Om du använder YouTube-appen på din storbilds-TV kanske du har märkt några förändringar under de senaste dagarna: ett nytt ljud och animering som visas när du startar appen och möjligheten att se kommentarer bredvid vad du tittar. du tittar.

Ljudet är officiellt, och YouTube pratade om det i detalj i ett blogginlägg (öppnas i en ny flik). Något "vibrerande, engagerande och lätt att känna igen" behövdes, så YouTube tog hjälp av sonic brand studion Antfood för att komma på det perfekta ljudklippet.

Enligt YouTube skiftar det tre sekunder långa klippet från "rika, upplyftande toner som betecknar YouTubes oemotståndliga gravitationskraft" till ett durt septimackord som "representerar hur YouTube låter dig utforska de saker du verkligen älskar." visas i fler YouTube-appar med tiden.

Den andra förändringen av YouTube TV-appen är inofficiell, men sågs på Reddit - öppnas i en ny flik (via Android Police - öppnas i en ny flik) ), och erbjuder möjligheten att visa kommentarerna. I TechRadar har vi även sett funktionen dyka upp på YouTube på en Android TV.

När du tittar på videor har du möjlighet att visa kommentarer i ett sidofält till höger. Detta kan vara användbart för videor som har många trådar under raden som du vill granska, men du måste fortfarande starta mobilappen om du vill svara på kommentarer eller lägga till dina egna.

Än så länge har YouTube inte erkänt att kommentarsfunktionen testas, men den är tydligt synlig för vissa användare. Om det så småningom kommer att rullas ut till alla som använder YouTube på en TV återstår att se.

Analys: Håll ögonen på YouTube

De flesta av ändringarna av YouTube och liknande appar syftar till att hålla fler ögon på appen längre, vilket naturligtvis ökar engagemanget och annonsintäkterna. Dessa senaste uppdateringar kanske inte verkar så mycket, men de kan fortfarande göra skillnad.

Netflix startljud och animation är så välkända att Netflix årliga innehållsshowcase är uppkallad efter honom. YouTube hoppas att dess eget introklipp (öppnas i en ny flik) kommer att bli lika bekant för tittarna och bli lika känt som dess statiska logotyp.

Att lägga till kommentarer kommer att göra en större skillnad för den faktiska tittarupplevelsen, eftersom det är här många av de viktigaste diskussionerna och debatterna kring en video äger rum. Med vissa klipp är kommentarerna lika intressanta som själva innehållet.

Det är värt att notera att kommentarer kan slås på och av, åtminstone enligt våra tester: du behöver inte gå igenom dem alla om du inte vill. Vi får vänta och se vad YouTube officiellt säger om denna förändring när det är dags.

Dela detta