Samsung föreslår att dess kommande Galaxy Book Windows-laptop, som kommer att presenteras på Unpacked den 1 februari, får Ultra-behandlingen, besläktad med Galaxy Tab S8 Ultra-surfplattan och den kommande Galaxy S23 Ultra-telefonen. Det betyder säkert en S Pen ombord, eftersom Samsung stängde av sin Note-familj av enheter för att fokusera på Ultra. Vi kunde också se förbättrade kameror som en mycket, mycket hög kostnad.

I ett blogginlägg från TM Roh, VD och chef för Mobile eXperiences (MX)-verksamheten, fördjupar Samsung vad det innebär att byta från Note-märkta enheter till Ultra. Roh citerar kamerans prestanda och kapacitet och fortsätter sedan med att säga "Ultra betyder stort."

Inför Samsung Unpacked-evenemanget i San Francisco tar företaget redan onlinebokningar för två enheter, en smartphone och en Galaxy Book, förmodligen en bärbar dator med Windows efter Galaxy Book XNUMX Pro. femton tum, men vi kunde se Samsung lansera något till och med större, kanske för att konkurrera med Apples bästa Macbook Pro.

Det här skulle vara en Galaxy Book Ultra

Macbook Pro uppdaterades med en snabbare M2 Pro-processor idag, så det skulle vara vettigt för Samsung att försöka bygga fart under veckorna fram till lanseringen genom att introducera en ny enhet. Företaget kan vara en mer värdig Apple-utmanare i telefonutrymmet, men dess Galaxy Book XNUMX Pro presterade bra i våra tester.

En bättre gissning skulle vara att lägga till en penna, en Samsung-märkt S Pen, logiskt, till Galaxy Book Ultra. Vi förväntar oss också att se en kamerauppdatering, och eftersom webbkameran är det viktigaste objektivet på en bärbar dator är det kameran som behöver förbättras. Vi förväntar oss också att se en prestandaökning, så Intels senaste kisel på insidan skulle vara en bra satsning.

Samsung Galaxy Book2 Pro 360

En 2 Samsung Galaxy BookXNUMX Pro (Bildkredit: Samsung)

Samsung pratar lite om anslutning i sitt blogginlägg, så vi förväntar oss också att en Galaxy Book Ultra kommer med mobila anslutningsalternativ, kanske till och med snabba 5G-nätverk. En bärbar dator, som sitter stilla och har en enorm antenn jämfört med en smartphone, är en bättre utmanare för den snabbaste 5G mmWave, om du använder din bärbara dator i ett uppkopplat område.

Naturligtvis kan Samsung helt enkelt syfta på anslutningen mellan den bärbara datorn och de nya Galaxy S23-telefonerna. Den bärbara datorn kan vara helt beroende av nyare telefoner för mobilanslutning, med en uppsättning mjukvara som är automatiserad för att upprätta den anslutningen när de två är inom räckhåll. Vi väntar på det senare, eftersom 5G-bärbara datorer fortfarande är en bristvara.

Många ledtrådar men inga riktiga detaljer.

Tyvärr ger blogginlägget oss få specifika detaljer eller till och med avläsbara ledtrådar om vad vi kan förvänta oss av en ny telefon. Vi kan bara gissa på en ny bärbar dator från det faktum att det inte finns någon Ultra-version av Galaxy Book, och det här är funktionerna som en Galaxy Book skulle behöva för att matcha Galaxy S22 Ultra eller Galaxy Tab S8 Ultra.

Vi kommer att ha mer information om nya telefoner och bärbara datorer, såväl som alla nya Samsung-enheter, i vår pågående bevakning av Samsung Unpacked-evenemanget. Vi förväntar oss fantastiska nya kameror, fantastiska nya bärbara datorer och kanske till och med överraskningar.

Dela detta