Årets kommande LG C2 OLED och LG G2 OLED förväntas vara två av de bästa OLED-TV:erna som släpptes 2022. Byggt på framgången och populariteten för förra årets imponerande C1 OLED- och G1 OLED-modeller, tyder det vi har sett hittills starkt på att årets TV-apparater kommer att vara bättre än någonsin.

Att välja mellan dem kommer dock att vara ganska svårt. Även om de har olika namn, är LG C2 och G2 ganska lika: de erbjuder båda 4K-upplösning med OLED-paneler och, baserat på sina föregångare, kommer de sannolikt att stödja samma typer av HDR-teknik, som Dolby Vision. De kommer till och med att integreras med den senaste versionen av LG:s webOS smart TV-plattform.

Det finns dock några viktiga skillnader värda att notera som du bör tänka på när du anmäler ditt intresse för att förbeställa dessa nya 4K-TV-apparater.

Så för att hjälpa dig att bestämma vilken som är rätt för dig har vi samlat ihop allt vi vet hittills om LG-TV:erna som snart kommer att släppas så att du kan bestämma vilket alternativ som är rätt för dig när det gäller pris och prestanda.

LG C2 vs LG G2: priser och storlekar

Priset på LG C2 och LG G2 OLED-TV har ännu inte bekräftats officiellt; vi förväntar oss dock att de nya modellerna kommer att kosta lite mer än sina föregångare.

Detta är baserat på en John Lewis (en brittisk återförsäljare) sida för LG C2 OLED TV (48-tum) som listar produkten till €1,399 1,900 (cirka €2,650 100 / AU$ 1 2021), vilket är €XNUMX mer än lanseringspriset på CXNUMX OLED från XNUMX.

Baserat på detta förväntar vi oss att LG C2 kommer att kosta runt:

  • 42 tum – 1200 1100 €/2500 XNUMX €/XNUMX XNUMX AUD
  • 48 tum – 1600 1400 €/3200 XNUMX €/XNUMX XNUMX AUD
  • 55 tum – 2000 1800 €/3700 XNUMX €/XNUMX XNUMX AUD
  • 65 tum – 2600 2600 €/4900 XNUMX €/XNUMX XNUMX AUD
  • 77 tum – 3900 4100 € / 9200 XNUMX € / XNUMX XNUMX AUD
  • 83 tum – 6,200 7,200 € / 13,000 XNUMX € / XNUMX XNUMX AUD

Vi förväntar oss att LG G2:s prisskillnad jämfört med LG G1 är liknande: runt 100 €/100 € för de mindre modellerna, med gapet som ökar när skärmarna blir större. Dessutom förväntar vi oss att LG C2-modellerna förblir det billigare alternativet jämfört med deras LG G2-motsvarighet i samma storlek baserat på LG:s prishistorik för båda serierna.

I år lanserar C2 och G2 också nya storleksalternativ för sina respektive lineuper. LG C2 erbjuder den första 42-tums OLED, som nu tillåter användare att köpa den i 42, 48, 55, 65, 77 eller 83 tum. Även om det nu verkar mindre troligt hoppades vi att den mindre versionen skulle kunna lanseras till ett pris av mindre än 1,000 1,000 € / 2,000 XNUMX € / XNUMX XNUMX €, men vi kan behöva vänta till Black Friday för det.

(Bildkredit: LG)

LG C2 OLED vs LG G2 OLED: vilken LG 2022 TV ska jag välja? 1

Istället lanserar G2 nya, större modeller, som nu erbjuder 83-tums- och 97-tumsmodeller utöver de 55-, 65- och 77-tums TV-apparater som G1 erbjuder.

LG C2 vs LG G2: OLED Evo förklaras

OLED Evo var den största skillnaden mellan LG C1 och G1 OLED-TV, men 2022 kommer C2 och G2 att dra nytta av denna skärmteknik. Observera dock att de mindre C2-modellerna (42-tums- och 48-tumsversionerna) kommer att ha vanliga OLED-skärmar.

En OLED Evo-skärm är för det mesta densamma som en vanlig OLED, förutom att den har förbättrad ljusstyrka som gör att den kan producera mer levande färger, en av de svaga punkterna med OLED-TV.

Vi är intresserade av att se hur Samsungs nya QD-OLED-skärmar jämförsEftersom dessa nya skärmar lovar att kombinera den utmärkta svarta kontrasten hos OLED med ljusstyrkan hos QLED-skärmar, men vi måste vänta lite längre på att Samsung ska se dem. .

LG C2 vs LG G2: design och specifikationer

Designen på LG C2 och LG G2 skiljer sig inte mycket från de tidigare, båda med en platt skärm omgiven av smala ramar på båda sidor.

När det kommer till design är den viktigaste faktorn att tänka på hur du vill placera den här skärmen i ditt hem. LG C2 är designad som en mer traditionell hemmabioskärm, som kommer med ett eget stativ.

Medan C2 också kan hängas på en vägg, är den ultratunna G2 mer lämpad för det, eftersom skärmen fortsätter att luta sig kraftigt in i sin "Gallery"-estetik (vilket är vad G i G2 står för).

När det kommer till specifikationer ser det ut som att dessa TV-apparater kommer att vara mer lika än någonsin. Vi nämnde det ovan, men vi upprepar att i år kommer modellerna i C2- och G2-serien att vara utrustade med OLED Evo-paneler. Om du tittar på en skärmstorlek på 55 tum eller mer får du nu liknande bildkvalitet på alla skärmar.

Den här bilden kommer att vara en förbättring jämfört med den tidigare tack vare den nya Alpha a9 Gen 5-processorn. Detta chip kommer att förbättra skalningsförmågan hos TV:n jämfört med den tidigare, och kommer förmodligen att få bilderna att visas på skärmen i tre dimensioner när gör elementen förgrund och bakgrund mer åtskilda från varandra.

Även om LG inte officiellt har uttalat det, visar specifikationerna som beskrivs av FlatpanelsHD att LG G2 och C2 OLED-TV kommer att stödja HDR10, HLG och Dolby Vision, även om det ser ut som att HDR10+ inte stöds av någon av dem ännu, vilket är en stor sak. smärta.

Audiofiler kommer att kunna njuta av de utökade funktionerna hos LG:s AI Sound Pro-funktion oavsett om de väljer C2 eller G2 OLED TV. Verktyget är designat för att ge mer realistiskt ljud och gör att TV:ns inbyggda högtalare kan producera virtuellt 7.1.2 surroundljud.

Under denna tid kommer spelarna att få ut det mesta av båda skärmarna. Med LGs Game Optimizer kan du snabbt justera White Stabilizer, Black Stabilizer och VRR för att passa dina behov, och den inkluderar stöd för Nvidia G-Sync och AMD FreeSync.

LG C2 OLED TV

(Bildkredit: LG)

Med TV:ns HDMI 2.1-stöd kommer du att kunna dra full nytta av kraften i din PS5 och Xbox Series X medan du spelar i 120Hz i 4K. Med en svarstid på 1 ms kan PC-spelare också överväga att använda denna TV istället för en traditionell bildskärm.

LG C2 vs LG G2: slutsats

LG C1 och G1 började skapa en mer märkbar klyfta mellan LG:s flaggskeppsmodeller 2021, men 2022 verkar C2 och G2 ha mycket fler likheter än skillnader.

Med sina 42-tums och 48-tums OLED-alternativ kommer LG C2 sannolikt att tilltala mer budgetmedvetna konsumenter om de gärna offra storlek och bildkvalitet lite.

Men för de som letar efter 55-tums eller större TV-apparater verkar C2 och G2 erbjuda lika imponerande specifikationer. Du får fantastiska bilder med OLED Evo-teknik, realistiskt surroundljud och imponerande stöd för avancerade spelriggar.

För närvarande verkar det åtminstone vara en länk som bara kan brytas om du föredrar att använda en TV med ett vanligt stativ eller hänga skärmen på väggen.

som LG avslöjar nya detaljer om sin 2022 OLED TV-serieOch när vi får en chans att testa dess skärmar själva, kanske vi upptäcker nya skäl att välja LG C2 framför G2 (eller vice versa). Om så är fallet kommer vi se till att uppdatera den här jämförelsedelen med allt vi lär oss.

  • Läs vår bästa LG TV-guide för de TV-apparater du kan köpa idag
Dela detta