Cloud gaming fans kan komma tillbaka till jorden efter nyheter från Microsoft Gaming CEO Phil Spencer att Microsoft har skrinlagt planerna på en Xbox-streamingstick.

Den mycket omdiskuterade Xbox Streaming Stick, med kodnamnet Keystone, är inte längre ett gångbart alternativ ur produktions- och nyttosynpunkt. Spencer berättade för The Verge (öppnas i en ny flik). Han nämnde den bredare inverkan av levnadskostnadskrisen på konsumentvanor som en av de avgörande faktorerna bakom Keystones obestämda uppehåll, vilket är vettigt, särskilt när vi förbereder oss för eventuella Xbox-prishöjningar. att komma på det nya året.

De som såg fram emot den molnbaserade enheten kommer dock inte vara långt efter i vinter. Det finns gott om alternativ som inte kommer att kosta dig (eller Microsoft) jorden.

¿Qué servicio de juegos en la nube es adecuado para usted?

(Bildkredit: framtid)

i ett nytt moln

Microsoft har utökat sin streamingtjänst under Xbox Cloud Gaming-paraplyet.

Den molnbaserade streamingtjänsten, tillgänglig på smartphones och smarta TV-apparater, har hittills lockat mer än 20 miljoner spelare (öppnas i en ny flik). Det ger Xbox Game Pass Ultimate-användare ett enkelt, bärbart, helt online sätt att njuta av sitt abonnemang var som helst i världen, och det är en del av deras betalning på €14.99 / €20.99 / €15,AU €0.98 per månad.

Xbox Broadcast Key gör det enkelt att ta med dig ditt Xbox Game Pass-bibliotek när du reser. Även om du kan streama spel via Samsung Gaming Hub på moderna smarta TV-apparater, fungerar inte tjänsten på äldre enheter. Med en streamingstick kan du ansluta dongeln till valfri TV med HDMI-port, ansluta till WiFi och komma åt Game Pass-katalogen.

Dock har molnspel fortfarande några anmärkningsvärda nackdelar jämfört med native gaming. Om din internetanslutning inte är stark kommer du att uppleva grafiska fel, buffring och förseningar mellan dina ingångar på gamepaden och handlingen på skärmen. Och även om ditt internet är perfekt kommer du inte att spela med de 4K-upplösningar du får på Xbox Series X. Så för att vara attraktiv måste Xbox-streamingstickan vara betydligt billigare än en nuvarande generationskonsol, som Xbox Series X. och Xbox Series S. Och eftersom molnspel också är tillgängligt på Xbox One, skulle streaming-pinnen också konkurrera med denna generation av hårdvara.

Det verkar som att Microsoft inte kunde få ner priset på hårdvaran tillräckligt för att göra den konkurrenskraftig. Enligt The Verge siktade Microsoft på $129 (£110, AU$190) eller mindre, men teamet kämpade för att få ett paket under $299. Det var därför "vi bestämde oss för att fokusera detta teams ansträngningar på att leverera appen." för smart TV streaming," förklarade Spencer.

På andra ställen i intervjun pratade Spencer om hur länge Microsoft kommer att stödja spelare under levnadskostnadskrisen, och uppenbarligen går en orimlig strömningsenhet emot de planerna. Keystone-projektet kan återupplivas i framtiden, men för närvarande är Microsofts uppmärksamhet någon annanstans.

Dela detta