Windows 11 låter dig snart se vilka appar som kan spionera på dig

Windows 11 låter dig snart se vilka appar som kan spionera på dig (*11*)Windows 11 har ett nytt sekretessverktyg som för närvarande testas som låter dig se vilka appar som nyligen har fått åtkomst till känslig hårdvara som din webbkamera.

(*11*) Funktionen för sekretessgranskning introducerades på Twitter av Microsofts vicepresident för företags- och operativsystemsäkerhet, David Weston, och visas i en ny förhandsversion av Windows 11 (som testas i Dev Channel, där den första förhandsvisningen versioner av operativsystemet sätts på prov). Steg).

Windows 11:s nya funktioner för sekretessgranskning låter dig se åtkomsthistoriken för känsliga enheter som mikrofonen pic.twitter.com/vq3IJkAIMO 16 juni 2022

(* 11 *) Se mer

(*11*)Funktionen är dold i Inställningar (under Sekretess & säkerhet > Appbehörigheter), där du kan se en lista över senaste aktivitet för att till exempel se vilka appar som har fått åtkomst till din mikrofon den senaste veckan, eller kanske för att din kamera, en annan uppenbar uppmaning att ringa för att kontrollera eventuella misstänkta aktiviteter.

(*11*) Den styr också vilka appar som har åtkomst till dina kontakter eller information om din plats, telefonsamtal etc.

(*11*) I varje fall informeras användaren också om exakt tid och datum för åtkomst till materialet eller funktionen i fråga.

Funktion för sekretessgranskning i Windows 11

(Bildkredit: Microsoft)

Analytics – ett användbart sätt att övervaka dina applikationer

(*11*)Det är bra att se att täckningen som ges här är ganska omfattande vad gäller övervakning av olika känsliga element, från uppenbara kameror och mikrofoner till kontakter och liknande.

(*11*) Det här är bra information att ha när det gäller transparens angående vad din systemprogramvara gör. Att regelbundet kontrollera sekretessgranskningarna som finns i inställningarna kan generera några intressanta resultat, flagga appar som du annars inte skulle veta har fått sina klor i några mer känsliga aspekter av ditt system (eller markera något skadligt som till och med gick obemärkt).

(*11*)Microsoft har länge haft ett krångligt rykte när det kommer till Windows-integritet, speciellt sedan Windows 10 kom, så det är också bra att se mjukvarujätten ta ett positivt steg i denna front, ett steg som borde hjälpa Windows. 11 användare upprätthåller en högre nivå av vaksamhet och allmän säkerhet med sina datorer. Förutsatt att funktionen går längre än att testa, naturligtvis...

(*11*)Dagens bästa erbjudanden för bärbara datorer

https://t.myvisualiq.net/impression_pixel?r=hawk-cache&et=i&ago=212&ao=803&aca=123513&si=1943169&ci=234568&pi=356748&ad=-4&advt=1943169&chnl=-4&vndr=1481&sz=8336&u16=|94pt36  yo(*11*)Via pipande dator (öppnas i en ny flik)