American Airlines rapporterade att en obehörig skådespelare hade äventyrat e-postkontona för ett "begränsat antal" av sina teammedlemmar.

Företaget sa i ett uttalande (öppnas i en ny flik) att vissa av dess konsumenters personliga information kan ha funnits i de e-postkonton som man fick tillgång till, men sa att det inte hade några bevis som tyder på att sådan informationspersonal hade missbrukats eller att kunduppgifter hade påverkats.

American Airlines sa att de nu hade vidtagit åtgärder för att skydda de drabbade e-postkontona från framtida missbruk, och tillade att de arbetade med ett kriminaltekniskt företag för cybersäkerhet för att undersöka händelsen.

Vad utlovades?

Personlig information inblandad i denna incident kan ha inkluderat namn, födelsedatum, postadresser, telefonnummer, e-postadresser, körkortsnummer, passnummer och medicinsk information.

American Airlines rekommenderar att du prenumererar på Experians kreditövervakningstjänst för att mildra hotet om identitetsstöld.

Dessutom rekommenderade man att konsumenterna "håller sig vaksamma" genom att till exempel regelbundet granska kontoutdrag och övervaka kostnadsfria kreditupplysningar.

Företaget erbjuder ett gratis tvåårigt medlemskap till Experians IdentityWorksSM, en svit för förebyggande av identitetsstöld.

Dataintrång kan vara extremt allvarliga frågor för flygbolag.

En cyberattack mot EasyJet 2020 tros ha påverkat upp till 9 miljoner passagerare, med kreditkortsuppgifterna för 2208 XNUMX exponerade.

Dataintrånget ledde till rättsliga åtgärder från konsumentkravsspecialisten PGMBM, en advokatbyrå specialiserad på grupptalan, med en ersättning på cirka 18 miljarder euro.

Tyvärr är det inte första gången hackare attackerar American Airlines.

Hackare fick tillgång till cirka 10.000 2015 av sina kundkonton under XNUMX, och letade efter tillgångar som frequent flyer miles eller lojalitetskort som kunde användas för att köpa varor och tjänster.

Dela detta