YouTube Live ahora es compatible con IFTTT geoetiquetado y mas

YouTube (Öppnas i en ny flik) har meddelat (Öppnas i en ny flik) ett antal nya funktioner som bör hjälpa till att förbättra livestreaming för kreatörer (Öppnas i en ny flik) och tittare. De inkluderar möjligheten för användare att spela upp YouTube Live-videor och se livechatten som den hände i realtid, automatisk livetextning med videor och möjligheten för kreatörer att geotagga videorna som videon är gjord av.

Automatiska undertexter är den mest imponerande av de tre i teorin, men eftersom de är baserade på maskininlärning kommer det att ta lite tid innan de är fulländade. I grund och botten tillämpade YouTube sin Live Speed ​​​​Automatic Recognition (LASR)-teknik, som närmar sig industristandarder vad gäller felfrekvenser och latens.

Detta gör saker bekvämare och gör det också möjligt för livestreamar att nå en större publik. Detta kommer att släppas under de kommande veckorna eftersom tekniken fortsätter att förbättras.

Användare kan också se livechatt - öppnas på en ny flik - precis som när de tittade på en livestream på YouTube - öppnas på en ny flik. Detta är goda nyheter för både kreatörer och tittare, eftersom essensen av livevideo inte går förlorad.

Kreatörer kommer också att kunna geotagga sina liveströmmar och nedladdningar. Den här funktionen låter kreatörer dela sina favoritplatser med sina tittare, och i sin tur kan tittare bläddra bland andra videor taggade med samma plats. Det kommer också att finnas en funktion som gör att användare kan filtrera sökresultat efter plats för att hitta videor som har taggats från en viss region.

Förra året introducerade YouTube ett attribut som heter "Superchatt", som betalade för att dina kommentarer skulle visas framför alla andra för att se till att du fångade din favorit YouTubers uppmärksamhet medan de tittade på en livestream.

Nu har den här funktionen kopplats ihop med IFTTT (öppnas i en ny flik) (If This, Then That) teknologi, medan mer än 600 smarta enheter nu också kan ansluta till Super Chat. Det är tillgängligt på alla nivåer på PC - öppnas på en ny flik, Android - öppnas på en ny flik och iOS - öppnas på en ny flik.

Dela detta