(*11*)Windows 11 har ett nytt sekretessverktyg som för närvarande testas som låter dig se vilka appar som nyligen har fått åtkomst till känslig hårdvara som din webbkamera.

(*11*) Funktionen för integritetsgranskning introducerades på Twitter av Microsofts VP för OS och Enterprise Security David Weston och visas i en ny förhandsversion av Windows 11 (testas på Dev). Channel, där den första förhandsgranskningen bygger på operativsystemet systemet sätts på prov). Steg).

Nya funktioner för sekretessgranskning i Windows 11 låter dig se åtkomsthistorik för känsliga enheter som mikrofon pic.twitter.com/vq3IJkAIMO 16 juni 2022

(* 11 *) Se mer

(*11*) Funktionen gömmer sig i Inställningar (under Sekretess och säkerhet > Appbehörigheter), där du kan se en lista över senaste aktivitet för att till exempel se vilka appar som har fått åtkomst till din mikrofon den senaste veckan, eller kanske för att din kamera, en annan uppenbar uppmaning att ringa för att kontrollera eventuella misstänkta aktiviteter.

(*11*) Den styr också vilka appar som har åtkomst till dina kontakter eller information om din plats, telefonsamtal etc.

(*11*) I varje fall informeras användaren också om exakt tid och datum för åtkomst till materialet eller funktionen i fråga.

(Bildkredit: Microsoft)

Analytics: ett användbart sätt att kontrollera dina applikationer

(*11*) Det är bra att se att täckningen som ges här är ganska omfattande när det gäller att kontrollera olika känsliga föremål, från de uppenbara kamerorna och mikrofonerna till kontakter och liknande.

(*11*) Det här är bra information att ha när det gäller transparens angående vad din systemprogramvara gör. Att regelbundet kontrollera sekretessgranskningarna som finns i inställningarna kan ge intressanta resultat, flagga appar som du annars kanske inte vet har fått sina klor i några mer känsliga aspekter av ditt system (eller markera något skadligt som till och med gick obemärkt).

(*11*)Microsoft har länge haft ett problematiskt rykte när det kommer till Windows integritet, särskilt sedan Windows 10 kom, så det är också bra att se mjukvarujätten ta ett positivt steg på denna front, ett steg som borde hjälpa Windows . 11 användare upprätthåller en högre nivå av övervakning och övergripande säkerhet med sina datorer. Förutsatt att funktionen går längre än att testa, naturligtvis...

(*11*)Dagens bästa erbjudanden för bärbara datorer

https://t.myvisualiq.net/impression_pixel?r=hawk-cache&et=i&ago=212&ao=803&aca=123513&si=1943169&ci=234568&pi=356748&ad=-4&advt=1943169&chnl=-4&vndr=1481&sz=8336&u16=|94pt36  yo(*11*) Via pipande dator (öppnas i en ny flik)

Dela detta