År XNUMX har bevisat att onlineplaneten har kraften att föra företag framåt i tider av turbulens. Det har varit väsentligt för att upprätthålla relationer mellan företag och deras tjänstekunder och har till och med drivit utvecklingsområden, vilket lyfter fram relevansen av en stark och motståndskraftig onlinenärvaro.

Nu när det är 2022 kommer planeten för webbhotell, domäner och webbplatsbyggande sannolikt att fortsätta att utvecklas för att hänga med i företagens förändrade och växande behov.

Från domänernas föränderliga funktion till framtiden för serverfarmar och hållbarhet, här är vad det här nya året kan innehålla för webbteknologins planet.

(*5*)Domäner kommer att fungera annorlunda

Domäner är en ändlig resurs, så det är bara en tidsfråga innan företag tvingas börja tänka nytt. 2022 kommer att bli året då nya domäner börjar bli populära.

Den brittiska marknaden för domännamn har varit alltför mättad med förfrågningar om .com- och .co.uk-tillägg under en tid. I fallet med driftstopp kommer webbplatsägare inte att gå direkt till ett sekundärt tillägg som .me eller .cloud. Istället kommer de att gå tillbaka och ändra något om ditt företagsnamn genom att lägga till ett bindestreck eller punkt mellan orden. Först när detta engagemang inte är gratis konsulterar de listan för att ändra könet för förlängningen.

Det sätt som domäner används idag har förändrats drastiskt från för ett decennium sedan och kommer bara att fortsätta att utvecklas under detta nya år. Ofta kommer en Google-sökning att vara den snabbaste vägen till en webbplats och därför är det specifika domännamnet mycket mindre relevant.

Företag måste också uppskatta könet på publiken de attraherar och hur de navigerar på Internet. Vi har alla olika beteendeegenskaper på nätet, men oftast vill vi hitta den information vi behöver så snabbt som möjligt.

Tillgänglighet och enkelhet är viktigt. Och av denna anledning bör allt vara kortare och snabbare åtkomst, inklusive webblänkar. Det är här dessa nya områden kommer att komma in.

Vi förväntar oss att se nya domäntillägg ta fart under 2022, inklusive .shop och .cloud, men för att denna förändring ska ske måste marknaden stödja den.

Att bygga appbaserade webbplatser kommer att markeras.

När det kommer till framtiden för webbplatsbyggande kommer webbhotellplattformar att behöva sträcka sig för att säkerställa att de kan ge företag möjligheten att lägga till widgets, nya uppdateringssidor och teman, allt med en skärmtryckning.

Kort sagt, tonvikten kommer att ligga mer än någonsin på komfort och enkelhet. Skapandet av sajter kommer att fokusera på att ange grundläggande information i en applikation: och om det inte är lätt att använda, kommer företagen att förlora intresset hos kunderna för tjänsten.

Ta exemplet med social butiksintegration, med den växande populariteten för plattformar som Facebook, Instagram och TikTok-butiker, är det viktigare än någonsin för webbplatsförfattare att erbjuda en snabb integration som enkelt synkroniseras med dessa kanaler.

Underentreprenaderna kommer att fortsätta att öka

Företag vill inte oroa sig för att driva en webbplats. År 2022 kommer således webbhotellplattformar som kan tillhandahålla infrastrukturstöd såsom uppdateringar och hantering att föredras, vilket gör att företagen får fokusera på andra nyckelområden som intäktsgenerering och företagsledning.

Vi har många kunder till tjänsten som konsumerar mycket av våra latenta media. Efterfrågan på serverstöd ökar till exempel i takt med att företag söker användarvänlighet.

Mjukvaruutvecklare vill ansluta till en server, installera den och gå. Under nästa år kommer outsourcingaktiviteter som serveradministration bara att få relevans.

Cybersäkerhet kommer att bli ett ännu större problem

Det största hotet mot vår bransch just nu är cybersäkerhet, och detta kommer bara att bli värre under nästa år.

Konversationer om cybersäkerhet är nu en del av att driva ett företag och det är också viktigt att identifiera de som är ansvariga för att upprätthålla säkerheten på vissa områden, såsom e-postkonton, GDPR-efterlevnad, bland många andra.

Cyberkriminella är här och kommer att fortsätta växa i relevans. Under 2022 kommer fokus att ligga mer på säkerhet på webbhotellplattformar. SSL-certifikat kommer successivt att bli viktigare för att ge kunderna till tjänsten den säkerhet att de kan arbeta i ett säkert och säkert utrymme där uppdaterade funktioner inte äventyras.

Gröna servrar är framtiden

Miljöidéer kommer att finnas på dagordningen för företag från olika områden när företagsvärlden uppmärksammar hur vi kan bygga en mer hållbar planet och minska koldioxidutsläppen.

Med statistik som uppskattar att datacenter är ansvariga för 1 % av den elektricitet som förbrukas på planeten, kommer detta att bli en hög prioritet för att uppnå miljömässiga affärsmål: datacenter som drivs med förnybar energi som kraft, sol eller vind kommer att vinna popularitet.

Följ för att stanna kvar i spelet

Nycklarna att gå är mycket enkla. Företag måste nu leta efter de mest rekommenderade kanalerna som underlättar deras dagliga verksamhet och låter dem fokusera på intäktsgenererande aktiviteter. Traditionell användning av domäner kommer att minska, vilket inleder en framtid som drivs av webbläsare.

Vi kommer också att se en ökning av antalet företag som ger relevans till sin webbinfrastruktur och lägger ut det stöd de behöver för att upprätthålla den. Slutligen har sökandet efter grönare serverleverantörer bara börjat, och företag kommer att söka efter leverantörer som bidrar till deras åtaganden om koldioxidminskning.

Det går inte att förneka att onlineplaneten håller på att förändras. Framför allt måste värd- och webbplatsbyggande plattformar, som domänåterförsäljare, hålla jämna steg med att tillhandahålla de tjänster som företag behöver för att ligga i framkant 2022.

Dela detta