Det är äktenskapets paradis: succéshowen Disney Plus fokuserade på visuella effekter, Avengers: Endgame, Star Wars: The Force Awakens, Frozen, med en bildkvalitet som innehåller fyra gånger fler pixlar på skärmen än HD-tv. Det kan bara vara Disney Plus i 4K.

Gå med i Disney Plus nu

Disney Plus-logotyp

(Bildkredit: Disney)

Vill du prenumerera på streamingtjänsten House of Mouse? Mys framför tv:n och titta på animation, Pixar-filmer, Disney Plus-original, samt dokumentärer från The Simpsons och National Geographic.
Disney Plus-paket: 7.99 USD / 6.99 EUR / 11.99 USD per månad eller 79.99 USD / 75.90 EUR / 119.99 USD per år.
Exklusivt för amerikanska kunder: Få Disney Plus, Hulu och ESPN+ tillsammans för $13.99 per månad.

Registrera dig för Disney Plus idag och spara på årspaket

Disney Plus erbjuder för närvarande mer än 100 titlar i 4K, från ikoniska klassiker (Lejonkungen, X-Men) till moderna favoriter och originalserier. Eftersom 4K blir en integrerad del av smarta TV-apparater, som stöds av en mängd strömmande mediaenheter, vi kommer bara att se mängden Disney Plus 4K-innehåll öka.

Nedan förklarar vi vad som krävs för att få den bästa Disney Plus-visningsupplevelsen, vilka enheter som kan strömma Disney Plus 4K och vilken typ av innehåll kan du förvänta dig att blända dina ögon.

Är Disney Plus i 4K?

ja! Och nej... Det finns cirka 900 filmer och 300 TV-serier tillgängliga att streama. Även om de flesta av dem bara är tillgängliga i HD, det finns ett hundratal titlar redo att streama i 4K UHD (Ultra High Definition).

Det är en tiondel av Disney Plus-katalogen. Kanske en mager mängd. Men det innehåller det mest lämpliga innehållet med en förbättrad bildkvalitet, med en 4K-upplösning (3840 x 2160) som ger fyra gånger fler pixlar till skärmen än en HDTV (1920 x 1080).

Allt som Pixar är redo att filma i 4K, från Toy Story till den prisbelönta Soul. Sedan finns det det intergalaktiska kaoset i Marvel Cinematic Universe, plus alla Disneys originalserier som The Mandalorian och hela Star Wars-sagan, i den otroligt skarpa detaljen i 4K som gör en galax långt, långt borta mycket närmare.

Med en snabb sökning under Filmer efter "Ultra HD & HDR"-innehåll hittar du även dussintals andra 4K-titlar, som Disneys Djungelboken, den romantiska tonårskomedin 10 Things I Hate About You och julklassikern The Muppet Christmas Carol.

För att streama i 4K behöver du en prenumeration (se Disney Plus prisguide här) och, som vi förklarar mer i detalj nedan, en smart TV som är kompatibel med Disney Plus-appen eller "en ansluten strömmande mediaenhet."

Om du letar efter en, kan du också kolla in vår nuvarande lista över de tio bästa 4K-TV:erna för 2021.

Disney Lejonkungen

(Bildkredit: Disney)

Hur aktiverar jag 4K på Disney Plus?

Lyckligtvis borde du inte ens behöva göra detta, för om din hårdvara kan spela 4K Ultra HD och filmen eller TV-programmet är tillgängligt i 4K, Disney Plus kommer automatiskt att börja streama i högsta möjliga upplösning. Det här är Disney-magi!

Men om dina Disney Plus-inställningar inte uppdateras ordentligt, eller om du bara vill undvika att oavsiktligt konsumera stora mängder data, kan du justera inställningarna för videouppspelning manuellt, som det visas i följande:

 • Öppna Disney Plus-appen
 • Välj din profil
 • Välj applikationsinställningar
 • Välj "Mobildataanvändning" under videouppspelning: Du kan använda Automatisk (bästa tillgängliga video) eller "Spara data", som kommer att strömma i lägre kvalitet men använda mindre data.
 • Det är också möjligt att växla alternativet "Strömma endast via Wi-Fi" till höger, så att det inte automatiskt använder data när du tappar en Wi-Fi-anslutning.
 • Under "Nedladdningar" kan du ändra "Videokvalitet" för nedladdade TV-avsnitt eller filmer från "Hög" (det långsammaste alternativet, tar upp mest utrymme på din enhet) till "Medium" eller "Standard" (det som kräver minst lagringsutrymme).

Som redan nämnts det finns över 100 Disney Plus 4K-titlar men inte en definitiv lista över alla. Om du inte är säker på om dina favoriter kan läsas i detta format, klicka bara på titeln och ta en titt på fliken "Detaljer". Om så är fallet bör det stå "4K Ultra HD", tillsammans med andra ljud- och visningsalternativ som stöds som HDR (högt dynamiskt omfång) och Dolby Atmos.

Förutom att behöva en 4K Ultra HD eller HDR-enhet, TV eller bildskärm, behöver du också en höghastighetsanslutning till Internet på minst 25 MB, eftersom du kommer att ladda ner stora mängder data och inte vill stå ut med frekvent buffring.

Slutligen, Disney Plus rekommenderar att dess HDMI-kablar stöder digitalt innehåll med hög bandbredd och att externa skärmar stöder HDCP 2.2 (High-Definition Digital Content Protection).

se stripe och den sista draken online disney mer

(Bildkredit: Disney)

På vilka enheter kan jag titta på Disney Plus i 4K?

Följande kommer med 4K-kapacitet, inklusive Disney Plus på Apple TV, men för vissa enheter (t.ex. Amazon Fire TV, Roku) kanske du vill kontrollera vilka specifika modeller som stöds:

 • Amazon Fire TV 4K
 • Android-smarta TV-apparater
 • Apple TV 4K
 • Google Chromecast
 • LG smarta TV-apparater
 • PlayStation 4 och 5
 • år
 • Samsung smarta TV-apparater
 • Xbox ett
 • Xbox SeriesX | ja

Disney Plus är för närvarande inte kompatibel med Nintendo-enheter. Vidare, om du inte har en 4K-TV kommer du inte att kunna streama Disney Plus 4K, men du kommer förmodligen att vara begränsad till 1080p HD-upplösning. För mer information om hur du får streamingtjänsten på strömmande mediaenheter, kolla in våra specifika guider inklusive Disney Plus på PS4 och Disney Plus på Roku.

Här är vår dom om Amazon Fire TV Stick, Apple TV 4K och Roku Streaming Stick +, allt för att strömma högoktant Marvel-action och Pixar-mästerverk i 4K på Disney Plus.

Dagens bästa Disney + erbjudanden

TOPP. 1
Disney +
Disney +
En förstklassig annonsfri upplevelse; Obegränsade nedladdningar på upp till 10 enheter; Över 100 titlar i 4K UHD och HDR
Dela detta