Garmin Venu och dess efterföljare Garmin Venu 2 ser likadana ut vid första anblicken, men det finns några viktiga skillnader att tänka på när du bestämmer vilken som är rätt för dig.

Dessa är 2 av de bästa gratis Garmin-klockorna, och båda erbjuder en bra blandning av vardagliga smartwatch-funktioner och avancerad träningsspårning, samt en levande AMOLED-skärm. Men medan den ursprungliga Venu bara finns i en storlek, Venu två erbjuder 2 alternativ, inklusive en 40 mm modell som är ett bra alternativ för små handleder.

När det kommer till fysiskt utseende, nya Garmin Venu 2 presterar bättre av de 2, lägga mer information på handleden. Den låter dig ta en 2-minuters hälsoögonblicksbild när som helst, inkluderar spårning av kvinnors hälsa och visar diagram över "muskelkartor" som visar de stora muskeluppsättningarna du har tränat och hjälper dig att planera ditt nästa pass. Den introducerar också flera nya dressyrspårningslägen, inklusive dedikerade alternativ för backcountry, klättring och bouldering. Om du gillar utomhusaktiviteter bör detta vara ditt förstahandsval.

Det finns dock en kostnadsskillnad att uppskatta. Venu 2 är dyrare än original VenuDu hittar ofta den äldre klockan med rabatt från externa återförsäljare, vilket gör den ännu bättre valuta för pengarna.

Läs vidare för att veta var och en av de viktigaste skillnaderna, för att så att du kan välja den Venu som är rätt för dig.

Dagens bästa erbjudanden på Garmin Venu och Garmin Venu 2

RebajasTOPP. 1
Garmin Venu Smartwatch, Svart, Medium
Garmin Venu Smartwatch, Svart, Medium
Denna imponerande skärm kommer att väcka passioner vart den än går.; Vill du få mer hälsostatistik än på någon annan klocka? Kolla upp det.
209,06 EUR

 

[amazonbestseller=”Garmin Venu 2″]

Award

 • Garmin Venu 2 något dyrare vid lansering.
 • Garmin Venu erbjuds ofta till tredje parts återförsäljare.

Garmin Venu lanserades i september månad 2019 och var prissatt till $349.99 / €329.99 / AU$649. Det är ofta tillgängligt med rabatt från tredjepartsåterförsäljare som Amazon och vi kommer sannolikt att se några bra erbjudanden på Amazon Prime Day och Black Friday om du är villig att vänta så länge.

Garmin Venu 2 släpptes i april 2021, prissatt till $399.99 / €349.99 / AU$629 för 40 mm och 45 mm fodralstorlekar.

Design

 • Väldigt lik design.
 • Samma material.
 • Venu 2 finns i 2 storlekar.

Den ursprungliga Garmin Venu är endast tillgänglig i en enda fodralstorlek (43,2 mm), medan Venu 2 finns i 40 mm och 45 mm versioner.. Den mindre modellen är känd som Garmin Venu 2S och är ett bra alternativ för mindre handleder.

Båda enheternas höljen är gjorda av fiberförstärkt polymer, med en elegant infattning i rostfritt stål. Standardarmband är silikon, men armband gjorda av andra material kan köpas separat om du vill ha en annan look.

(Bildkredit: Garmin)

Garmin Venu vs Garmin Venu 2: Hitta din perfekta fitness smartwatch 1

Båda enheterna styrs via en pekskärm, plus två fysiska knappar på högerkanten. Den nedre av dessa är till för att navigera bakåt genom menyer, medan den övre är kontextkänslig beroende på vilken app eller widget du använder. Din nuvarande roll kommer att indikeras av en liten ikon på skärmen.

Valet av lådstorlekar innebär en liten variation i vikt. Garmin Venu väger 46,3 g, Venu 2 49 g, Venu 2S 38,2 g.

Övervaka

 • Båda klockorna har AMOLED-skärmar.
 • Alla skärmar har hög upplösning.
 • Endast Venu 2 har alltid på-läge.

Både Garmin Venu och Garmin Venu 2 har AMOLED-skärmar, som är ljusa och levande i alla ljusförhållanden, men endast Venu 2 har en funktion som alltid är på som gör det enkelt att se statistik på ett ögonblick (till priset av dålig batteritid).

Vilken klocka du än väljer är pixeltätheten ungefär densamma. Original Venus skärm mäter 30,4 mm och har en upplösning på 390 x 390 pixlar. Venu 2:s 45 mm skärm mäter 33 mm, med en upplösning på 416 x 416 pixlar, medan Venu 2S 40 mm har en 27,9 mm skärm, med en upplösning på 360 x 360 pixlar.

Garmin Venu 2

Garmin Venu 2S (Bildkredit: Garmin)

Mängden data som kan visas på skärmen samtidigt begränsas av skärmens storlek, men alla tre alternativen är tydliga och skarpa.

Batteriets livslängd

 • Venu 2 har mycket längre batteritid än original Venu.
 • Venu 2 har ett valfritt batterisparläge.
 • Venu 2S har en något kortare batteritid än den större Venu 2.

Garmin Venu 2 har ett mycket mer imponerande utbud än original Venu. Den har även ett nytt batterisparläge som gör att du kan gå ännu längre mellan laddningarna samtidigt som du offra några av klockans mer avancerade funktioner.

Den ursprungliga Venu kan köras i upp till fem dagar i smartwatch-läge och upp till sex timmar i GPS-läge med musik.

Garmin Venus

Garmin Venu (Bildkredit: Garmin)

Venu 2 varar upp till 11 dagar i smartwatch-läge, som kan förlängas upp till 12 dagar i batterisparläge. Den kan arbeta upp till åtta timmar i GPS-läge med musik och upp till 22 timmar i GPS-läge utan musik.

Venu 2S har ett lite mindre batteri än fullstorleksversionen. Den kan fungera i upp till 10 dagar i smartwatch-läge eller upp till 11 dagar med batterisparläge aktiverat. Du kan träna med GPS-läge och musik i upp till sju timmar, eller upp till 19 timmar med enbart GPS.

Smart Watch-funktioner

 • Båda apparna stöder Garmin Connect IQ.
 • Venu två har mycket mer musiklagringsutrymme.

Garmin Venu och Venu 2 är kompatibla med iOS- och Android-smartphones och låter dig ladda ner ytterligare appar och se ansikten genom Garmin Connect IQ-butiken.

Du kan få en smartphone-app, samtals- och sms-meddelanden på vilken klocka som helst, och Android-enhetsägare kan också skicka SMS-svar eller avvisa samtal med ett SMS-svar (särskilt praktiskt under träning).

Garmin Venus

Garmin Venu 2S (Bildkredit: Garmin)

Garmin Venu och Venu 2 har intern lagring för musik, men Venu 2 har en mycket högre kapacitet. Original Venu kan lagra upp till 500 låtar och Venu 2 kan lagra upp till 2000 XNUMX.. Du kan styra telefonens musikspelare från klockan eller streama låtar från Amazon Music eller Deezer efter att du har installerat lämplig app via Garmin Connect IQ.

Båda enheterna gör att du kan göra kontaktlösa betalningar via NFC (så länge din bank är en av de som stöds).

Fitness spårning

 • Venu 2 erbjuder ytterligare träningslägen utomhus.
 • Venu 2 har "muskelkartor" för träning.
 • Venu 2 förbättrad menstruationsspårning.

Garmin Venu och Garmin Venu 2 erbjuder ett liknande utbud av träningsspårningslägen, men Venu 2 innehåller också dedikerade lägen för vandring, klättring och bouldering.

Venu 2 innehåller också "muskelkarta"-grafik, som visar dig de viktigaste muskelgrupperna du har arbetat med och hjälper dig att planera din nästa session. Båda stöder även nedladdningsbara träningsplaner samt anpassningsbara träningspass.

Både Venu och Venu 2 är ANT+-kompatibla, vilket gör att du kan synkronisera data med ytterligare sensorer, som pulsmätare för bröstbälten eller kraftmätare för cykel. De är också kompatibla golfklockor när Garmin Golf-appen är installerad på din telefon.

Garmin Venus 2S

(Bildkredit: Garmin)

När det gäller träningssäkerhet erbjuder båda klockorna Livetrack så att en vän eller familjemedlem kan följa dina framsteg via GPS., samt incidentdetektering, som skickar ett meddelande till en nödkontakt med din GPS-position om den upptäcker ett fall och du inte avbryter larmet.

Ägare av någon Garmin-enheten kan spåra din menstruationscykel via Garmin Connect-appen, men Venu 2 låter dig ange symtom på enheten via en widget gratis alternativ via aktivitetsmenyn. Detta är ännu mer detaljerat än det kvinnofokuserade verktyget som finns i Garmin Lily.

Båda klockorna har stressspårning hela dagen, men Garmin Venu 2 låter dig också ta en "hälsoögonblicksbild" när du vill.. Välj bara alternativet på urtavlan och sitt sedan stilla i 2 minuter, så kommer enheten att fånga statistik inklusive din genomsnittliga puls, stressnivå och andningsfrekvens.

Dela detta