Vi förväntar oss att Xiaomi 13 blir nästa serie flaggskeppstelefoner från den kinesiska teknikjätten Xiaomi, och den kan landa snart, med ett tillkännagivande före slutet av 2022 som ser ut som en distinkt möjlighet.

Är det verkligen Xiaomi 13, även om detta nummer ger otur för vissa? Vi föreställer oss: Xiaomi är baserat i Kina, där 13 inte är olyckstalet (fyra är).

Vi vet fortfarande inte mycket om själva Xiaomi 13, men det har skett en stor läcka om Xiaomi 13 Pro, som du kan hitta nedan.

Men som företagets nästa riktiga flaggskeppstelefon är Xiaomi 13 naturligtvis där våra tankar glider, inte minst för att den kommer att bli en stor konkurrent till Samsung Galaxy S23 och iPhone 14.

Den här artikeln är där vi kommer att lista de stora läckorna eller ryktena när de händer, och du hittar också en önskelista över vad vi vill se på Xiaomi 13.

klippa för att jaga

  • Vad är det? Xiaomis nästa flaggskeppstelefon
  • När kom det ut? I slutet av 2022 eller början av 2023
  • Hur mycket kostar det? Olika high-end mobiler till olika priser

Xiaomi 13 releasedatum och pris

Xiaomi 12

(Bildkredit: framtid)

Xiaomi lanserar ofta sina nya flaggskeppstelefoner senare under året i Kina, men vänta till februari eller mars innan de är tillgängliga över hela världen, och det är bara för "huvudtelefonen", Lite och Ultra-versionerna, som de ofta släpps senare.

Av den anledningen är det svårt att fastställa ett vagt releasefönster för telefonerna, än mindre ett mer konkret releasedatum, men det är troligt att vi kommer att börja höra läckor som ger oss mer information inom kort.

En läckare tror att den kommer att lanseras i november 2022 i Kina, vilket kan antyda att dess release någon annanstans också kan vara tidig.

Detta sammanfaller med en tidig Xiaomi 13-läcka, som kommer från en fanwebbplats som heter Xiaomiui, som hittade modellnummer för fyra kommande Xiaomi-flaggskepp (varav två är kinesiska versioner av de andra två). Han hävdar att dessa är för Xiaomi 13. och Xiaomi 13 Pro, vilket ytterligare tyder på att hitta dessa modellnummer tyder på att telefonerna kommer att lanseras tidigare än väntat.

Eftersom Xiaomis telefoner är familjeägda kommer det att finnas en rad mobiltelefoner med olika prisklasser. Du kan förvänta dig en Lite-version för budgetanvändare, en mellanpris 13T-serie mot slutet av 2023, och Xiaomi 13, 13 Pro och 13 Ultra kommer sannolikt att vara premiumtelefoner, Ultra med en superhög prislapp.

Xiaomi 13 nyheter och läckor

Vi har nu fått vår första titt på hur Xiaomi 13 och Xiaomi 13 Pro kan se ut, tack vare inofficiella renderingar från en pålitlig källa. Du kan se några av dem nedan.

I fallet med standard Xiaomi 13 ser designen ut som en blandning av Xiaomi 12 och iPhone 14, medan Xiaomi 13 Pro som visas här har en mycket mer böjd design, tack vare sin böjda skärm.

Ett litet antal specifikationer inkluderades också med dessa renderingar. Xiaomi 13 kommer uppenbarligen att ha en 6.2-tums skärm, medan Xiaomi 13 Pro enligt uppgift kommer att ha en 6.65-tums, plus en 50.3 MP huvudkamera, dimensioner på 163.0 x 74 x 6 mm (ökar till 8.8 mm i slutet) . ). bakre kamerabump), och kommer i nyanser av svart, vitt, rosa och grönt.

Bild 1 av 2

En inofficiell återgivning av Xiaomi 13En inofficiell återgivning av Xiaomi 13 (Bildkredit: OnLeaks/Compare Dial)En inofficiell återgivning av Xiaomi 13 ProEn inofficiell återgivning av Xiaomi 13 Pro (Bildkredit: OnLeaks/Zoutons)

På andra håll sa Digital Chat Station, en läckare med en stark meritlista, att Xiaomi 13 och Xiaomi 13 Pro kommer att använda Snapdragon 8 Gen 2-chipset, kommer att komma på Android 13, och den största av de två (troligen Pro) kommer också att ha en 2K-skärm, vilket skulle indikera att detta är en iterativ uppdatering över Xiaomi 12-motsvarigheterna, om det inte finns andra uppdateringar som lurar i andra områden.

En mer detaljerad läcka har sedan dess dykt upp, men det gäller bara Xiaomi 13 Pro. Den här telefonen kommer tydligen ha en Snapdragon 8 Gen 2-chipset, upp till 12 GB RAM, upp till 512 GB lagring, 2-tums 6.7K-skärm, 4800mAh batteri med 120W laddning och kommer tydligen köra Android 13.

Det sägs också ha en 50 MP huvudkamera med en massiv 1-tums sensor, tillsammans med en 50 MP ultravid kamera, en 50 MP teleobjektiv och en 32 MP selfie snap.

Xiaomi 13: vad vi vill se

Här är vår önskelista för Xiaomi 13, med en titt på företagets tidigare telefoner och andra saker som pågår inom mobilbranschen.

1. En teleobjektiv

Xiaomi 12-kameran träffade

(Bildkredit: framtid)

Xiaomi försöker positionera sina telefoner som mästare inom fotografering och video, men avsaknaden av ett teleobjektiv hämmar verkligen dess förmågor i dessa avdelningar.

Teleobjektiv används normalt för zoomfotografering, men de är också fantastiska eftersom de skapar en mer attraktiv effekt av djup och även gör att du kan komma närmare motiv utan att behöva röra på dig. Dessa två skäl är lika viktiga att filma som att fotografera.

Även om Xiaomi ibland inkluderar teleobjektiv i sina avancerade telefoner, hade standard Xiaomi 12 inga, och inte heller Lite- och T-versionerna. Men vi önskar att Xiaomi skulle åta sig att använda zoomar mer brett så att dess telefoner verkligen har en chans att konkurrera med Samsung Galaxy S-serien.

2. Ett lägre minimipris

Xiaomi erbjuder Lite-versioner av sina flaggskepp för människor som inte har råd med de dyrare familjemedlemmarna, men det lanserar dem inte samtidigt. Du har ofta månader på dig att vänta på ett budgetalternativ, och vanligtvis runt sex månader på T-versionen, som är en mellanklassversion av flaggskeppet.

För att ge fans av budgettelefoner något att köpa direkt, skulle vi vilja se standard Xiaomi 13 starta för mindre än $749 / $749 som Xiaomi 12 började på. Det spelar ingen roll om det är en Xiaomi 13X (det fanns en 12X men den såldes inte globalt), vi vill bara ha en mellanklasstelefon för att se oss till T-serien.

3. Rengöringsprogram

Vi har klagat på Xiaomis Android MIUI-gaffel sedan början av den registrerade historien, och även om korrigeringar har gjorts (och Xiaomi inte längre är den värsta förövaren), är smartphonens operativsystem fortfarande inte perfekt.

Ett av problemen vi stöter på är bloatware, eftersom företagstelefoner ofta har några tredjepartsappar förinstallerade som du vanligtvis tar bort. Det andra problemet är att telefonerna ofta kan ha ganska buggig mjukvara, med funktioner som kraschar eller kraschar oftare än konkurrerande telefoner.

För att Xiaomi 13 ska vara ett riktigt flaggskepp för att konkurrera med världens Galaxy och iPhones måste Xiaomi göra MIUI till ett rent, avancerade operativsystem som kommer med användbara extrafunktioner och som inte kraschar hela tiden.

En Xiaomi 12 Pro från framsidan i någons hand

(Bildkredit: LaComparacion)

4. Designförbättringar pågår

Xiaomi 12 var det första Xiaomi-flaggskeppet som verkligen väckte huvuden: den hade en något strukturerad baksida, kom i vackra pastellfärger och använde en tvåfärgad design som gav den en cool look.

Vi skulle vilja se Xiaomi fortsätta denna trend att göra attraktiva smartphones, kanske med djärvare färgalternativ (vi är alltid fans av röda eller guldenheter), eller med en förbättrad kamera som sticker ut mer.

5. En samtidig frigivning

Medan Xiaomi 12-serien lanserades i Kina i december 2021, var det inte förrän några månader senare som den började säljas i resten av världen; då hade hypen över telefonen slocknat efter den första debuten.

Xiaomi är inte det enda företaget som lanserar tidigt i Kina, och det är inte det enda företaget som lider av denna hype-tågavspårning.

Detta är särskilt fallet med Xiaomi som mer och mer försöker bli en större aktör i telefonutrymmet: Huawei blev en jätte först när det insåg att det var tvunget att lansera sin produkt med stor fanfar för hela världen, inte bara för en region.

Med det i åtanke skulle vi vilja se Xiaomi 13 lanseras och lanseras för alla regioner i världen på en gång, som Samsung och Apple gör. Vi vill inte missa telefonen innan den börjar säljas.

Dela detta