Det finns en enorm mängd innehåll på YouTube, och en allt större andel av det representeras av liveströmmar. Även om det ofta är möjligt att komma ikapp med en livestream efter att den är slut, betyder det att man går miste om spänningen och känslan av gemenskap som kommer av att titta på ett liveevenemang samtidigt som man tittar på ett liveevenemang.

Med det i åtanke gör YouTube det enkelt att hitta liveströmmar. Genom att låna en idé som redan används av både TikTok och Instagram, gör YouTube en förändring av avatarer för att tydligt indikera när en kanal är live.

Förändringen innebär att när en kanal sänder live kommer en ring att visas runt deras avatar som en tydlig och tydlig indikator. Mer än så, om du klickar på avataren, kommer du direkt till livestreamen istället för skaparens profil.

ring, ring, ring

YouTubes produktchef Neal Mohan delade nyheten om förändringen i en tweet:

Verkligen riktad, vilket gör det enkelt för användare att hitta liveströmmar på @YouTube, så vi rullar ut funktionen Live Rings till mobilen! @YouTubeCreators livestream kommer nu att ha en ring runt kanalavataren och om du klickar på avataren kommer du direkt till livestreamen. pic.twitter.com/QylUbpktum 18 februari 2022

Se mer

Analys: hur är det med datoranvändare?

Det nämns inget om datoranvändare för närvarande, och det är oklart om funktionen kommer att migrera från mobilen eller inte.

Så kommer det att göra det lättare att hitta liveströmmar? Svaret beror verkligen på hur du använder YouTube. Människor som är entusiastiska följare av en kanal kommer sannolikt att vara medvetna om kommande liveströmmar och har ställt in en påminnelse för att se till att de inte missar någonting. För den avslappnade webbläsaren som letar efter komedibaserade YouTube-videor är det osannolikt att det kommer att göra någon större skillnad.

Vissa svar på Mohans tweet ifrågasätter också värdet av förändringen, men ingen ny funktion kommer att glädja alla på samma sätt.

För alla som vill söka efter liveströmmar istället för förinspelade videor, ger detta ett annat snabbt och enkelt sätt att skilja sig åt. Det kanske inte är en förändring som skapar en hög nivå av spänning bland YouTubers, men det är en fin touch som gör att tjänsten överensstämmer med andra videoplattformar.

Dela detta