Programmering: världen rör sig till algoritmens rytm

Hur förändras programmeringslandskapet?

Programmering förändrar landskapet för XNUMX-talets teknologi, eftersom det är teknologins hjärta och själ. Det blir mer och mer efterfrågat att utföra inte bara tekniska uppgifter, utan också att utföra uppgifter relaterade till mänskligt beteende. Många jobb har förändrat branscher på grund av den ökade efterfrågan på programmerare, med till och med ledare som flyttar in i programmeringsbranschen. Detta beror på att programmering inte längre bara handlar om koder och språklinjer. Nu måste programmerare ha färdigheter som problemlösning, databehandling, logiskt tänkande och problemlösning.

Vad är den globala sysselsättningen/arbetslösheten?

Enligt den senaste Infojobs-undersökningen har nära 30 % av IT-proffsen ett heltidsjobb; Efterfrågan på programmerare är också stor på globala marknader, eftersom sysselsättningskraven för IT-branschen förväntas öka med 24 % årligen globalt. Dessutom finns det en hög sysselsättning/arbetslöshet för IT-proffs i varje region, eftersom det finns en handfull stora företag som anställer tusentals proffs för att möta efterfrågan på programmeringsjobb och intresset från företag från andra länder ökar också. såsom detaljhandel, myndigheter, hälsa, utbildning, etc. I Spanien är sysselsättningsgraden fortfarande hög för IT-proffs, enligt den senaste DigitalES-rapporten har mer än 50 % ett heltidsjobb. Dessutom är mer än 60 % av spanjorerna intresserade av att anställa kvalificerad personal för att lägga till sina team, vilket har lett till ett stort intresse för programmeringssektorn.

Vilka är de mest efterfrågade profilerna?

Enligt Infojobs-studien är dessa profiler mest efterfrågade av spanska företag: Dessutom framhåller DigitalES att det finns 120.400 74 lediga jobb för IT-proffs, och XNUMX % fler än det genomsnittliga antalet lediga jobb för någon annan typ av jobb.

Hur lär man sig att programmera? Varför är nu den bästa tiden att lära sig programmering?

Det är den bästa tiden att lära sig programmering och börja navigera i havet av algoritmer. Från att göra din egen webbplats till att bli en datavetenskapsprofessionell eller arbeta med att försvara datorsystem. För att börja lära dig programmering behöver du inte ha så mycket teknisk kunskap, du behöver bara en vilja att lära dig, lägga ner tid och bli skicklig. lär dig genom att programmera från Scratch av KeepCoding det är det bästa alternativet för dem som vill börja från början och bli professionella programmerare. Kursen, i ett onlineformat, 100% praktiskt, hjälper dig att bygga dina programmeringsfärdigheter med bootcamp python, ett av de mest använda programmeringsspråken i världen. Kursen, uppdelad i prolog, introduktion, backend, frontend, postbackend och projektdelar, är utformad på ett sådant sätt att studenter kan bemästra alla grundläggande och avancerade aspekter av programmering under hela kursen. bara 4 månaders intensiv träning. Kursen undervisas av aktiva lärare, som för närvarande arbetar med programmeringsspråken och driver projekt relaterade till Programmering Bootcamp för att eleverna ska få verklig arbetslivserfarenhet. Dessutom erbjuder kursen onlinehandledning, lärarstöd, guidade klasser och annat studiematerial för att hjälpa eleverna att nå sina mål. SLUTSATS Det är uppenbart att programmering erbjuder en mängd olika jobb, och att intresset hos yrkesverksamma att bli programmerare har vuxit under de senaste åren. Om du är intresserad av programmering är det här den bästa tiden att lära dig från grunden, förbättra dina befintliga färdigheter och bli en tekniker på bara 4 månader. Lär dig programmera från Zero av KeepCoding är den idealiska kursen för dig som vill behärska stack Python, ett av de mest populära programmeringsspråken idag.