Polaroid Go är officiellt den minsta analoga snabbkameran på planeten och den nya bebisen i Polaroid-linjen.

Att mer är liten betyder inte att nykomlingen nödvändigtvis är mindre än Polaroid Now i full storlek från 2020. De två delar många egenheter och fotograferingslägen, och har en väldigt liknande design.

Men att välja mellan de två är inte helt lätt, eftersom var och en av dem har positiva och negativa aspekter som kommer att tilltala olika genrer av fotografer.

Som vi kommer att upptäcka Polaroid Go är mer bärbar, plus att den mer välbekanta I-Type-filmen från Polaroid Now är betydligt mer flexibel. Så här jämför du två av de bästa snabbkamerorna i en.

Polaroid Go vs Polaroid Now: vilken är bättre för dig?

1. storlek

Placerad sida vid sida är det omöjligt att inte märka den enorma skillnaden i dimensioner mellan Polaroid Now i full storlek och den lilla Polaroid Go. Den förstnämnda mäter 94x112x150 mm (3.7 × 4.4 × 5.9 tum) och väger 434 g utan ett filmpaket isatt. I kombination med den kubiska formen kan den vara lite skrymmande att hålla i, speciellt för barn.

Polaroid Go passar bra i handflatan på 105 x 84 x 61 mm (4,1 x 3,3 x 2,4 tum) och väger 242 g utan filmpaket. Den är tillräckligt liten för enhandsanvändning och glider till och med in i en jackficka för enkel portabilitet, vilket gör den mer sannolikt att bära runt för ögonblicksbilder än den skrymmande Polaroid Now.

2. Film

Polaroid

Polaroid I-Type film (vänster) vs Polaroid Now (höger) (Bildkredit: Future)

Den reducerade Polaroid Go har sin egen anpassade filmtyp som är betydligt mindre än den typ I-film som används av Polaroid Now. Varje foto mäter 6,7 x 5,4 tum (2,6 x 2,1 cm) och har en bildyta på 4,7 x 4,6 tum (1,9 x 1,8 cm).

De största fotona av typ I mäter 10,7 x 8,8 cm (4,2 x 3,4 tum), med en bildyta på 7,9 x 7,7 cm (3,1 x 3,0 tum). I-Type är ett av de största snabbfilmsformaten som för närvarande säljs.

Polaroid

(Bildkredit: framtid)

Varje filmpaket kommer med åtta bilder, men Go-filmen finns för närvarande bara i dubbelpack, kostar cirka 19 € / 20 € och kan endast köpas som färgfilm. I-Type säljs i färg och monokrom, med en rad olika kantfärger. Varje paket kostar cirka 15 €/16 €, med olika flerpackserbjudanden som ger en liten rabatt per foto.

3. Autofokus

Polaroid

(Bildkredit: framtid)

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos Polaroid Now är autofokus som tar bort mycket av gissningarna från direktfilm. De flesta andra direktkameror på nybörjarnivå använder fast fokus eller har ett manuellt sätt att växla mellan fjärr- och närbildsfotografering. Genom att trycka ned avtryckaren halvvägs växlar du mellan stående och landskapsobjektiv, innan ett helt tryck faktiskt tar bilden, och bör säkerställa att den slutliga bilden är skarp och detaljerad.

Den här funktionen räckte inte till för Polaroid Go som nöjer sig med ett objektiv med två element med fast fokus. Den är kalibrerad för att fokusera på motiv så nära som 0,5 m, vilket i stort sett utesluter närbilder och makrofotografering. Det betyder också att du bör hålla kameran så långt borta från dig som möjligt när du tar en selfie, för att undvika en suddig slutbild.

4. utformning

Vid första anblicken, de två polaroiderna ser väldigt lika ut: var och en har en frontlins och blixt på det här sättet som den ikoniska "munnen" där bilderna matas ut. De har också samma vinkelform med en utskjutande sökare och bakåtvänd strömknapp, plus en digital utmatningsräknare som tänds när du slår på dem.

Polaroid

(Bildkredit: framtid)

Det finns dock vissa designskillnader. Nus avtryckare sitter på framsidan med den dedikerade självutlösarknappen och är inte särskilt ergonomisk. Go's avtryckare sitter i överkant och självutlösarfunktionen har integrerats i knappen som styr blixten. Den är mycket bekvämare att hålla i, antingen med en eller två händer, och förhindrar att du av misstag blockerar blixten med fingrarna.

Nu-filmlådan öppnas med en frigöringsknapp, medan Go har en skjutlucka som öppnas från botten av kammaren. De har båda samma microUSB-laddningsport på sidan, dock med en aktivitets-LED som låter dig veta när kameran är full.

Just nu är Polaroid Go endast tillgänglig i vitt, med märkets signatur femfärgade rand och röd strömknapp som ger lite personlighet. Nu finns det däremot i tio olika färgkombinationer.

5. Bildkvalitet

Polaroid nu

Ett exempel på ett foto taget med Polaroid Now. (Bildkredit: framtid)

Producerar bilder i kvadratiskt format som tar cirka 10 till 15 minuter att framkalla. Färgåtergivningen är likartad mellan de två filmtyperna eftersom de delar samma kemiska framkallningsprocess, men det betyder inte att bildkvaliteten är densamma.

Polaroid gå

Exempel på foton tagna med Polaroid Go. (Bildkredit: Future)

Den större Polaroid Now (ovan) motstår solljus bättre, undvik överexponering även när du fotograferar mot solen. Det är inte idiotsäkert och direkt solljus kommer alltid att få dina bilder att dyka upp, men resultaten är ofta mer användbara här än i farten.

Inomhus använder båda kamerorna en blixt för att exponera scenen, och det är viktigt i praktiskt taget alla ljusförhållanden om du vill undvika att lämna motiv i mörker. Även om de båda använder en blixtlampa med vakuumurladdning, har Polaroid Now en något större blixtkammare. Skillnaderna är minimala, men den större kameran har en liten fördel här.

6. pris

Även om den är ett år äldre än sin lillebror, prissätts Polaroid Now väldigt likt Go. På egen hand kostar Now €99.99 / €119.99 / €229.95, jämfört med €99.99 / €109,99 / €199,95 Go-taggen.

Detta inkluderar dock inte filmpaket som uppenbarligen är viktiga för alla som är nya på Polaroid. Om du köper direkt från Polaroid kostar Polaroid Now Starter Kit (som innehåller två färgfilmspaket och ett monokromt paket) €144.99 / €160.99 eller i Australien kan du få ett gratis filmpaket när du köper Nu.

Polaroid

(Bildkredit: framtid)

Paket filmer för Go är för närvarande endast tillgängliga direkt från Polaroidmen det kommer sannolikt att ändras när den första satsen av Go-förbeställningar träffar kunderna.

Polaroid Go vs Polaroid Now: Vad ska du köpa?

Polaroid har inte lyckats pressa in alla Polaroid Now-funktioner i Go: s mindre formfaktor, varför de två kamerorna finns som separata alternativ.

Tack vare inkluderingen av autofokus och en starkare blixt, Nu är det något lättare att använda av de två kamerorna. Vi är också fans av dess större tryckstorlek. Men det är också värt att överväga om dess större formfaktor kan begränsa antalet gånger du når den eller tar den på vägen.

Om du letar efter en omedelbar kamera som du kan ta med på en resa eller gåva till små, är den lilla Polaroid Go förmodligen det bästa alternativet för dig, och en kan vara lite billigare på lång sikt när du lära dig hur du använder den. konto till den lägsta kostnaden för din minsta film.

Dela detta