn tagna av cybersquatters.

Eftersom registranter är anonyma och inte har någon formell klagomålsprocess undrar varumärken hur man förhandlar med en ägare. Som ett resultat tillfrågas vi varje dag om blockkedjedomäner och det hot de utgör. En känd varumärkesblockkedjedomän kopplad till en otillåten plånbok är en risk. Så på kort sikt är det en bra överkomlig strategi att bara säkra nyckelmärken på den stora blockkedjan.

Men en känsla av perspektiv är viktigt. De flesta Web2-användare kan inte komma åt faktiska metaverser eller se blockchain-domäner utan att ladda ner ett plugin såvida de inte använder en esoterisk webbläsare som Brave. Det betyder att det fortfarande finns tid att sätta upp strategiska register eller ta tillbaka domäner från tredje part.

På längre sikt, när varumärken värdesätter och marknadsför användbarheten av Web3 tillsammans med Web2, och vi alla känner oss bekväma med att ibland ge oss ut på Internet, kommer rättsstatsprincipen att bli starkare. För nu behövs en proaktiv strategi. Vi erbjuder våra kunder en Recon-rapport så att de vet var de står i Web3-komponenterna (riktiga metaverser, molnspel, NFT-plattformar och blockkedjedomäner). Vi kör sedan program för att återställa eller registrera blockchain-domäner och implementera NFT-övervakning.

Web3-investerare värdesätter en decentraliserad, tillståndslös miljö, men de vill också att deras värld ska lyckas. Att ha nyckelmärken på stora blockkedjor kommer att lägga till legitimitet och legitimitet.

  • När du har registrerat din domän behöver du den bästa webbhotelltjänsten som finns tillgänglig.
Dela detta