Yahoo verkar definitivt ha tagit sig ur webbplatsbyggandet och webbhotellspelet efter att ha sålt sin Small Business Essentials-portfölj till Infinite Computer Solutions.

Platformen, som heter Verizon Small Business Essentials efter Yahoos moderbolag, skapades för att hjälpa småföretag att bygga upp en onlinenärvaro genom att tillhandahålla webbplatsbyggande och värdverktyg från en enda instrumentpanel.

Värdet på affären är okänt, men han kommer att bli den tredje ägaren av mjukvarusviten.

Tillväxt av små och medelstora företag online

Med förvärvet och ytterligare investeringar säger Infinite Computer Solutions att det är fokuserat på att växa SMB-webbplatser.

Företaget säger att det krävs mycket för att omvandla en idé till ett företag och sedan skala för att bygga upp ett företag, och som ett resultat av detta planerar Infinite Computer Solutions att använda sitt globala fotavtryck för att få in nya investeringar i teknikstacken.

"Att växa vår verksamhet genom detta strategiska förvärv kommer att låsa upp nya möjligheter, och vår samlade expertis kommer att hjälpa våra kunder att agera snabbare och smartare", säger Sanjay Govil, grundare och VD för Infinite Computer Solutions.

"Vi skapar en hållbar framtid genom att skapa värde snabbare än att öka effekten av dessa investeringar."

Infinite Computer Solutions förväntar sig också att förvärvet kommer att förstärka dess "plattforms" DNA och stärka dess position inom affärsverksamheten.

Infinites Business Essentials-portfölj kommer att tillhandahålla en lösning för Infinite-kunder att starta, hantera och växa sin verksamhet online.

"Dessa funktioner kommer att stärka vår digitala plattformsfärdighet, vilket ger oss ett försprång inom digital affärsverksamhet och konsulttjänster", säger Shell Sharma, försäljningschef för Infinite Computer Solutions.

Den förvärvade portföljen erbjuder e-handel, webbhotell, domänregistrering, lösningar för att bygga webbsidor, marknadsföringskampanjer och mer.

Förvärvet avslutades den 10 juni 2022, men de som redan använder Verizon Small Business Essentials behöver inte ändra sina inloggningsuppgifter.

De som använder e-postformulär för webbhotell på anpassade kodade sidor eller äldre designverktyg som SiteBuilder bör uppdatera webbadressen, enligt Verizons FAQ-sida.

Dela detta