"Jag såg många fasor. Jag menar, mycket skräck”, sa The Quarry Creative Director Will Byles. "Antagligen för många, och jag har gjort det sedan jag var liten. Min syster brukade få mig att titta på skräckfilmer med henne." [skrattar].”

The Quarry är det mer budgetära jeu d'horreur à gros budget de Supermassive Games, l'équipe derrière l'anthologie Until Dawn et The Dark Pictures, deux jeux que ont mötte en stor publik, mais The Quarry est le meilleur travail du développeur à ce dag.

Spelet ser inte bara briljant ut och fångar de fantastiska prestationerna från dess Hollywood-skådespelare, utan det gör att dina val i berättelsen verkar ha verklig inverkan, de beslut du fattar i början av spelet fortsätter till slutet av spelet. Uppenbarligen har mycket ansträngning lagts ner på att göra The Quarry till det bästa spelet det kan bli.

När vi pratar med Byles är det tydligt att The Quarry föddes ur teamets djupa kärlek till allt som är med skräck. The Quarry är kanske inte det läskigaste skräckspelet, men det är ett av de mest ambitiösa och kreativa jag har spelat på flera år.

En passion för skräck

SGF 2022-loppet

(Bildkredit: Supermassive Games)

"Så det är i grunden ett spelbart skräckspel för tonåringar", säger Byles och ger mig The Quarry's elevator pitch. "Det är traditionell tonårsskräck, faktiskt ganska arketypisk eller klyschig tonårsskräck. Vem som helst kan leva, vem som helst kan dö, när du spelar dem under hela spelet. Om du dör förblir du död. Du förbättras inte.

Den dubbla betydelsen av titeln indikerar också vad du ger dig in på. "Själva stenbrottet är en plats som heter Hackett's Quarry", säger han, "och det är en riktigt cool plats att skapa skräck. Cantera betyder också "den jagade" eller det som jagas är bytet, så när spelet väl börjar inser du att de också är bytet.

en mörkare bild

Skärmdump av The Quarry med David Arquette som Chris Hackett

(Bildkredit: 2K)

Supermassive Games är kanske mest kända för Until Dawn, men de ligger också bakom The Dark Pictures-antologin: unika berättelser som utforskar olika skräckundergenrer.

Märkligt nog påverkade dessa dykningar i olika skräckvägar utvecklingen av The Quarry på mer tekniska sätt än man kan tro. "Vi har gjort The Dark Pictures i flera år sedan Until Dawn", säger Byles, "Och med Until Dawn var vi tvungna att skriva i Excel-ark eftersom det inte fanns någon programvara för att göra det.

"På [kurs] The Dark Pictures har vi utvecklat ett mycket bra narrativt designsystem. Vi skriver alltid ett manus i Final Draft först, men bryter sedan ner det i ett spelbart storyboard-läge med programvara som vi har utvecklat under åren. Vi har vunnit mycket på [The Dark Pictures]."

Vänskapens kraft

Skådespelarna i La cantera tittar åt andra hållet

(Bildkredit: 2K)

Nästan sedan de första slasherfilmerna har tonåringar fått rollen som jakten. Texas Chainsaw Massacre, Black Christmas och Halloween visar unga människor som jagas och dödas av en kall, vuxen figur. Det är något med denna mer barnsliga, ännu inte vuxen scen som gör tonåringar till en fantastisk lins för att utforska större teman, i fallet med The Quarry ville Supermassive ha en berättelse som dyker in i att sätta vänskap på prov.

Quarry "är väldigt skrämmande", säger Byles, "men det finns också en viss lättsinnighet i det. Mer än något annat handlar det om relationer. Det handlar om hur dessa saker fungerar under press.

Byles är exalterad över att undersöka hur vi rollspelar med våra vänner och vad som ligger bakom det hela. "Det finns en sak där folk börjar med den här typen av fasad av vad de porträtterar och backar ut det", säger Byles.

"Det är karaktären de ger honom, men om du börjar slå honom, med rädsla, fara, skada och potentiellt död, börjar alla dessa [handlingar] falla av och sedan kommer en riktig person ut. Så jag ville verkligen se vad som är verkligt i människor så mycket som möjligt.

Denna borttagning av personlighet har hänt tidigare i berättelser, men det ger en speciell utmaning i ett spel. "När det kommer till en interaktiv berättelse måste vi ge dig valet av hur du beter dig i de situationerna och vad du skulle säga som svar till de situationerna". saker," säger Byles, vilket betyder att du i viss mån väljer vem en karaktär är under deras personlighet. "Så, egentligen är det vad det handlar om. Det handlar om ärliga relationer.

stjärnskärare

Ryan karriär i huvudrollen

(Bildkredit: 2K)

Det är i visningen av dessa hala fasader som rollbesättningen i The Quarry lyser. Som Byles antyder verkar var och en av The Quarrys huvudkaraktärer till en början ytliga, som om de sätter på sig en fasad.

Jacob, till exempel, börjar som den arketypiska idrottsmannen. Självsäker, optimistisk och lite oförskämd. När hoten ökar visar sig Jacob vara ganska känslomässigt intelligent och tydligt bry sig om de vänner han omger sig med.

"Jag är alltid förvånad över hur älskvärda de är", säger Byles, på tal om att arbeta med sådana som David Arquette, Brenda Song, Lance Henriksen och Justice Smith. "Man hör historier om skådespelare som är primadonnor men som var superälskvärda."

Ett tecken på att spel som Until Dawn-antologin och The Dark Pictures hittar en enorm publik, flera skådespelare har kommit till Supermassive, inte tvärtom. "Många av dem bad faktiskt om att få vara med i spelen och de är besatta", avslöjar Byles. "Miles Robbins, som spelar Dylan, är helt besatt av Until Dawn. Siobhan Williams, som spelar Laura, säger att alla i den typen av åldersgrupp verkligen förstår, för de har sett sånt och spelat sånt, och de är en del av det.

"Zach Tinker spelar Jacob. Han är lite av en "dusch"-karaktär. Sporter. Han var så energisk, superenergisk och han ville göra alla sina stunts på egen hand. Och så lämnar vi det!

"Det fanns en tid när han blev jagad av ett monster och han sprang och sladdade och [han] föll till marken. Hur som helst, han blev lite tyst och det visade sig att han bokstavligen bröt tummen. Men, välsigne honom, han fortsatte.

Tonåringsrådgivarna är förstås bara en del av The Quarrys rollbesättning. Flera äldre veteranskådespelare lånade också ut sina likheter och röster till spelet: "Så Lance Henriksen, där är Lin Shaye, Ted Raimi... David Arquette. Det fanns en viss förvirring när de gick in på inspelningsplatsen och letade efter platsen för kameran. Det är som, "vad är de där små prickarna på dig?" De var tvungna att ha dessa hjälmar och 3D-kameran som fångade saker i ansiktet. Det här tog lite tid att vänja sig vid tror jag. Men till slut lyckades de. »

stenig väg

Quarry prologscen med Laura och Max

(Bildkredit: 2K)

Som fallet är med många AAA-spel som släppts de senaste åren, har utvecklingen av The Quarry verkligen inte varit utan utmaningar. "Jag tror att det svåraste var verkligen covid. Det var verkligen svårt att komma ut ur garderoben i Amerika”, säger Byles. ”Vi var tvungna att arbeta mycket med den amerikanska ambassaden för att komma ut eftersom ingen från Europa fick komma in i USA.

"The Screen Actors Guild of America är väldigt strikt med [det här], och det var allt före vaccinet. Så alla testades varje dag. Jag var tvungen att bära tre masker på uppsättningen. Jag var tvungen att bära en tygmask, en N95-mask och ett visir varje gång jag kom nära en skådespelare. Så jag kunde inte andas [skrattar]."

Trots svårigheterna har The Quarry visat sig vara en mer än värd upplevelse för skräckälskare. Även om det verkligen är en andlig efterföljare till Until Dawn, kunde teamet på Supermassive Games gå längre än sitt tidigare arbete för att leverera en verkligt ambitiös skräckupplevelse som jag personligen inte kommer att glömma snart.

Dela detta