DJI Air 2S är den senaste flygande kameran från kungen av drönare och det verkar kombinera de bästa delarna av två föregångare: mellanklassen DJI Mavic Air 2 och high-end DJI Mavic 2 Pro. Så exakt hur jämför den med den senare, med tanke på att den har samma storlek sensor och många av samma funktioner?

Innan vi fördjupar oss i debatten om DJI Air 2S vs Mavic 2 Pro, låt oss backa lite och se var vi kom ifrån. DJI Mavic 2 Pro släpptes i mitten av 2018 och imponerade fotografer och videografer med sin kombination av en 1-tums sensor och justerbar bländare, allt i ett lätt, bärbart paket. Tidigare fanns en 1-tumssensor endast tillgänglig på DJI Phantom 4 Pro, som är en betydligt större och tyngre drönare som är mycket mindre portabel.

Men med snabbspolning till april i år såg vi lanseringen av DJI Air 2S; en tidig uppföljning av 2 DJI Mavic Air 2020, men med stor skillnad. Tillsammans med olika uppdateringar och nya funktioner har den viktigaste uppdateringen varit tillägget av en 1-tums sensor på en ännu mindre och lättare drönare än DJI Mavic 2 Pro.

Medan de flesta drönarpiloter inte trodde att det skulle vara möjligt så snart, har DJI återigen lyckats överraska och överraska oss alla. Men betyder det att du definitivt ska välja en DJI Air 2S, eller finns det fortfarande skäl att välja Mavic 2 Pro? Låt oss ta reda på.

DJI Air 2S vs Mavic 2 Pro: design och styrenhet

  • Båda drönarna använder samma vikbara design
  • Mavic 2 Pro väger 312 g mer än Air 2S
  • Mavic Air 2S använder en större styrenhet

Dessa två hopfällbara drönare ser väldigt lika ut, både hopfällda och utfällda. Faktum är att det inte är någon stor skillnad i storlek eftersom DJI Mavic 2 Pro mäter 214 × 91 × 84 mm och väger 907 g, jämfört med Mavic Air 2S på 180 × 97 × 80 mm och väger 595 g.

Den hopfällda DJI Air 2S (vänster) jämfört med DJI Mavic 2 Pro (höger).

I din väska behöver du fortfarande lika mycket utrymme för att bära någon av drönarna, men Air 2S är en avgörande 312g-tändare. När drönarna är utfällda är skillnaden i storlek större, med Mavic 2 Pro som mäter 322 × 242 × 84 mm jämfört med Air 2S:s dimensioner 183 × 253 × 77 mm, men det är väldigt viktigt ur praktisk synvinkel. .

(Bildkredit: Future)

DJI Air 2S vs DJI Mavic 2 Pro: vilken är den bästa drönaren för dig? 1

Ytterligare viktbesparingar kan hittas i batterierna då de mindre DJI Air 2S-batterierna väger 198 g jämfört med Mavic 297 Pros 2 g. Om du bär drönaren och tre batterier väger Air 2S över 500g lättare än Mavic 2 Pro, vilket är imponerande med tanke på att de båda har en 1-tums sensor.

DJI Mavic 2 Pro-kontrollern (vänster) kontra den större DJI Air 2S-plattan (höger)

Båda batterierna annonseras också för att ha en flygtid på upp till 31 minuter utan vind. Även om detta inte är realistiskt i den verkliga världen, är det imponerande att ett mycket mindre och lättare batteri kan prestera lika bra som dess större motsvarighet.

Air 2S-kontrollern fungerar inte som Mavic 2 Pro-kontrollern och är betydligt större, vilket är ett konstigt drag för en mindre drönare och något förnekar några av dessa storleksfördelar. Andra skillnader i Air 2S-kontrollern inkluderar avsaknaden av en liten LCD-skärm för att visa flyg- och kamerainformation, samt ett annat system för att montera en telefon på kontrollenheten.

DJI Air 2S vs Mavic 2 Pro: Specifikationer och funktioner

  • DJI Air 2S kan spela in video upp till 5.4 K vid 30 fps
  • Mavic 2 Pro har en mycket användbar justerbar bländare
  • Men DJI Air 2S kämpar tillbaka med praktiska digitala zoomkrafter.

Medan flygningen överlag känns ganska lika på båda drönarna, erbjuder Air 2S förbättrade flygegenskaper och säkerhet. Dessa inkluderar Advanced Pilot Assistance System (APAS) 4.0 och en funktion som kallas AirSense.

DJI Air 2S vs Mavic 2 Pro

(Bildkredit: framtid)

APAS 4.0 låter dig ställa in drönaren att sväva och stanna autonomt, inklusive möjligheten att röra sig under eller över hinder när den upptäcks för att upprätthålla kontinuerlig flygning. Airsense, å andra sidan, använder ADS-B flygteknik för att ta emot signaler från närliggande flygplan och helikoptrar och visar deras positioner på kartan på DJI Fly-appens skärm.

När det gäller kameran har båda drönarna en 20-tums 1MP-sensor, även om det finns subtila skillnader mellan dem. Air 2S-kameran har en fast bländare på f / dos8 med ett 88-graders synfält och en ekvivalent brännvidd i fullformat på 22 mm, jämfört med 77-graders synfältet för Mavic Dos Pro och vid en brännvidd motsvarande 28 mm.

Skillnaderna här är återigen försumbara, men Mavic 8 Pros justerbara f / dos11-f / 2 bländare är den största fördelen. När den paras ihop med en 1-tums sensor gör den inte mycket för att uppnå ett större skärpedjup; Istället får du fördelen med en justerbar bländare när du spelar in video, eftersom du kan justera exponeringen när ljuset ändras utan att behöva landa drönaren. och byt ND-filtret, som skulle vara fallet med Air 2S.

Medan Mavic 2 Pros justerbara bländare är en attraktiv funktion för i synnerhet videografer, har Air 2S några otroliga tricks i rockärmen. I synnerhet kan du spela in video upp till 5.4K i 30fps, medan den digitala zoomen gör att du säkert kan komma närmare motiv utan att flytta drönaren.

Mängden zoom du får beror på vilken videoupplösning du väljer. Av erfarenhet skulle vi säga att 2x digital zoom är det maximala du faktiskt kan använda innan bildkvaliteten sjunker dramatiskt, men du kan se det själv i videon ovan.

DJI Air 2S vs Mavic 2 Pro: prestanda

  • Båda drönarna använder OcuSync 2.0 för videostreaming
  • Air 2S använder fler satellitsystem för positionering
  • Mavic Pro 2 ser ut och känns mer stabil under flygningen

Mavic 2 Pro och Mavic Air 2S flyger med nästan identiska hastigheter och har liknande vindmotstånd, även om Mavic 2 Pro bara har överhanden här.

DJI Air 2S vs Mavic 2 Pro

(Bildkredit: framtid)

I verkligheten är det dock osannolikt att några mil i timmen gör någon stor skillnad, och det är sällsynt att spela in video med drönaren som reser i full hastighet i sportläge ändå.

När det gäller positionsprecision är de andra drönarna extremt exakta och oklanderliga, även om Air 2S plockar upp Mavic Pro 2 när det gäller satellitsystem på offrant GPS, GLONASS och GALILEO, så länge Mavic Pro 2 inte använder det först. från dem. Återigen, i verkliga flygsituationer kommer du förmodligen inte att märka någon skillnad mellan de två drönarna.

Mavic Pro 2 Bild 1

(Bildkredit: Future)

Dessutom är kopplingen mellan kontrollern och drönaren utmärkt i båda fallen. Ändringar av flygkontrollerna är omedelbara utan synliga stammningar eller fördröjning i smartphone-streaming när den används för livekameravisning. Detta beror delvis på användningen av OcuSync dos.0 för videoströmning.

Mavic Air 2s bild 2

(Bildkredit: Future)

Mavic Pro 2 Bild 2

(Bildkredit: Future

Mavic Air 2s bild 3

(Bildkredit: Future)

Foto DJI Mavic 2 Pro Bild 3 av 6

Mavic Pro 2 Bild 3

(Bildkredit: Future)

Foto DJI Air 2S Bild 6 av 6

Foto på DJI Mavic 2 Pro

Som nämnts ovan har drönarna också en identisk maximal flygtid på upp till 31 minuter utan vind. I verkligheten kommer ingen av dem att kunna flyga så länge, särskilt som de är programmerade att återvända hem när batteriet når en specifik nivå (25 % som standard), men du kan förvänta dig mycket liknande prestandanivåer på detta område också.

DJI Air 2S vs Mavic 2 Pro: bild- och videokvalitet

När det kommer till bild- och videokvalitet kommer ingen av dessa drönare att göra dig besviken. Mavic 2 Pro-sensorn erbjuder ett dynamiskt omfång på 14 stopps, medan Air 2S är något lägre vid 12,6 stopp, så det är inte mycket mellan dem. Ändå kan de extra 1.4 stoppen vara skillnaden mellan att bibehålla himmelsdetaljer och en blåst vit himmel.

Bild 1 av 6Mavic Air 2S Iso 100

Mavic Air 2S 200

(Bildkredit: Future)

DJI Air 2S vid ISO 100 (Bildkredit: Future) Bild 2 av 6

Mavic Air 2S 400

(Bildkredit: Future)

DJI Air 2S vid ISO 200 Bild 3 av 6

Mavic Air 2S 800

(Bildkredit: Future)

DJI Air 2S vid ISO 400 Bild 4 av 6

Mavic Air 2S Iso 1600

(Bildkredit: Future)

DJI Air 2S vid ISO 800 Bild 5 av 6

Mavic Air 2S Iso 3200

(Bildkredit: Future)

DJI Air 2S vid ISO 1600 Bild 6 av 6

DJI Air 2S på ISO 3200

Sammantaget är bildkvaliteten på båda drönarna utmärkt, men när det gäller hög ISO-hantering drar Air 2S Mavic 2 Pro ur vattnet.

Bilder tagna med alla ISO-inställningar är extremt rena upp till ISO 3200 på Air 2S, och det är först vid ISO 6400 som färg- och luminansbruset blir mest märkbart. Du kan börja se detta från ISO 400 på Mavic 2 Pro.

Anledningen är att Air 2S tillämpar en "tillfällig brusreduceringsteknik" på kamerans råfiler för att reducera högt ISO-brus. Resultaten är imponerande och även om det finns ett tvivelaktigt utseende på kameror som använder någon form av bearbetning på råfiler, har det fördelen att du kan fotografera med högre ISO-inställningar när situationen kräver det.

Mavic Pro2 Iso100

(Bildkredit: Future)

Bild 1 av 6

Mavic Pro2 Iso200

(Bildkredit: Future)

DJI Mavic 2 Pro vid ISO 100 Bild 2 av 6

Mavic Pro2 Iso400

(Bildkredit: Future)

DJI Mavic 2 Pro vid ISO 200 Bild 3 av 6

Mavic Pro2 Iso800

(Bildkredit: Future)

DJI Mavic 2 Pro vid ISO 400 Bild 4 av 6

Mavic Pro2 Iso1600

(Bildkredit: Future)

DJI Mavic 2 Pro vid ISO 800 Bild 5 av 6

Mavic Pro2 Iso3200

(Bildkredit: Future)

DJI Mavic 2 Pro vid ISO 1600 Bild 6 av 6

DJI Mavic 2 Pro på ISO 3200

Och videon? Om du behöver bilder som kan användas i ett professionellt arbetsflöde kan båda drönarna fotografera i den platta 10-bitars Dlog-M-färgprofilen. Det finns också en standardinställning som är videomotsvarigheten till en JPEG och är idealisk för hobbyister. Videon som produceras av båda drönarna är utmärkt, så det bästa sättet att jämföra vad som är möjligt med båda alternativen är att titta på upplösningarna och bildhastigheterna.

Air 2S kan filma 5.4K upp till 30fps, 4K upp till 60fps, 7K upp till 60fps och FHD upp till 120fps med en maximal bithastighet på 150Mbps.

Mavic dos Pro, å andra sidan, kan skjuta 4K upp till 30 fps, två. 7K upp till 60 fps och FHD upp till 120 fps med en maximal bithastighet på 100 Mbps.

Vad betyder allt detta? Möjligheten att spela in 4K-videor på Air 2S fungerar inte...

Dela detta