La ultima actualizacion de Windows 11 hace que algunos jugadores

Den senaste versionen av Windows 11 är inställd på att få en VPN-indikator i meddelandeområdet, vilket gör det enklare för användare att kontrollera sin onlinestatus eller logga in enklare.

Enligt flera rapporter som lyfts fram av Neowin (öppnas i en ny flik), kommer kommande versioner av Windows 11 att ha den nya ikonen när Microsoft svarar på den växande populariteten för VPN-tjänster runt om i världen.

Apple-fans kommer att vara bekanta med funktionen vid det här laget, med VPN-indikatorer tillgängliga i macOS aktivitetsfält, samt en statusfältsikon för iOS-enheter. Faktum är att även Android-enheter har visat en ikon på sina fack, vilket lämnar Windows-maskiner lite ur vägen när det gäller att använda VPN.

Windows 11 VPN-ikon

Det finns dock några varningar, som Neowin påpekade. För det första verkar ikonen bara fungera med en trådbunden anslutning, så användare med en Wi-Fi-anslutning kommer inte att kunna kontrollera sin anslutning lika lätt.

Dessutom verkar det som om operativsystemet inte kommer att känna igen VPN-applikationer från tredje part, vilket kommer att lämna en stor del av VPN-användarna svarslösa. VPN-anslutningen måste konfigureras från systeminställningarna för att den ska fungera enligt beskrivningen.

Sedan finns det förstås det faktum att det här bara är rykten och spekulationer från dem i tidig access, som hade turen att undersöka build 25247. Det är troligt att Microsoft kommer att fortsätta att förfina VPN-statusikonen till att inkludera Wi-Fi. anslutningar och eventuellt tredjepartsapplikationer, kanske innan den släpptes fullständigt. Det är om den klarar av snittet och inte försenas till nästa bygg.

Också som en del av den senaste uppdateringen av operativsystemet kommer användare att snabbt kunna växla mellan mikrofon- och videoeffekter från snabba inställningar och välja bland energisparalternativ för att förbättra effektiviteten. Detaljer om dessa uppdateringar kan läsas på Microsofts blogg (öppnas i en ny flik).

Dela detta