Den legendariska investeraren Howard Marks har offentligt uttalat att det kan vara dumt att sälja en tillgång (även med vinst). Hans motivering för detta påstående är att även om vinsttagningen aldrig har gått omkull, avbryter försäljningen av en investering sammansatt ränta och kan leda till att den förlorar överprestationer. Låt oss se varför denna känsla är sann och hur den kan hjälpa dig i det långa loppet.

I decennier har tron ​​på att "köp lågt och sälj högt" för att vara lönsamt vid investeringstillfället rådit. Dags att dra tillbaka den meningen.

Sammansatt ränta: Är det verkligen så kraftfullt?

Nu har du förmodligen hört talesättet att sammansatt ränta är planetens åttonde underverk, och det finns en god anledning till den premissen. Sammansatt ränta spelar med fart och är ansvarig för praktiskt taget all investeringsframgång. Om du någonsin har sett ditt favoritlag göra det vinnande målet under de senaste tio minuterna efter att ha förlorat hela matchen, då vet du att momentum har ett roligt sätt att leda ett lag till framgång, liksom investeringar.

Låt oss förklara detta med ett enkelt exempel:

Det finns två alternativ tillgängliga för dig. Varje dag, under en period, kan du få en dollar eller få en enda krona som fördubblar sitt värde, vilket skulle du välja? Du kanske är benägen att välja dollaralternativet, trots allt är det värt 100 gånger mer än ett öre. Det verkar vara det logiska valet. Men tänk på att den 12:e kommer personen som väljer dollarn att ha €12 och personen som väljer ören kommer att ha €20,48.

Detta är magin med sammansatt ränta.

Nu när du vet hur kraftfull blandning är kan du se varför det inte är idealiskt att pausa blandning.

Betyder detta att du aldrig ska sälja en investering?

Marks säger att det finns två situationer när du bör sälja: antingen finns det en bättre investeringsmöjlighet eller när anledningen till att du investerade i något inte längre stämmer.

Om du till exempel investerade i en aktie som tidigare gav mycket inkomst men som nu har slutat tjäna de pengarna, eller om företaget står inför juridiska problem som kan få ner det, bör du överväga att sälja. Detsamma gäller om du upptäcker en mycket bättre investering, känd som alternativkostnaden eller kostnaden för att missa en möjlighet. Utöver dessa två huvudskäl tror Marks att försäljning av någon annan anledning gör mer skada än nytta.

Men att handla med en tillgång kan väl inte vara så skadligt för investeringsavkastningen?

Om han kan. En studie genomfördes på S&P 500 (ett index över de 500 bästa amerikanska aktierna) och dess resultatprofil från 1996 till 2015.

Den fann att S&P 500 i genomsnitt har gett en avkastning på +8,2 % år över år under 19 år i rad. För att sätta det i perspektiv, om du investerade 1,000 1996 € 4,469, skulle det vara värt 2015 347 € XNUMX eller en avkastning på +XNUMX %.

Studien tittade sedan mer i detalj på effekterna av att gå miste om de bästa handelsdagarna på marknaden på grund av att människor försöker handla och inte bara investera och hålla.

Det de hittade var fantastiskt.

Revix 17

(Bildkredit: Getty Images)

I diagrammet ovan kan du se att om du missade de 10 bästa handelsdagarna för att du försökte tajma marknaden, sjönk din avkastning till bara +4.5 % per år. Det betyder att du har realiserat mindre än hälften av avkastningen på din investering på 1000 2307 € (totalt 20 2,1 €). Att missa de 2987 bästa handelsdagarna innebär att din avkastning bara är +40 % per år, en förlust på ytterligare 2 19 €. Slutligen, genom att missa de bästa 681 dagarna, förlorade du faktiskt -4,469 % per år i XNUMX år, vilket ger dig XNUMX € i slutet av perioden istället för XNUMX XNUMX € bara för att du står.

Denna studie visar kraften i långsiktiga övertradeinvesteringar.

Så frågan blir: Tycker du att det är värt risken att försöka handla på marknaderna om det innebär att du förlorar det mesta av den potentiella avkastningen på din investering?

Vad betyder detta för mig?

Kryptovalutamarknaden är precis som vilken annan finansmarknad som helst. Den största skillnaden är att historisk avkastning är högre över de flesta jämförbara tidsperioder och prisfluktuationer, även känd som volatilitet eller risk, är högre, men detta gör det ännu svårare att försöka handla och tajma de bästa köp- och försäljningsställena.

Men om man tar en långsiktig syn och ser på helheten visar kryptomarknaden en tydlig trend och fördelarna är väl värda den extra risken.

Revix 17

(Bildkredit: Getty Images)

Som framgår ovan följer kryptovalutamarknaden, här representerad av Bitcoin, en tydlig trend. Om du försöker ändra det över en natt kan det bli ett kostsamt misstag och du kan gå miste om otroliga avkastningar som ökar med tiden.

Hur vet du vad du ska investera på lång sikt?

Ingen vet med 100% säkerhet vilken investering som blir bäst i längden, men du kan använda ett knep som nästan alla investerare använder: diversifiering. Det gamla ordspråket att inte lägga alla dina ägg i exakt samma korg.

Diversifiering åstadkommer två saker:

Som Chris Beamish, investeringsanalytiker på Revix, tycker om att säga: ”Att investera i kryptovalutor är som att investera i internet på 90-talet.

Innovativ teknik i tidigt skede har varit en stor investeringsmöjlighet, vilket världen tydligt har sett med internets framväxt.

Chris fortsätter: "Av de 50 bästa internetaktierna på höjden av DotCom-bubblan år 2000, överlevde inte 88 % av dessa aktier och gick i konkurs 2017. Men vinnarna av dessa topp 50 blev Amazon, Google, eBay och Yahoo." . Den lilla tilldelning som gjordes till dessa vinnare kompenserade förlorarnas förluster och de hamnade i avkastning på cirka 14 % per år under denna period.

Kryptovalutabuntar eller diversifierade kryptovalutakorgar som följer hela kryptomarknaden eller vissa sektorer av kryptoutrymmet är det enklaste och smartaste sättet att få exponering och investera på kryptomarknaden. Det är som att investera i en ETF, där du får stor diversifiering till en låg kostnad genom en enda investeringsprodukt.

När det kommer till kryptopaket finns det verkligen inget mer pålitligt namn i staden än Revix. Inte bara kommer du ständigt att ha de största och mest välrenommerade kryptovalutorna, utan ditt paket kommer automatiskt att balansera om varje månad för att hålla dig uppdaterad med potentiella nya vinnare som kommer in i utrymmet. På så sätt kommer du aldrig att gå miste om vad som kan bli nästa Amazon.

Revix 17

(Bildkredit: Getty Images)

Som du tydligt kan se ovan överträffade Revix paketlösning för att investera i kryptovalutor de bästa kryptovalutorna i alla branscher:

● Smart kontraktspaket (+121 %) slog Ethereum (+88 %)

● Topp 10-paket (+65 %) slog Bitcoin (+9 %)

● Betalningspaket (+1%) slog Litecoin (-16%)

Detta bör visa dig hur diversifiering av dina investeringar kan ha betydande fördelar över en längre tidsperiod.

Var kan jag investera i individuella kryptoaffärer såväl som diversifierade paket?

Revix är en Kapstadsbaserad, Sabvest-stödd och JSE-listad kryptoinvesteringsplattform som erbjuder något unikt för dig, investeraren.

Du kan investera i fristående kryptovalutor som Bitcoin, Solana, Ethereum, Uniswap, Cardano med flera, eller sticka ut från mängden genom att investera i färdiga diversifierade kryptopaket som ser ut som ETF:er.

Deras kryptopaket låter dig utan ansträngning äga en lika viktad korg med världens största och, som standard, bäst presterande kryptovalutor utan att behöva skapa och hantera en kryptovalutaportfölj själv. Revix erbjuder för närvarande tre paket, nämligen Top 10-paketet, betalningspaketet och det smarta kontraktspaketet.

Topp 10-paketet är som JSE Top 40 eller S&P 500 för kryptovalutor och ger lika viktad exponering mot de tio bästa kryptovalutorna som står för över 10 % av kryptovalutamarknaden.

Betalningspaketet ger lika viktad exponering för de fem bästa betalningsfokuserade kryptovalutorna som vill göra betalningar billigare, snabbare och mer globala.

Den smarta kontraktssviten ger lika viktad exponering för de fem bästa smarta kontraktsfokuserade kryptovalutorna som Ethereum, Solana och Polkadot, som tillåter utvecklare att bygga appar ovanpå sina blockkedjor, liknande hur Apple bygger appar ovanpå sin blockkedja. operativ system. .

Om Revix

Revix ger enkelhet, förtroende och utmärkt kundservice till att investera i kryptovalutor. Deras lättanvända onlineplattform låter dig säkert äga världens bästa kryptovalutor med bara några klick. Revix guidar nya kunder genom registreringsprocessen till deras första insättning och första investering. När de har konfigurerats hanterar de flesta kunder sin egen portfölj, men kan när som helst få tillgång till support från Revix-teamet.

Kom ihåg att kryptovalutor är högriskinvesteringar. Du bör inte investera mer än du har råd att förlora och innan du investerar överväg din erfarenhetsnivå, dina investeringsmål och sök oberoende finansiell rådgivning om det behövs.

Den här artikeln är endast avsedd i informationssyfte. Åsikterna som uttrycks är åsikter och inte fakta och ska inte tolkas som investeringsråd eller rekommendationer. Den här artikeln är inte ett erbjudande, eller en uppmaning till ett erbjudande, att köpa eller sälja kryptovalutor.

För mer information, besök www.revix.com.

Dela detta