Garmin Venu Sq och Garmin Venu 2 är de bästa gratis Garmin-klockorna för närvarande, men även om de är en del av exakt samma linje, är de ganska olika. Det är därför vi har förberett den här guiden som likställer de väsentliga egenheterna hos de 2 klockorna, så att du kan välja den som passar dig bäst.

Venu Sq (som den senaste Garmin Lily) är en av de mer modeorienterade Garmin-klockorna, med smart design och ett omfattande utbud av färger och finish, men Venu 2 är inte heller i utseendeavdelningen. Även om den ser mer ut som en vanlig sportklocka tack vare sin runda yta,a, förblir väldigt elegant och minimalistisk och finns i 2 storlekar för olika handleder.

Garmin Venu 2 är en av de bästa Garmin-klockorna vi har testat hittills. Även om den och Venu Sq erbjuder en blandning av träningsspårning och smartwatch-funktioner, uppnår den en nästan perfekt balans såvitt vi vet, vilket resulterar i en vacker klocka som passar för alla tillfällen.

emellertid det är stor skillnad i kostnad, med Venu 2 kostar dubbelt så mycket som standard Venu Sq. Om kostnaden är en begränsande faktor kommer Venu Sq att vara det bästa alternativet för dig. Läs vidare för att lära dig mer om de två klockorna så att du kan välja den bästa enheten för dina behov och budget.

Dagens bästa erbjudanden på Garmin Venu Sq och Garmin Venu dos

RebajasTOPP. 1
Garmin Venu Sq, GPS Smartwatch, Lavendel
Garmin Venu Sq, GPS Smartwatch, Lavendel
Det finns ingen mer omfattande hälso- och välbefinnandekontroll från handleden än så här.; Låt klockan planera yoga-, styrka-, konditions- och till och med pilatesövningar åt dig.
146,99 EUR

pris

 • Garmin Venu 2 är dubbelt så mycket som Venu Sq
 • Garmin Venu Sq släpptes 2020
 • Venu dos släpptes 2021

Garmin Venu Sq lanserades i september månad 2020 för $199 / €199 / AUS$349. Det finns också en Venu Sq Music Edition (som vi testade), som kostar $299 / €299 / AUS$429 och har inbyggd lagring för upp till XNUMX låtar.

Garmin Venu två började säljas i april 2021 för $399,99 / 349,99 / AU$629. Höljestorlekarna 44 mm och 40 mm är exakt samma kostnad.

Garmin Venu Sq (Bildkredit: Garmin)

Garmin Venu Sq vs Garmin Venu 2: välj din nästa smartklocka 1

Design

 • Garmin Venu Sq har samma form och storlek som Apple Watch
 • Garmin Venu dos är rund och finns i två storlekar
 • Båda har en pekskärm och två fysiska knappar.

Garmin Venu Sq har ett fyrkantigt fodral som mäter 40,6 x 36 x 11.5 mm. (nästan identiska mått som den mindre Apple Watch XNUMX).

Garmin Venu två har en rund kropp (vilket är mer typiskt för Garmin-enheter) och finns i 2 storlekar: 44 mm x 12.2 mm och 40 mm x 12.1 mm. Den minsta av de 2 modellerna är känd som Garmin Venu 2S.

Både Venu Sq och Venu 2 har ett fiberförstärkt polymerhölje med en metallram. Venu Sq:s ram är gjord av lätt aluminium, medan Venu 2:s är gjord av rostfritt stål. Klockor kommer med ett silikonband som standard, men hjälpremmarna är fria separat och enkla att byta via snabba stift.

Garmin Venus 2S

Garmin Venu 2S (Bildkredit: Garmin)

Båda enheterna styrs via en pekskärm och 2 knappar på höger kant. Den nedre knappen fungerar som en "tillbaka"-knapp, som låter dig gå tillbaka till föregående meny eller återgå till startskärmen, medan den övre knappen är kontextuell och utför olika funktioner beroende på vilken applikation eller widget som används. Venu 2:s knappar kan låsas under hela träningspasset för att förhindra tillfälliga tryck.

Övervaka

 • Venu dos-skärmen är OLED, Venu Sq är LCD
 • Venu dos har en betydligt högre upplösning

Garmin Venu två har en levande AMOLED-pekskärm med 3 ljusstyrkainställningar och olika nivåer av känslighet för att väcka dig från sömnen. 44 mm-versionen har en 4-tums skärm, medan 40 mm-modellen är mindre på XNUMX tum.

Venu Sq har en mer traditionell XNUMX-tums LCD-färgskärm, vilket (även om det är bra) inte är lika attraktivt som OLED och förbrukar mer ström.

Venu 2:s skärm har också en betydligt högre upplösning: 44 mm-versionen har en upplösning på 416 x 416 pixlar, medan 40 mm-modellen har 360 x 360 pixlar. Däremot har Venu Sq en upplösning på endast 240 x 240 pixlar.

Garmin Venu Square

(Bildkredit: Garmin)

Båda är kvalitetsskärmar, men skillnaden syns i testerna, och Venu två kan visa betydligt mer information i ett liknande utrymme, med renare text och grafik.

Smart Watch-funktioner

 • Båda enheterna accepterar kontaktlösa betalningar
 • Standarden Venu Sq har inget internt lagringsutrymme för musik
 • Venu dos erbjuder periodspårning på klockan själv

Venu Sq och Venu 2 låter dig få smartphoneaviseringar från Android-telefoner såväl som iOS, och Android-telefonägare kan också sms:a tillbaka och avvisa samtal med ett textmeddelande (en praktisk funktion om du är mitt i ett träningspass).

Varje gemensam kalender-, tid- och stoppur-app är närvarande och lämplig, och båda enheterna låter dig också göra kontaktlösa köp via Garmin Pay, när de är inställda i Garmin Connect-appen.

De två klockorna låter dig övervaka musikuppspelning på din smartphone och kan streama låtar från antingen Amazon Music eller Deezer. Du kan också använda din klocka för att övervaka din Spotify-spellista.

Garmin Venus 2S

Garmin Venu 2S (Bildkredit: Garmin)

Standard Garmin Venu Sq har ingen intern lagring för låtar för offlineuppspelning, men den dyraste musikutgåvan kan innehålla femhundra spår. Standarden 2 mm Venu 44 kan rymma upp till 2,000 XNUMX låtar internt, medan den mindre Venu 2S kan rymma upp till 650.

Alla Garmin-klockanvändare kan använda Garmin Connect-appen för att spåra deras menstruation, men bara Garmin Venu two och Garmin Lily låter dig ange symtom och se dina cykeldetaljer på klockan.

Fitness spårning

 • Båda klockorna har exakt inbyggd GPS
 • Venu Sq har ingen höjdmätare för att räkna trappan
 • Garmin Venu Dos lägger mer hälsodata på din handled

Både Garmin Venu Sq och Garmin Venu 2 har inbyggd GPS, vilket visade sig vara fantastiskt i våra tester. Vi upptäckte att Venu Sq tog ett tag att få ett lås på, men när det gjorde det var resultaten av de 2 jämförbara.

Båda klockorna har en stegräknare och ger dig ett dagligt antal steg baserat på dina aktivitetsnivåer.. Det är dock bara Venu 2 som har en höjdmätare, vilket betyder att det är den enda enheten som kan spåra hur många trappor du har klättrat. Återigen kommer du att tilldelas ett mål att uppnå dag för dag.

Heldagspulsmätning är gratis på båda klockorna, och båda registrerar "intensitetsminuter", vilket är ett mått på tiden som spenderas i varje pulszon. Båda klockorna har även en pulsoximeter för att mäta blodets syremättnad under hela natten och under träningspass.

Garmin Venus 2S

Garmin Venu 2S (Bildkredit: Garmin)

Båda enheterna har ett omfattande utbud av träningsprofiler för inomhus- och utomhusaktiviteter., mer Venu 2 har fler alternativ, inklusive HIIT-träning. Den kan också visa träningsanimationer på skärmen och muskelkartagrafer för att visa muskeluppsättningarna du har arbetat med, vilket hjälper dig att planera din träning.

Både Venu Sq och Venu 2 kan beräkna din passformsålder (ett mått baserat på faktorer som din VO2 max, ålder, vikt och kön), men bara Venu 2 låter dig se det med en blick på handleden. Om du har Venu Sq måste du öppna Garmin Connect-appen på din telefon för att se den.

Venu 2 innehåller också ett Garmin Trainer-verktyg som låter dig hålla reda på träningsplaner som ställts in i Garmin Connect-appen, som topplistor för alla utmaningar du har anmält dig till.

Dela detta