Om du är en av dem som glömmer ditt telefonnummer, särskilt när du köper en ny enhet, oroa dig inte! Idag kommer vi att förklara hur man vet vad mitt telefonnummer är, som faktiskt är super enkelt och dessutom har du flera alternativ att välja mellan.

Det bästa av allt är att dessa alternativ inte kostar något, eftersom du kan köra dem utan balans, tack vare de faciliteter som erbjuds av det telefonbolag du valt - antingen Claro, Entel, Bitel eller Movistar - eller tillhandahålls av utrustning., Android och iOS.

Alternativ för att ta reda på vad mitt telefonnummer är

Rensa

 • Vid samtal: Gå till samtalsapplikationen, slå * 99 # och tryck på samtal. Omedelbart ser du ett meddelande på skärmen som ger en numerisk kod som börjar med 51, det vill säga landskoden, följt av ditt telefonnummer. Det är en av metoderna för hur man vet mitt Claro-nummer.
 • Med sms: Gå till meddelanden, skriv ordnumret i meddelandets kropp och sätt in mottagaren 779. Om några sekunder får du en text där du kan se ditt telefonnummer. Detta och de andra alternativen det erbjuder Rensa de är tillgängliga 24 timmar.
 • Uppkopplad: Claro-företaget skapade sin applikation som heter Mi Claro för att ta reda på ditt nummer. Du behöver bara ladda ner den och när den väl är installerad på din mobil kommer du att ha den tillgänglig så många gånger du behöver. En knapp bort!

Entel

 • Vid samtal: I samtalsområdet på skärmen, slå koden aktiverad för att veta ditt nummer, * 1 #, och tryck på samtalsknappen. Systemet skickar ett meddelande med landskoden 51 följt av ditt nummer.
 • Kortnummer: Det här alternativet är ännu enklare än det föregående, och detsamma som om du ska kommunicera med någon. I samtalsdelen ringer du bara nummer 1 och ringer. Du kommer att se meddelandet med landskoden plus ditt nummer. Du ser? Det är ett enkelt sätt att hur man vet mitt entelnummer.
 • Uppkopplad: Ange webbsidan som Entel tillhandahåller så att du enkelt känner till din identitet Där kommer de att be dig om SIM-numret, som finns på kortet du köpte tillsammans med ditt chip. Därifrån skriver du koden som de ber dig att bekräfta. Kom ihåg att stora och små bokstäver tas med i beräkningen för denna typ av verifieringar eller captcha-koder, liksom specialtecken. Nästa sak är att trycka på den orange konsultknappen och vänta tills den informerar dig om ditt telefonnummer.

Movistar

 • Vid samtal: Om du undrar hur man vet mitt Movistar-nummer, här kommer vi att berätta för dig. Först anger du samtalsavsnittet, ringer * 128 # och ringer. Te Landets numeriska kod kommer att visas, 51, följt av ditt Movistar-chipnummer.
 • Kortnummer: Gå till samtalsområdet på skärmen, slå * # 62 #, tryck på samtalsknappen. Detta genererar ett meddelande där du kan se ditt mobilnummer.
 • Uppkopplad: Movistar har en plattform som låter dig känna till data för de rader som är associerade med ditt identitetsdokument. Det är en säker och pålitlig mekanism. Du kommer att se en ruta som du måste fylla i. I det första fältet anger du din DNI-identifiering, i det andra måste du ange captcha-koden som presenteras med verifieringen av "Jag är inte en robot" ("Jag är inte en robot"). Välj bilderna som den ber om nedan och om du gjorde det korrekt kommer det att mata ut de data du behöver. Det är värt att notera att om du förutom ditt telefonnummer har ett annat krav, länkar samma webbplats till kundtjänstcentralen dit du kan gå.

Bitel

 • Vid samtal: Ange samtalsavsnittet och slå * 180 # och tryck sedan på samtal. I meddelandet som du kommer att få direkt på skärmen kommer du att kunna se ditt telefonnummer föregånget av landskoden (51).
 • Med sms: Gå till textmeddelanden och öppna alternativet skapa. I mottagaren skriver du 164 och trycker på skicka i innehållet FB60. Efter några sekunder får du ditt Bitel-nummer på skärmen.
 • Uppkopplad: Som förväntat ligger Bitels vänner inte långt efter för att ge den bästa servicen till sina kunder, så från deras webbplats kan du kontrollera ditt nummer 24 timmar om dygnet. Men, ¿hur vet jag mitt Bitel-nummer? Först ger de dig möjlighet att välja vilken typ av dokument du vill presentera, det finns till och med en avdelning för utlänningar med sitt immigrationskort eller pass. Lägg till numret i rutan bredvid det val som du gjorde. Markera rutan med captcha-koden och tryck på den blå sökknappen. Om du har det fel med uppgifterna eller om du föredrar att göra en ny fråga kan du klicka på ordet ta bort, som återställer allt inmatat.

För alla operatörer är det också möjligt att känna till ditt nummer från samma dator, du behöver bara gå till applikationen Kontakter och du kan verifiera att den första som visas är din.

Det finns vissa format, beroende på telefonmärke, där du också kan tilldela en bild och dela ditt kontaktkort med andra människor. En ganska praktisk mekanism idag.

Vilka andra mekanismer kan jag använda?

Vilka andra mekanismer kan jag använda?

Eftersom Android- och iOS-operativsystemen fungerar annorlunda finns det andra sätt att hitta mitt telefonnummer. De är inte komplicerade alls. Låt oss se!

Android

Hitta dig själv i den del av "Inställningar", i slutet hittar du alternativet "Om telefonen". När du väl är inne trycker du på ordet "Stat", kommer du att se allt relaterat till SIM-status, IMEI-information, IP-adress, WiFi, Bluetooth, Ethernet, bland annat.

Då måste du gå till "SIM-status" eller "SIM-kortstatus" om du har det på engelska. Då kommer det att visas för dig "Mitt telefonnummer" följt av andra egenskaper som nätverk, signalstyrka, typ av mobiltelefonnät, servicestatus, roaming.

Du kommer att kunna vägleda dig själv eftersom det också syns vad varje meny innehåller. Det är ett ganska enkelt och till och med förutsägbart navigationsgränssnitt. Du kommer säkert inte att ha problem med att hitta numret.

iOS

För detta operativsystem är stegen ännu snabbare än vad som förklarats tidigare. Du behöver bara göra två rörelser: Ange applikationen som heter "Inställningar"sedan "Telefon" och där kan du se ditt nummer i början av listan.

Hur man vet vad mitt telefonnummer är nu är bara några drag från fingrarna, och med dessa knep som vi lär dig kommer du inte att glömma den snabbaste och enklaste mekanismen, det är upp till dig vilken rutt du vill följa.

Men om du förutom att veta detta också är intresserad av att konsultera personuppgifterna för ditt telefonkonto, har du alternativet att göra det online för att:

 • Kontrollera alla detaljer som är kopplade till raden.
 • Ändra din plan.
 • Kontrollera de tjänster du håller aktivt.
 • Köp något av paketen.
 • Ta reda på de senaste erbjudandena.
 • Skaffa ett nytt team.
 • Ställ frågor från virtuella agenter.
 • Ladda ner applikationen som identifierar operatören.

Om din situation är ännu mer komplex kan du gå till kundtjänstcentralen och ta hänsyn till de timmar och säkerhetsåtgärder som föreskrivs på grund av pandemin.

Dela detta