Xbox Series S och Xbox One S de kan se likadana ut vid första anblicken, men under det vita plasthöljet finns två väldigt olika konsoler.

Xbox Series S har designats med nästa generation i åtanke: den kan få en upplösning på 1440p, uppskalad till 4K, 120 fps och inkluderar grafiska funktioner som strålspårning. Xbox One S, å andra sidan, är mycket mindre kraftfull, men dess budgetpris gör det till ett bra instegssystem om Xbox Series S är för dyrt.

Om du inte är säker på vilken Xbox "S" du ska köpa kommer vi att jämföra Microsofts två billiga konsoler nedan för att hjälpa dig fatta ett välgrundat beslut om vilken du ska köpa. Nu går vi.

Xbox Series S vs Xbox One S pris och släppdatum

Xbox Series S vs Xbox One S

(Bildkredit: Microsoft)

Xbox Series S och Xbox One S prissätts på liknande sätt, även om vi förväntar oss att Xbox One S kommer att sjunka avsevärt under de kommande månaderna. Xbox Series S kommer att säljas för €299 / €249 / AU$499 när den lanseras den 10 november 2020 och är den billigaste nästa generationskonsolen som finns.

Xbox One S har funnits ett tag och debuterade den 2 augusti 2016. Den kostar 299 € / €249 / AU$ 499 men kan ofta hittas för mycket mindre, särskilt vid försäljningsevenemang som Black Friday. . . Återigen förväntar vi oss att priset på Xbox One S sjunker när Xbox Series S kommer ut på marknaden.

Xbox Series S vs Xbox One S Specifikationer

Specifikationer

(Bildkredit: Microsoft)

 

Specifikationerna är där de två konsolerna skiljer sig markant. Xbox Series S är Microsofts mest prisvärda nästa generations konsol, och även om den kanske inte riktigt matchar Xbox Series X när det gäller ren teknisk skicklighet, lovar den att leverera en massiv uppgradering jämfört med Xbox One S. Här är de viktigaste Xbox Series S-specifikationerna du behöver veta om:

 • Processor: AMD Custom 7nm Octa-Core 3,6GHz (3,4GHz med SMT)
 • GPU: 4 teraflops vid 1.550 GHz
 • Minne: 10 GB GDDR6
 • Bildhastighet: upp till 120 fps
 • Upplösning: 1440p med 4K-uppskalning
 • Optisk: ingen hårddisk
 • Lagring: 512 GB NVMe SSD

Xbox Series S kan vara otroligt liten, men det finns mycket kraft inuti den. Konsolen kommer att rikta in sig på 1440p-upplösning istället för inbyggt 4K och kan spela upp 120fps. Även om dess GPU är betydligt mindre kraftfull än Xbox Series X, är den utrustad med en nästan identisk processor och 10 GB GDDR6 RAM. Det är mindre än 16 GB i Xbox Series X, men betydligt mer än Xbox One S, som bara har 8 GB GDDR3.

En viktig sak att notera är att det inte finns någon skivenhet på Xbox Series S och att du bara har 512 GB lagringsutrymme att spela med. Men till skillnad från One S kommer den med en blixtsnabb NVMe SSD snarare än en extremt långsam mekanisk hårddisk, och kan utökas med Seagates 1TB lagringsexpansionskort.

Xbox One S kan se ut liknande då, men det är tekniskt sämre än Xbox Series S. Det är ett bra alternativ om du vill spela Xbox exklusivt som du saknade som Gears 5 eller Forza Horizon 4, eller om du vill spela Xbox exklusivt missade. Du vill bara ge Xbox Game Pass en virvelvind, men om du vill ha en konsol som har byggts för att hålla runt fem år, vill du gå med Xbox Series S. Här är Xbox One S-specifikationerna du behöver veta:

 • Processor: 1,75 GHz Octa-core Jaguar CPU
 • GPU: 1,23 teraflops vid 914 MHz
 • Minne: 8 GB GDDR3
 • Bildhastighet: upp till 60 fps
 • Upplösning: 1080p
 • Optisk: 4K HD Blu-Ray-spelare
 • Lagring: 1 TB hårddisk

Xbox One S har bara en verklig fördel jämfört med Microsofts nya modell: 4K HD Blu-Ray-spelaren. Om du letar efter en billig 4K Blu-Ray-spelare som också låter dig streama Netflix och spela spel är One S ett bra alternativ. På alla andra avdelningar överträffar Xbox Series S dock Xbox One S när det gäller teknisk kraft och banbrytande design.

Xbox One S är dock ett fantastiskt instegssystem. Den är liten, tyst och kommer sannolikt att vara extremt prisvärd inom en snar framtid. Ja, det kommer inte att kunna erbjuda spel av högsta kvalitet, men om det inte är ett problem är det värt att köpa. Prissatt nära S-serien just nu rekommenderar vi att gå med Microsofts nya nästa generations konsol om du har möjlighet.

Xbox Series S vs Xbox One S-spel

Även om du inte väljer en Xbox Series S, du kommer att kunna spela nästan alla nya spel på den gamla Microsoft-konsolen. De kommer inte att fungera lika bra eller se lika bra ut, men du behöver inte uppgradera till viktiga titlar som kommer till Xbox Series X och S som Halo Infinite. Xbox One S är konsolen att gå till om tanken på att ladda ner ett spel får dig att tänka på det, eftersom det är den enda konsolen av de två som har en skivenhet.

Du kan förvänta dig att de flesta spel riktar sig mot 30-60 fps på Xbox One S och 60-120 fps på Xbox Series X. Xbox One S-spel kommer sannolikt att slå 900p vid 1080p-upplösning, medan Xbox Series S kommer att rikta in 1080p till 1440p-utdata, vilket kan uppgraderas till 4K.

Ett område där Xbox Series S gynnas avsevärt är laddningstider. Tack vare sin ultrasnabba SSD kommer spel att laddas mycket snabbare än på Xbox One S, så om du hatar att vänta på att dina spel ska starta eller bara vill förbättra din befintliga upplevelse, är S-serien något för dig. . vägen att följa. .

Det är också säkert att framtida spel så småningom kommer att överträffa Xbox One S: Utvecklare kommer alltmer att förlita sig på kraften i det nya systemet genom åren, och grunden för att installera nya Xbox-konsoler kommer att växa.

Xbox Series S-dom vs Xbox One S

ny

(Bildkredit: Microsoft)

 

Med jämförande prissättning (för nu) och liknande snygg design, är Xbox Series S och Xbox One S lätt att förväxlas med ett ögonkast. Dyk dock djupare och kraftgapet mellan Microsofts två billiga konsoler blir ganska tydligt.

Xbox One S kommer snart att se ut som ett äldre system, oförmöget att leverera nästa generations klockor och visselpipor som strålspårning och blixtrande snabba laddningstider, men det är ändå ett särskilt frestande värdeförslag. om du kan hitta ett bra Xbox One.S-erbjudande.

Xbox Series S är dock konsolen för dem som vill uppleva nästa generations spel till ett bra pris. Det är naturligtvis endast digitalt, så du kommer att vara utlämnad till din internetuppkoppling när det gäller att ladda ner spel. Om det är ett problem kan Xbox Series X vara det näst bästa alternativet.

 

 

Dela detta