Du behöver inte längre starta om din Mac för att installera säkerhetsuppdateringar

Du behöver inte längre starta om din Mac för att installera säkerhetsuppdateringar

Apple har höjt sitt säkerhetsspel med en ny tjänst som kommer att skicka kritiska säkerhetsuppdateringar till användarna snabbare.

Det nya snabba säkerhetssvaret, som avslöjas på WWDC 2022, som förbereds för iPhone, iPad och Mac-enheter (öppnas i en ny flik), kommer att hjälpa till att säkerställa att de senaste uppdateringarna distribueras snabbare än någonsin.

Även om detaljerna är knappa, vet vi att Apple kommer att sluta paketera säkerhetsuppdateringar med fullständiga systemfixar, och att dessa inte kräver en omstart av enheten för att träda i kraft.

Snabbt säkerhetssvar

Vanligtvis måste ägare av iOS- och macOS-enheter vänta på en fullständig systemkorrigering för att få förbättrad säkerhet på sina enheter. Det är inte bara tidskrävande, utan många användare avstår från att installera dessa uppdateringar helt och hållet.

Men med Rapid Security Response kan nyckeluppdateringar "tillämpas automatiskt mellan standardprogramuppdateringar."

En annan viktig förändring är att vissa uppdateringar inte längre kräver att enheten startas om, utan träder i kraft så snart de har installerats.

Enligt MacRumors är funktionen redan tillgänglig i iOS 16-utvecklarbetan, i avsnittet Automatiska uppdateringar. I avsnittet finns det en ny växel vars förklaring säger "vissa uppdateringar kanske inte träder i kraft förrän du startar om din iPhone", nyckelordet för den frasen är några.

Apple introducerade också en unik säkerhetsfunktion som heter Safety Check, som gör att offer för övergrepp snabbt och sömlöst kan bryta alla band med sina missbrukare. Bland annat tillåter Safety Check användare att fjärrinaktivera meddelanden på sekundära enheter eller inaktivera platsspårning.

Face ID, en funktion som tillåter Apple-enhetsägare att låsa upp sina enheter med sitt ansikte, snarare än lösenord eller fingeravtryck, har också uppdaterats för att stödja liggande läge. Hittills har funktionen bekräftats fungera på iPhone 13 Pro och en iPhone 12 Pro Max.