Ändrade Windows 11 till att nu ha en mer framträdande varning, med hjälp av en skrivbordsvattenstämpel för att varna de som kör operativsystemet på en dator som inte stöds att enheten inte uppfyller systemkraven, även om detta beslut bara är att försöka. nu.

Det följer en tidigare justering där Microsoft placerade ett "System Requirements Not Met"-varningsmeddelande i Systeminställningar, återigen endast i förhandsgranskningsversioner av Windows 11, men vattenstämpeln, som visas ovanför, ovanför systemfältssystemet (där klockan är, längst ner) höger) – är en mycket allvarligare varning.

Det står "systemkrav inte uppfyllda" igen, men dess permanenta närvaro som en vattenstämpel på skrivbordet, på samma sätt som Windows varnar om att operativsystemet inte är aktiverat, är en riktig skräck och en tråkigare introduktion. .

Windows Senaste fångade det och noterar vidare att Microsoft för närvarande testar den nya vattenstämpeln med vissa Windows 11-användare som kör förhandsgranskningar och mäter reaktionen.

Så även om det kanske inte nödvändigtvis räcker för den slutliga versionen av Windows 11, kan det vara i teorin.

Med tanke på detta och tillägget av den tidigare mindre varningen i Inställningar, kan vi anta att Microsoft har för avsikt att gå längre med att vidta åtgärder mot att köra Windows 11 på oladdade maskiner.

Recension: PC-datorer som inte stöds effektivt på lånad tid?

Summan av kardemumman för detta senaste beslut är att de som kör Windows 11 på en PC som inte uppfyller systemkraven uppenbarligen är på lånad tid.

När ovanstående varning introducerades i inställningar, minns vi att några kommentatorer sa "åtminstone är det inte ett skrivbordsvattenmärke eller något hemskt". Nåväl, nu är det ett permanent vattenstämpel, åtminstone i testversionerna.

Vi har alltid sagt att Microsoft har hävdat att när det kommer till datorer som inte stöds kommer Windows 11-uppdateringar inte att leverera, och även om de fortfarande driver dessa system nu, verkar det i slutändan mycket troligt att de inte kommer att göra det. .

Denna potentiella byte till överväxling med varningar är ytterligare en indikation på att Microsoft kommer att avsluta stödet för uppdateringar kanske förr snarare än senare, så alla som kör Windows 11 på en enhet som inte stöds bör börja ompröva sin OS-strategi.

Microsoft har alltid hävdat att användning av Windows 11 på en dator som inte uppfyller dess krav kan orsaka "skada" på maskinen. Och egentligen, den enda anledningen till att det finns kryphål för att få det nya operativsystemet på sådana enheter är att låta folk prova Windows 11 för att se om de gillar det, förmodligen i hopp om att om så är fallet kommer de att uppdatera allt. att den ska fungera fullt ut. stödja operativsystem.

Hur som helst, det ser ut som att uppdateringarna för dagen kommer att stängas av helt, så det kanske inte är så långt kvar.

Dagens bästa laptop-erbjudanden

Dela detta