KFC:s konsol fångade spelares och friterade kycklingentusiaster uppmärksamhet överallt när den tillkännagavs i december XNUMX, och det är lätt att förstå varför.

Nyheten med en snabbmatstillverkare som byggde en konsol var inte bara helt oväntad, och ärligt talat underhållande, utan snarare att KFC:s konsol också lovade att hålla stekta fåglar varma medan du lekte tack vare dess inbyggda kycklingkammare. Ta det, Sony och Microsoft.

Skapat i samarbete med datorhårdvarutillverkaren Cooler Master, KFConsole, som den officiellt kallas, retades ursprungligen under den första månaden av sommaren XNUMX. Själva idén med en KFC-tillverkad konsol skickade entusiaster till en frenesi på sociala medier, vilket i slutändan ledde till att Kentucky Fried Chicken-distributörer höll fast vid termen.

Konsolkrig är 𝒐𝒗𝒆𝒓. Vi presenterar KFConsole. #PowerYourHanger pic.twitter.com/k7AM6g61Ip 22 december 2020

Se mer

Men sedan tillkännagivandet av KFC-konsolen har detaljerna varit knappa. Det är ännu inte klart om konsolen kommer att se dagens ljus, men det betyder inte att den inte har väckt vårt intresse. (Förlåt, toppade.)

Vi har trots allt sett galnare saker i konsolspelbranschen genom åren. Sedan dess har Microsoft väckt Xbox Series X-meme till liv och släppt ett Xbox Mini-kylskåp, så möjligheten att spela på en kubliknande speldator som rymmer varm mat är inte bortom vår fantasi.

Om du är sugen på att ta reda på mer om KFC:s konsol, har vi samlat allt du behöver veta om den hala snabbmatsspelsmaskinen som lovar att vara bra på att klicka.

KFC-konsol: gå rakt på sak

KFConsolenamn

(Bildkredit: KFC/Cooler Master)

  • Vad är det? En KFC-spelkonsol. Inte seriöst
  • När kommer den ut? Inget releasedatum angivet
  • Hur mycket kostar det? Förmodligen mer än tjugo KFC-festhinkar.

KFC-konsolpris och releasedatum

KFConsole Chicken Room

(Bildkredit: KFC)

KFC har aldrig meddelat någon kostnad eller releasedatum för KFC-konsolen, men vi är öppna för att gissa kostnaden för systemet baserat på dess specifikationer, som vi ska titta närmare på nu.

Konsolen är, för allt i världen, en skräddarsydd minispeldator, och de brukar inte vara billiga. KFC hävdade också att systemet kan köra de senaste titlarna i "häpnadsväckande 4K, XNUMX fps", även om det helt klart är en liten överdrift. Detta belopp är baserat på konsolen som kör 'I Love You, Colonel Sanders! En bra dejtingsimulator för att slicka fingrarna. Så ja, ta det uttalandet med en nypa elva örter och kryddor, om du vill.

Oavsett vilket hoppas vi att få ta del av minst €5/€XNUMX om KFC:s konsol någonsin lanseras, med potentiellt olika SKU:er gratis till olika kostnader. Det är över tjugo KFC Party Buckets, för att sätta det i ett kycklingbaserat perspektiv, och skulle slå kostnaden för PSXNUMX och Xbox Series X, som är €XNUMX/€XNUMX respektive.

KFC-konsolspecifikationer

KF Console är verklig

(Bildkredit: KFC)

Den prydnads-kubformade maskinen är förmodligen kapabel att tugga upp de senaste spelen, men liksom kostnaden och släppdatumet är mycket av KFC-konsolens specifikationer fortfarande hemliga.

Konsolen lovar att använda en avancerad Intel-processor, Intel Nux nine Extreme-beräkningsfaktor, en hot-swappable mini-GPU med ASUS-teknik och 2 x 1 Terabyte Seagate BarraCuda NVMe SSD. Mini-GPU:er kan inte erbjuda exakt samma prestanda som sina storebröder, men beroende på måtten på KFC:s konsol kan det vara möjligt att sätta in ett kraftfullare kort.

Naturligtvis finns det också KFC-konsolens unika försäljningsargument, och det är det första integrerade kycklingkvarteret på planeten. Kammaren kommer att säkerställa att din kyckling aldrig blir kall, eftersom den patenterade kammaren använder systemets naturliga värme och luftflöde för att hålla sakerna varma.

KFC-konsoldesign

KFConsolenamn

(Bildkredit: KFC/Cooler Master)

Ta en titt på KFConsole och vad ser du? Så är det, den är formad som företagets välkända kub och bygger på en anpassad version av Cooler Masters NC100-chassi. En strömknapp sitter på framsidan av enheten, samt en stor avdelare som vi bara kan anta kan öppnas (på något sätt) så att du kan lägga din stekta kyckling inuti.

Undersidan av konsolen verkar ha någon form av RGB-belysning, som är röd för att matcha konsolens mycket eleganta estetik. Vi skulle dock inte bli förvånade om RGB är anpassningsbart, eftersom det är en ganska standardfunktion för moderna speldatorer. Det, och en färg räcker aldrig för de flesta spelare nuförtiden, särskilt de som njuter av estetiken hos sin maskin.

Är KFC-konsolen verklig?

Det är frågan på allas läppar (med KFC-sås, förvisso), men chansen att konsolen når marknaden är delvis liten. Det är stor skillnad mellan att skapa en term och att tillverka en sådan här enhet, speciellt eftersom den globala krisen inom halvledare fortsätter att påverka Sony, Microsoft och Nintendo när det gäller utbud.

Återigen, bortsett från kycklingrummet, är KFC-konsolen i huvudsak bara en ATX-dator med komponenter från hyllan inuti. Det svåraste efter att ha säkrat de exakta delarna skulle vara att göra det anpassade fodralet och se till att systemet håller det varma stekta köttet som utlovat. Det är inte så att KFC måste bygga sitt kisel och SOC (system på chip).

Kan jag reservera KFC-konsolen?

Tyvärr inte. KFC har inte meddelat kostnaden eller lanseringsdatumet för sitt ambitiösa system, och vi vet ärligt talat inte om det kommer att bli en riktig produkt i framtiden. Men vi håller alla tummar och tår för att detta verkligen ska hända. Jag menar, vem vill inte ha en maskin som håller stekt kyckling varm och levererar otrolig spelprestanda? Exakt.

Dela detta